Hej, jag har jullov.

För det fick man i skolan, så jag  tänker ha bloggtlov i ytterligare några dagar. Egentligen är det nog för det är så mycket annat som händer... inget lov alls... men det behöver inte ni veta. Herrå.

Oschki boschki... jag orsakade kaos utan att veta om det.

Först och främst.. det är visst inte bara jag som är trött på allt "demande"

Grammatikpolisen 21:dec, 15:13
Det heter: "Säger DE bl.a."
                    "De är gifta"
När pronomet är subjekt heter det "de".
När pronomet är objekt heter det "dem".
Tips: pröva att ersätta med "jag" och "mig".
jag=de
mig=dem

(en kommentar från en språkmissbrukares bilddagbok).

En gammal vän blev misshandlad i helgen... om hon bor kvar där hon bodde senast vi pratade så var det vid vaksala. Jag trodde det var rätt så lugnt på våran sida av centrum, men icke tydligen. Men det var ju på en fredag, så kanske var misshandlarna bara på väg från någon fest, vad vet jag?

(tyst minut... eh tysk minntu?)

Idag orsakade jag kaos, förlåt. Jag tror nog att det är min familj som är kaos dock. Efter jobbet hade jag lovat C att jag skulle skjutsa ut henne i skogen så hon kunde ta ett träd... men det var mörkt, riktigt mörkt, och svårt att se. Vi fick tag på ett till slut, ett riktigt fint ett. Efteråt bjöd hon på macka, bulle och knäck, mums. Sedan ville C spela tv-spel, men eftersom min tele är knäpp och åt helvete så ville jag ringa till de som väntade mig för kvällen, då ingen svarade trodde jag ju såklart att de somnat, men så var inte fallet. De satt och väntade på mig för vi skulle tydligen öppna julklappar idag, fast jag är helt säker på att ingen har sagt till mig att vi skulle göra så, utan att vi skulle fira imorgonbitti. Så pappa var ute och letade efter mig, mamma panikade och farmor stackarn satt här till halv-tolv...... DET ÄR INTE MITT FEL ATT NI INTE SÄGER ETT JÄVLA SKIT RAKT UT NÅGON GÅNG UTAN BARA SNACKAR OM SKITSAKER(Ville jag säga, men sa inte för att situationen var som den var)!!!!!     .... jag tyckte nog mest synd om farmor.

Congrats.

Det var trevligt idag, det var en fin födelsedag, grattis på älsklingen nu några minuter innan klockan byter datum.

Svenska A... eller kanske till och med högstadienivå?

Det är faktiskt inte av lathet som jag använder stavningen dom som ett alternativ till de och dem. Jag vet var man borde placera ett de eller ett dem (jag brukade också använda mig av mina kunskaper en gång i tiden för att det blir finare så), men nu är det så att vissa personer jag känner (och många andra också) använder sig av ordet dem konstant. Det stör mig, det stör mig jättemycket, jag blir helt dum i huvudet av att läsa en sådan text och slutar oftast efter ett par meningar.

Exempel.

Så snabbt dem kunde sprang dem mot varandra och låtsades vara monster.

Dem onda varelserna hade skilt dem åt.

FÖRSTÅR NI? Om det nu är någon av er dem-faschister här och läser detta, så kan ni ju byta till ordet dom istället om ni nu inte kan se skillnad på i vilket sammanhang man ska sätta de och dem... det är därför som jag allt som oftast använt mig av dom på senaste tiden, det är accepterat använda dom nuförtiden, i vilket fall så sa min svenska-lärarninna det runt sjuan/åttan.... om nu fallet inte skulle vara så tror jag ändå att det är bättre än att konstant skriva dem.

Nu ska jag sluta med lathets-skriverierna och börja gå tillbaka till fintexten.

Jag tycker att det är viktigt, eller nej, inte egentligen, men jag blir förvirrad och ledsen.

P.S. Till er som är osäkra på var man ska slänga in de eller dem, ett litet tips. Innan ni bara spontant skriver dem så kan ni ju prova meningen, går det att byta ut mot "oss" så kan ni med gott samvete ha ett dem där, låter det fel? Prova då att byta ut det mot "vi", om vi låter bättre än oss så ska det vara ett de där. Sen var det några undantagsregler som i resten av alla språk i hela världen, men då ska det mer sannolikt vara ett de än ett dem där. Om ni nu orkar. D.S.

... ... ... ... ... ... ...

Det är synd nu att jag kommer sitta här och ynka och gnälla precis efter alla fina ljusen. Förmodligen innan någon av er ens har sett dom fina ljusen.. stackars fina ljus.

Men såhär ligger det till lite... Något smartass, jag har ingen aning om vem, har kommit på att det skulle vara roligt ifall alla ungdomar mellan 15-16 (tror jag det var), juniorer (18-20 år) och de som springer i HD21 klassen (mellan 20-35 år sisådär) skulle skriva en "löparprofil". Jag har ingen lust att skriva en löparprofil, jag har inte ens lust att skriva till tjejen som ansvarar för det hela och säga att jag inte har lust... helt lustfritt.

JAG VILL INTE.

Först råkade jag se att jag fått ett mail på facebook (om jag nu bara struntat i att logga in där). Efter det så såg jag det igen när jag rensade ur min skräp-hotmail, som jag inte använder eftersom det mest bara är spam hela tiden (vad gjorde jag där då??). Sist men inte minst så har hon skrivit det på sin orienterar-presentation (ja, folket som jag halvt tillhör har tom en egen community... lite sekt-likt).

Kanske nästa år, kanske när jag tagit itu med träning OSV.                                             men inte nu         

Juleljus är julemys.

Jag vet inte varför, men med lite ljus är min mysfaktor hög. Kanske har det någonting med att vi sällan tände ljus hemma när jag var litet barn (förmodligen för att mina paeron var rädda att vi skulle leka omkull ljusen och tända eld på hela huset), kanske är det något förbjudet och fint som jag nu har fri tillgång till. Ljuuuuus.I övrigt har dagen varit riktigt lång. Jag vaknade av ett sms från Faaaaaabian, han ville dra med mig till skolan, ORKA, tänkte jag och somnade om.

När jag vaknade började jag städa, jag tog tag i hela städandet och nu har vi en ganska fin lägenhet faktiskt!

Sen bar det av till Ikea (jag fick köra automat!!! Förutom att jag reflexmässigt tryckte ner bromsen, för att jag ville koppla och växla, en gång i början så gick det bra). På Ikea köpte jag doftljus och bollar (dom syns kanske lite längre ner i detta nu?), Fabian köpte en najjs matta till julgranen som små stjärnor lös på och också han bollar. Vi gick igenom snabbkassan där, man får scanna sina varor själv (!).

Sen vidare till ica och lussebulle-ingredienser, och där registrerade jag mig i självscanningen (lite mersmak fick man väl), det var nog den roligaste handlingen någonsin kan jag tro! GO SJÄLVSCANNING.

Så nu har vi bakat lussekatter och tittat film, vi skulle väl ha spelat lite world tour också, men Älskade mår inte så bra för tillfället. Hoppas det blir bättre till morgonen för idag fyller han äldre gubbe.Mina gyllene kulor... Grappe fick lite komplex och började klaga på dom.

Godnatt.Jag hittade en så otroligt fin text, jag var tvungen.

♥ Jag lever i ungefär 15 år.

♥ Varje gång du lämnar mig, betyder sorg för mig.

♥ Ge mig tid att förstå vad du begär av mig. Gör mig lycklig, du är hela mitt liv.

♥ Var inte arg på mig länge åt gången och lås inte in mig som straff.

♥ Du har ditt arbete, dina vänner, dina nöjen. Jag har bara dig.

♥ Tala med mig fastän jag inte förstår orden; jag blir glad bara över att höra din röst.

♥ Kom ihåg att jag aldrig kan glömma hur du är mot mig.

♥ Innan du slår mig, kom ihåg att mina tänder kan krossa din hand, men jag använder inte min styrka mot dig.

♥ När du blir irriterad på mig för att du har mycket att göra, så tänk på att jag kanske är sjuk, har ont i magen, är trött eller deppig.

♥ Ta hand om mig när jag blir gammal; kom ihåg, du blir också gammal.

♥ Var hos mig när jag har det svårt, allt blir lättare bara jag har dig.

Jag älskar dig. Din kisse


Snart är det hjul! STRESS är dagens ord.

Vilket som, jag har lagt in lite bilder på compisen så nu ska det väl hamna några här.

Vi börjar från början av månaden:Jag köpte mig lite välförtjänta kläder, hade inte spenderat några pengar alls på sådant sedan i september. SKOOOOORNA bland annat.
Jag slutade också bita på naglarna ... igen.Såklart har ju kisse varit med och gosat hela månaden, det ska jag inte sticka under stolen med.Jag var i Jönköping.Vi färgade hår.Jag flyttade möbler så det blev både mysigare och mer platseffektivt.Slagits juleklappar har gjorts (inte riktigt färdigt, men en bra bit på väg).Finaste julklappen... MEN DEN ÄR INTE TILL DIG!

Så nu är det snart jul. Jobb tre dagar, bak, städ, mer julklappshandel och att fira babe som fyller 23 på lördag ska hinnas med. Herremingud, hur ska det lyckas?

Gissa filmen.Filmen som den här låten är med i har jag sett två gånger den senaste veckan, och jag drar mig inte för att se den en gång till. Det är nog en av världens roligaste filmer. Tänka sig att det är en uppföljare till en annan film som också kan räknas i den kategorin.

Låten är också jävligt fin, jag undrar om jag tyckt detsamma ifall jag vetat från början att det var Will.I.Am som gör den.... men jag tyckte om Black Eyed Peas i och för sig... för längesedan.

 "Smile and wave boys, smile and vawe."

Nu ska jag till skolan och sen jobba.

Why are you running away?

Idag har jag varit och tittat på en syster som klätt ut sig till Lucia. Nu har hon stearin i hela håret. Tydligen hade det varit flera stycken i valet till Gottröras Lucia detta år (!), fyra stycken närmare bestämt (eller har jag fel korv?). Min lillasyster hade lyckats få fyra röster av sju (duktigt gjort, stolt storasyster). Även fast hon bara ställt upp för att farmor ville och hon var säker på att hon skulle slippa bli vald eftersom Lucia-komitténs överhuvuds barnbarn var med bland kandidaterna.

I övrigt har jag jobbat med lilla fröken, som tycker hon är tjock på sina 58 kg till 169 cm, medans jag jublar över mina 61 kg till 165 cm, alla har vi olika syn på oss själva. Ohjusteja, man ska inte prata om en kvinnas vikt! Men två kvinnors vikt kanske går bra? Det är bara att säga till så tar jag bort det om någon känner sig träffad.

Sen har jag lyssnat på en jättefin låt som kommer in här nu med lite emÅ-style video till.

Bilder från Lucian kommer när syster känner sig redo att skicka över några, eller när jag kan sno dom från henne.Lite av varje, mycket på en gång....

Nu är jag mitt uppe i ett städa/diska/möblera om/tvätta-projekt. Det är faktiskt roligare än att slaviskt bara gå och tvätta eller städa eller diska specifikt, men tar så mycket längre tid. Grappe drog precis ut på en övningskörningstur, så nu kan jag arbeta ostört.... så byebye.... Kommer nog inte bli så mycket uppdaterat innan jul.

Om sex dagar kommer Fabian till Sverige, om en vecka ska vi leka!

Lättglögg kan vara bland det godaste på denna jord...i små mängder.

Sådärja sådärja. Hej på er folket! Jag kom precis hem från jobbet...och ja, klockan är halvett på natten. I två dagar har jag nu lämnat hemmet klockan ett mitt på dagen för att sedan komma hem lite mer än elva timmar senare, precis som busschaufförerna. På tal om det där fenomenet så kan jag ju då konstatera att det ÄR sjukt trafikfarligt, precis som jag påpekade förr, elva timmar no good.

Jaja, ledig två dagar nu i alla fall. Blev i princip tvingad till att säga ifrån av min käresta, men det är lite bra, för då kanske man kan börja med julstädat.

Älskade har uppkörningen på fredag. Hoppas det går bättre denna gång än förra. Eller det kommer det nog göra.

Jag vill ha en bok i julklapp, den finns inte på min önskelista, men jag har kommit på det lite såhär i efterhand att jag nog vill ha den. Det är en kokbok, och den heter så mycket som Snabbt och enkelt för fattig gourmet, det säger ju sig självt att den är skriven till mig! Snabbt, enkelt, billigt OCH gott, dessutom så skulle det tydligen vara nyttig mat också! För bra för att vara sant.

Jaja, lite skräp som var på hjärnan för tillfället bara.... tog lång tid att skriva, men jag surfade runt lite och gjorde glögg och mackor emellan också.

BTW...

Så har jag färgat håret..... lila.... impulsgrej. Ville ha något mörkt och rödaktigt, men massa som jag känner har färgat i både svart och rött på senaste, och mörkbrunt kändes så tråkigt. Jag ville ha en "egen" färg, men jag har inte bestämt mig ännu, antingen så är det lite rock eller så är det tantigt.

Status och respekt.

Vet någon i Sverige vad ordet "respekt" står för nuförtiden?

Jag tänker i synnerhet på killar från tonåren och hela vägen upp till 25-30.

I helgen var jag i Jönköping. I fredags var vi ut och dansade, och jag trodde att folk var väldigt närgågna här, men jag hade fel. Fastän jag flera gånger sa åt samma person så fortsatte han att följa efter oss, jag hotade med att säga åt vakten, han gnydde fram att han precis kommit, men gick tillslut. "Meh! Jag kom ju precis." ÄR DET ETT ARGUMENT FÖR ATT FÅ "DANSA" (tafsa) MED FOLK SOM INTE VILL? Fuckface.

Vi sov hemma hos Sofies pojkväns jobbarpolare. Han började tafsa i soffan och jag sa NEJ, nej betyder nej, ALLTID när det kommer till ens egen kropp! Han sa att det inte spelade någon roll ifall jag hade pojkvän, för han hade flickvän också. VA? Det blir väl inte bättre på grund av det? Snarare värre, istället för att såra en person så sårar man två. IDIOT.

Kan världen någonsin bli mänsklig? Jag tycker faktiskt att vi börjar gå bakåt, folk har inga gränser och känslor längre, allt handlar ju om den egna individens behov för stunden. Iväg på disciplineringsläger med oss allihop!

Roadtrip

Idag blir det en liten road-trip, förmodligen ensam eftersom tråkis inte vill följa med som det ser ut just nu. Kanske bra eftersom katten skulle behöva någon som kramar på henne om vi båda åker då hon förmodligen inte uppsattar långa bilresor... hon uppskattar ju inte ens korta, dom till veterinären som tar max en kvart är ju pina.

Vart jag ska? Jaha, glömde jag nämna det? BIBELBÄLTET! Wohoooo! Jag ska gå med i en frikyrka och hänga med överreligösa ungar hela helgen som säger åt mig att om jag inte tror hamnar jag i helvetet, men det biter inte på mig, dom försökte med det där i USA, methodisterna. Jag har nog en sådan där ignoreringsknapp inne i huvudet.

Men nej, seriöst, jag ska till bibelbältet=Jönköping, men jag ska hälsa på min Sofie över helgen, vad som händer vet jag inte, förhoppningsvis har dom något roligt inplanerat.

Bye bye, cya suckers.

Katthund, katthuuuuund, helt ensam i världen är våran katthund... nanana

Ja, som sagt, jag kanske har nämnt det förut? Att kisse förmodligen är halvt hund? Det började med att hon grävde ner sina favoritsnören i bajslådan. Hon har slutat med att gräva ner saker där, men däremot gräver hon ner hårsnoddar under madrassen i sängen så man inte når dom.

Men nu till saken, kisse har hittat en ny favvolek, nämligen att apportera! Även fast hon bara springer efter snoddar så är det rätt gulligt, lite dålig är hon på att söka dock. Men man slänger iväg en snodd, hon hämtar den, sen kommer hon och lägger den bredvid en för att man ska kasta igen, precis som en liten vovve..... undrar ifall hennes mor hade ihop det med en hund?

Infekterad.

Min dator är sjuk, msn-sjuk.... och mera också eftersom den popupar massa fönster hela tiden. Så ni vet, mitt msn funktionerar icke alls.

Citat.

"America is a mistake, a giant mistake."
Sagt av psykologen Sigmund Freud, mycket roligt.

"I know not with what weapons World War III will be fought, but World War IV will be fought with sticks and stones."
Av geniet Albert Einstein himself, sant sant.

"Those who dream by day are cognizant of many things which escape those who dream only by night."
Mitt citat, det är jag. Poeten och författaren Edgar Allan Poe ligger bakom det.

"It's okay to eat fish because they don't have any feelings."
Från grunge-legenden Kurt Cobain. Samma teori som jag.

"I've only been in love with a beer bottle and a mirror."
Sex pistols basisten Sid Vicious var kanske lite kallhjärtad, trots att han erkännt att han älskade sin mor.

"I don't know why we are here, but I'm pretty sure that it is not in order to enjoy ourselves."
Filosofen Ludwig Wittgenstein var lite E M O.

"Did I kill anyone?"

Så enkel, så klockren Charles Manson, seriemördare (han påstår sig endast varit åskådare till morden medans hans sektmedlemmar utförde dem) och sektledare.


Roligt med citat, kanske kommer fler.
 

Utlovade bilder från helgens dansande.
Dom ser lite kul ut, den övre bilden ser det ut som om jag har ett tjockt face (vilket jag iofs har till viss del) som är inmosat i Lilla C´s hår, C däremot posar lite porrigt. Bilden är ju tagen nerifrån också vilket kanske inte gör att det är en så smickrande vinkel för min del. Den nedre bilden tycker jag är rätt så söt, även fast min axel ser ut att bli misshandlad och en slinga ur luggen hamnat mellan ögonbrynen så de ser ihopväxta ut. Jag gillar våra ansiktsuttryck i den nedre bilden. Söta barn som är ute och roar sig.... Sandra däremot hade inte fastnat på någon bild vad jag såg, så jag lägger ut ett par fina bilder på henne också. För sakens skull.
Dessa bilder är från förra gången det vankades utgång för min del, men det blev salong Sandra den här gången också då hon stod för min håruppsättning... dock så vart det ingen tur till källaren, men jag tar med den bilden för att.

Det allra allra sista jag gör i gymnasiet.

Jag sitter här och skriver, skriver om klimatdebatten. Jag har inga egentliga åsikter om miljön, jag har inte fått grepp om det, ord mot ord är allt jag hört från den debatten.

"Det här är dåligt för miljön så vi byter till det alternativa istället för det här."
"Nej, det alternativa är ännu sämre för miljön, håll fast vid det här tills vidare."
"Det är koldioxiden som skapar växthuseffekten, minska den."
"Nej, det är vattenångor som som gör det."
 
Vad ska man tro och vad ska man tycka? Det är nästan lika drygt som alla miljoner bantningsmetoder (visste ni att diet-tidningar och matföretag jobbar ihop, tidningarna blir sponsrade att skriva att just den här maten är nyttig eller onyttig, så det är ju inte ett skit som man kan lita på. Är det samma med klimatdebatten?), jag vet inte om jag tror på att det är vi människor som ens har någonting att göra med det varmare klimatet. Att vi just nu är mellan två istider och det är en varm period som senare kommer gå över och bli kyligare. Förmodligen så har vi väl också skuld i det, jag kan ju inte sitta och skylla ifrån mig allting, men jag läste om en vetenskapsmans forskningar (jaja, tro inte på allt du läser, nejmen jag hoppas). Han skrev att korna pruttar ut långt mer koldioxid än vad våra bilar släpper ut.

Jaja, lite brainstorm innan jag börjar med uppsatsen bara. Tack för mig.

Fyndigt.

I lördags gjorde vi en helkväll.

Först åt vi på restaurang, kinesiskt, ghud så gott.

Sedan gick vi på "Låt den rätte komma in", den var fin, men inte så fin som den kunde ha varit om dom inte valt att plocka bort diverse scener som gav filmen lite känsla. Ex. så framgår det inte i filmen att Eli´s (vampyrens) "pappa" egentligen är en gubbe som är kåt på henne. Man får heller inte veta någonting om vad som hände tidigare i Eli´s liv och att hon egentligen varit en Elias innan dom skar av mandomen. Förstörde jag något nu? Men som sagt, saker jag tycker var väldigt viktiga faktorer i boken har plockats bort från filmen. Kanske är det därför man inte ska läsa en bok före man planerar att se filmen?

Efter det så blev det utgång. Ja jävlar vad lättövertalad jag är! Men för första gången någonsin, tror jag, så umgicks jag hela kvällen med mina vänner och träffade inte någon random på krogen som var intressant att prata med. DET var kul, så nu vet jag hur det är att gå ut tillsammans, inte gå ut och tappa bort varandra i vimlet..... people sög dock som vanligt.

Gårdagen spenderades i sängen, och idag har vi varit i Bålsta samt lagat världens godaste lasagne.

Egentligen ville jag inte uppdatera innan det kom ut bilder, men people är ju så jefla sega på att uppdatera sin sajt. Bilder kommer.

RSS 2.0