Vilken helg!

Jag har varit i Sundsvall, på bröllop, sedan i fredags tills inatt, det var roligt, en bekymmerslös helg..... och när bruden går in till "the imperial march" med två stormtroopers som sällskap så kan man inte mer än dö av skratt, oslagbart! 
 
Back to reality..... imorgon, tar vilodag idag. 

Småplock

Förberedelser. 
 
Imorgon ska jag köra mitt sista långpass innan ultravasan. Fem mil är planen (tanken var idag, men det blev så sent och varmt, måste komma iväg tidigare innan det blir så otroligt hett ute). 
 
Så idag äter jag ordentligt, dricker massor med vatten och kör ett lugnt pass när vädret är svalare.... "gör något vettigt" sa karln innan han drog till jobbet, så jag tvättar, diskar och bakar.... Har iofs sökt nya namnförslag på mitt företag (tredje gången gillt), sökt jobb, mailat med mina Uppsalaledare för Team Nordic Trail och pratat med gulle-Alex som varit min granne hela vintern och som vi ska hälsa på i Sundsvall på söndag. Sååå, emellan allt lull-lull gör jag ju vettiga saker också. 
 
Gillar mycket på en gång! 
 
 

Bra dag!

Är i Uppsala denna helg, bästismys hos Mikaela. Idag har jag dock haft en heldag på stan själv, köpte en klänning som jag tänkt ha nästa helg på bröllop och hälsade på en klasskompis (förhoppningsvis blivande kollega) på hans jobb, vi körde ett gött pass med rörlighet, spänst och stabilitet.
 
 
 
Ikväll har jag bakat, lyckat glutenfritt bröd till middagssoppan, samt suttit barnvakt åt en sovande bebis när föräldrarna varit på bio och mailat lite på det. Imorgon är det TNT-pass i Sunnerstabacken, tabata ska dom få och trötta ska dom bli ;) 
 

Green detox

 Jag var barnet som aldrig blev trugat till att äta upp grönsakerna på tallriken under min uppväxt, tar igen det på mig själv som vuxen.
 
 "äta grönt" har jag hört, jättegod buljongsoppa med gurka, tofu och svamp, selleri till... dagens batch innehåller även vitkål, lite matigare.
 
Körde långpass igår, 3,5 timme i skogen runt gömmaren.... satt och läste lite på funbeat därefter om kuperade spår runt stan och hittade detta inlägg om just det spåret:
 
 
 
 -Milspåret vid Gömmaren är ren terror! Jag hade nära-löpardöden-upplevelse där i juni förra året. Backiga spår gillar jag förvisso men Gömmarspåret lämpar sig bäst för orienterare och militära träningsändamål. Bergigt, stockigt, stenigt och ständiga småbackar på smala stigar. Väldigt bra markerat vilket är helt nödvändigt om man ska hitta. Vid ca 7 km (visste ej alls hur långt det var kvar) hade jag inte långt till tårarna :'( , men jag var ändå glad över att jag inte hade tagit 15 km-spåret.
 
 
Så, trots att jag inte kom mer än knappa tre mil på 3,5 timme så känner jag att med det där utlåtandet från andra löpare så är det ett bra kvitto, det var ett bra pass, ett tungt pass.
 
 
Efteråt kändes det ungefär såhär, men idag känns det oförskämt bra, lite blåsor på fötterna, men inget som inte gick i inlinesen.
 
Back to inspiration.
 
 
 
 

Monday morning letter

En, till en början, seg söndag som blev väldigt innehållsrik.
 
Som sagt, började halvsegt, en morgonpromenad, lite innehäng, småprat, kubbspel med granntanten, diskussioner om man borde dra och bada eller inte. 
 
På eftermiddagen åkte vi till heron, gick på XXL (den butiken är farlig, men jag köpte inget, i sällskapet blev det två par inlines), åt sushi, bowlade (jag var i bottenskrapet båda serierna) och sen blev det inlinesåkning på kvällen!! Så himla skönt, varför gör jag inte det oftare? 
 
Nu väntar jag på att maten ska smälta något, om 30-40 min blir det långpass (planerat långpass i vilseskogen) sedan jobb, måste ringa lite idag, jag gillar inte riktigt att ringa, men tänker att ett skogspass kommer ge mig energi som känns genom telefonen också.
 
 

Nu kan sommaren få vara över tack.

Trodde aldrig att jag skulle säga så va, men i min bransch är det ganska dött sommartid, det är inte jättemånga som känner att de vill röra på fläsket under semestern.... eller jo, men själva i form av lätt jogg runt sommarstugan eller långa kvällspromenader, inte med hjälp av personlig tränare.
 
Jaja. Mitt liv, jodå, det går bra, äntligen har jag hittat lite inspiration och energi, var helt orkeslös i början av veckan (kan vara för att jag hoppade på en detox efter månader av periodvis skräpmatsmisshandel, mitt stackars system blev satt på högvarv).
 
Min personliga träning går bra, igår till exempel var jag ute i skogen två timmar och femton minuter. Egentligen hade jag tänkt mig ungefär en timme och sprang vilse på det, finns väldigt bra och långa skogsslingor här, vilket är bra att veta när jag ska ge mig ut på ett planerat långpass, igår hade jag inte planerat detta så hade varken vätska eller energi med mig vilket kändes halvdant i värmen.... att det dessutom tar en halvtimme att cykla till och från stället jag utgick ifrån gjorde mig lite smågrinig när jag var helt tömd på krafter. Sånt är livet, över lag njöt jag av att få komma ut och springa ordentlig trail i en stor fin skog på en vacker sommarlördag.
 
Den här detoxen då? Jag har varit vegan hela veckan (gluten- och sockerfri vegan, skippade även salt helt de första dagarna), det som slagit mig är att det är förvånansvärt enkelt och att jag lyckats hitta på en hel del rolig mat på detta. Igår, till exempel, gjorde jag sushi, med en blandning av blomkål och quinoa istället för sockerpumpat ris, fyllde rullarna med tofu, zucchini, avocado, paprika, gurka osv. det var _GOTT_ och, som sagt, enkelt, fortsätter nog såhär ett tag till, varför inte? Jag mår bra i kroppen just nu. 
 
Nu ska jag gå en promenad, sedan ska jag göra något vettigt av den här dagen. 
 
 
 
 

RSS 2.0