Märk också

att jag ställt om klockan till vintertid. Hoppas det blir en bra vinter, helst solig, ljus och varm. Inte för miljöns skull, men för min. Nej, nu ska vi inte vara egoistiska, fy på mig ! Om jag inte hade varit gravt distraherad hade jag knäppt mig på nosen. Nu ska datorn få sova.

Men försjutton!

Nu har jag suttit med just den här "skapa nytt inlägg"-sidan uppe halva Law & order, och lite mer än ett Scrubs-avsnitt... har jag skapat någonting? Nej, varför "skapar" den inte själv? Tänk vad bra om man kunde sätta sensorer på huvudet, så kan man bara flyga iväg till sin egen värld ett litet tag sen hade man ett inlägg.

... hm, nej, jag ska inte släppa in folk i mitt huvud. Det är inte så städat där. Mycket godisland, mycket fantasivärld, en viss del hat, lite verklighet och sen mosar man ihop allting i en bunke, häller i en vattenpistol och sprayar väggarna. Det är nog en bra beskrivning på vad som händer därinne, för ibland när jag sitter och tänker på jätteviktiga saker så händer det att något annat som är mycket roligare flyger förbi och då fångar mina tankar det med en perfekt lyra och leker lite med det istället, sen glöms det viktiga bort. Fast det kanske är rätt så "normalt"? Vad vet jag?

Förresten HATAR jag aspartam. Smakar SKIT.

Kissesession.Utomhuset är spännande tycker kisse.
Sen behöver man vila emellanåt.
Annars orkar man inte busa.
Kisseliten

Kisseliten ligger och sover i mitt knä, otroligt sött och rogivande, tyvärr har jag ingen kamera vid liv att föreviga det med... annars hade jag delat med mig. Idag gjorde jag ett b iq-test förresten. Såhär bra var jag.3 grader och sommardäck.

Det gick bra idag, men temperaturen sjunker. Jag har hittat mina gamla skivor här i röran, lyssnat igenom endel. Idag hittade jag min "Live fast and die slow"-skiva som jag så fint döpt den till efter the Turbo A.C.'s låt "hit the road". På den finns bla. banden Twopointeight, Oi Polloi, Cocksparrer, Pain, Dope och The Turbo A.C.'s, en salig blandning med Janie-musik och många jättebra arg-låtar... mindre bra köra bil-låtar dock.

Music maestro.KopianOrginalet

Jag gillar båda. Hejdå.

Uppsala-Bålsta t&r

Jobbade igår, på helgen tjänar man pengar som gräs. Efter det åkte jag hem till mina föräldrar, där två barn och en katt lyckades gömma sig i bilen. Så syster hennes kompis Kajsa och katten Grå följde med hem. Vi åt kinesisk mat och var dumma i huvudet, helt ärligt, tur för dom andra gästerna att vi fick sitta i det avlägsna rummet. Sedan bar det av till Bålsta, ingen tycker om Bålsta, som Grappe säger "i Bålsta är folk blåsta". J, K och G shottade tequila, S och djuren tittade på/sprang runt och brottades, jag fotade. Spelade Risk gjorde vi också... gissa vem som vann. Sen berättade vi spökhistorier, sov, tittade film(alla utom jag som sov i protest eftersom jag blev väckt för tidigt), åkte hem, åt och gick på IKEA. Ikea var väldigt fullt idag, jag fick med mig massa saker faktiskt, lunchlådor, dörrmatta, kökslampa, förvaringsboxar och diverse mer.... men det var ingen njutning att vara där idag pga. allt folk. Sen fick flickorna skjuts till bussen och jag åkte hem.

Förresten

Grattis FN! Eller vad man säger? Såg ju nyss att det var FN-dagen, så HEJA FREDEN! ... Fast jag vet inte om jag tror på fred... eller krig.. men men.

NU...

Har vi preciiis kommit hem från polisen (och en liten matbit också), vi har gjort våra pass idag, ÄNTLIGEN har vi fixat pass! Känns som en tung sten har fallit, egentligen så var det väl inte så stor grej, men ni vet att man inte ska skjuta upp saker för då mår man dåligt. ENGLAND, HERE WE COME!

O'yeah!

Kom prexis hem från crux. Mina armar gör sig väldigt påminda, men det är skönt sådär utmattningsskönt som det bara kan bli när man är helt slutkörd. Var där med min bror och hans Kitty som båda är höjdrädda. En sak jag blev lite förvånad över var brorsans armmuskler, mer än dubbelt så stora som mina :o(har alltid sett honom mer som degig än musklig, förlåt om du läser och tar illa upp, men idag så såg jag att jag hade fel). Så nu ska det klättras mera! För det är den roligaste träningen som finns(för muskelstyrka och uthållighet, annars fortsätter jag med springandet, men det är så kallt nu xD)!

Bajjbajjs.

Det är så konstigt det där.

Vissa dagar är man populär, men bara när ljudet på mobilen är avstängt tydligen.

Hade prov imorse, språkhistoria. Vissa frågor, kan jag tycka, var lite orättvisa då inte svaren funnits i materialet som jag fick att plugga på, iallafall hittade jag inte svaren när jag tittade såhär i efterhand. Godkänt blir det nog garanterat ändåck.

Under tiden jag satt på provet hade jag hunnit få ett missat samtal och ett sms, eller ett missat samtal och ett röstmeddelande från svärmor som hade lust att komma över och hjälpa till med städning (jag vet vi är dåliga som inte gör själva, men jag tror inte att varken Grappe eller jag är begåvade med något särskilt ordningssinne, och vi städar, men det räcker tydligen inte). "Jaja" tänkte jag och struntade i att slå på ljudet för jag ändå bara skulle köra hem och då blir det ändå jobbigt om det ringer (kanske bör nämnas att när jag åkte till skolan så messade min syster, och man blir distraherad, iallafall jag).

När jag kliver ur bilen hemma så har jag två missade samtal och ett sms! Vilken dag va? Knäppt det där. Det var min bror som ringt och var sugen på att klättra lite, såklart är jag på eftersom det var hur längesen som helst sist, och han hittade en vägg som var betydligt billigare än den jag brukar klättra på, som han sa det endast 50 kr för att hyra utrustning! Alltså borde det bli gratis om man har utrustning? Jag vet inte, men det var billigt som fan iallafall, kanske ska köpa ett kort där om det är bra. Smset var från moderskapet som sa att det fanns billigt schampoo på rusta, men jag har faktiskt ingen lust att åka till rusta bara för att köpa schampoo :P.

Jag har hittat en rolig liten sak.

Det är ett QUIZ och det handlar om MIG. Fast det är klart, det är ju jag som gjort det :P. Men prova på, lite saker om mig och min uppväxt. Kul att se hur bra folk känner mig. På sista frågan förresten ska jag säga, så blir det lite lättare för er dessutom, att jag INTE rensar fisk. Det är någonting som blivit fel, men procenten blir rätt iallafall om ni svarar rätt. En sak till, jag har hittat ett stavfel... men jag VET iallafall att katedral stavas med ett t, råkade bara dubbelklicka på det.

Yehey!

Idag har saker hänt! Jag gick till skolan och pluggade, skrev en hel minneslapp inför provet som jag tänkte läsa på lite ikväll innan jag somnar och imorgonbitti när jag vaknar. Efter skolan gick jag till banken och växlade mina mynt (så mycket velande för ingenting) 801 kr var det, väldigt jämnt tal och precis tillräckligt för varsitt pass åt oss. Igår gjorde jag också lite och ringde skatteverket och beställde en blankett om skattejämkning för bilresor mellan hem och arbete. Så nu känns det som om någonting blivit gjort.

Jag håller på att lära mig ps cs2.

Jag har glömt bort det mesta av photoshop, och vissa funktioner saknas på mitt som jag har hemma, men det är kul att leka, även om det inte blir jättebra så kanske jag kan snart... eller så får jag ta en kurs. Nej, nu ska jag sluta ladda upp massa bilder på mig själv, ni kanske blir rädda :P. Här nedanför kommer orginalet iallafall, och ha överseende med att jag varken har bra kamera eller alla funktioner på ps.
Gå in och kika vettja!!


Jag dras mellan saker jag borde göra och mår bara dåligt för att jag inte gör.

Jag BORDE gått till skolan idag, eller åtminstone jobbat nu när jag inte har någonting annat för mig iallafall.
Jag BORDE åka ner till banken och växla mina mynt så dom kan bli våra eftersträvade pass någon dag snart, varför inte idag?
Jag BORDE ringa till skattemyndigheterna och fråga om avdragen för bensinen, men jag är för feg?
Jag BORDE inte sitta här... men nu har jag iallafall uppdaterat ännu en dag, hej jag är en dålig människa.

Bajsbajs och bajs...

Nu har en tekniker från telia varit här... han gjorde något som vi gjort tusen och åter tusen gånger, drog ur en kontakt och satte i en annan. Men sen sa han att det fungerade... SKOJAR HAN?! Hursom, jag tror det var hokuspokus bakom, eftersom internet gick ner precis före och alla sladdar sitter i trappen... hmmm, man kan ju undra. Nu får vi väl vänta på tekniker-räkning då, jippie. ...

Jaja, inget nytt, Svante ska laga mat åt oss idag, spännande, och jag såg en historia nyss som bevisar att vakterna på Mörby C är lika idiotiska som vakterna på Bålsta C ... eller nästan iallafall.

Nej, nu ska jag deppa lite över teknikens under...

Olga heter han med rösten.Byt ut copper mot security guard och förstå att jag är bitter fortfarande.

Jag fick lite lust att göra en lista jag hittade.

Ibland i smyg sitter jag och tänker ut vad jag skulle svara på dom där listorna. Jag kommer bara aldrig till skott att orka eller vilja göra dom, men här sörrni, får ni en.

Vilken svordom använder du mest?  "Fitta", om det räknas som en svordom? Jag menar skulle jag säga "VÅTMARK" skulle ingen bry sig... "jävligt" eller "som fan" kommer ur min mun emellanåt dock.
Äger du en iPod? Jag gjorde, men gav bort den till min syster, med graveringen "Janie Maria Elisabeth Nyström" på baksidan xD.
Vilken tid är din väckarklocka inställd på?
Nej nej nej, ingen tortyr här inte, jag sover tills jag vaknar, sen avgör jag om jag orkar gå till skolan innan jobbet eller om jag bara ska ligga och dra mig tills det är dags att gå upp.
Hur många resväskor äger du?
None, vad jag vet, hade en turkos med Pocahontas på i mina golden days, men sen hade jag en katt som bajsade löst på den, då åkte den på majbrasan.
Använder du flip-flops?
Ja, alltså inte just nu, mina bästbästa gick sönder i somras tyvärr R.I.P. .
Var köper du dina matvaror ifrån?
Ica, mest, även Willys, Coop osv. (namedropping namedropping)
Skulle du hellre ta bilden än vara med på bilden? Nja, jag tycker faktiskt om att vara med på kort, men det är ju kul att fotografera också.
Vilken var den senaste filmen du såg? The Incredible Hulk (nya versionen).
Du är ledig. Umgås du helst med en hel barnfamilj eller med en vän? Om man har vänner som är småbarnsföräldrar då? Nej men ärligt, det kvittar, man kan vara vän med barn också.
Om du vann på lotto, vad är det första du skulle köpa? Vad skulle jag köpa? Hur mycket skulle jag vinna? Ett hus?
Har någon någonsin kallat dig lat? Bara min mor vad jag vet, och hon känner mig inte ens.
Tar du någonsin medicin för att hjälpa dig somna snabbare?
Inte då, man ska ligga och vrida sig tills man somnar utan preparat.
Vilken CD ligger i din CD-spelare just nu? Jag äger inget sådant, i bilen ligger någon mp3 skiva som bror min bränt, massa skit på den och jag funderar på att byta skiva varje dag, men det blir liksom inte av.
Vilken är världens bästa artist/grupp just nu? Just nu? Oj, svårt, riktigt svårt... Toy Dolls kanske det har blivit endel av på senaste, men mest för att jag hörde att deras version av "Nellie the elephant" var med i "Free Jimmy" och fick lite nostalgi.
Har någon berättat en hemlighet för dig den här veckan och i så fall VAD? Ja, en jättesmaskig smask-hemlis har jag fått höra, men ni får inte veeta !
Vad åt du till middag senast? 5 cheese från donken.
Använder du huvtröjor? Ibland ja, mer sällan än förr.
Kan du vissla?
Jepp.
Vem var den senaste som ringde dig?
En supporter från telia... igår... jag är populär jag.
Vilken är din favoritåkattraktion på ett nöjesfält?
Fritt fall och liknande pirrande saker.
Tror du folk pratar bakom ryggen om dig?
Det tvivlar jag inte på, men det rör mig inte i ryggen.
Vilket riktnummer befinner du dig i? 018.
Tittade du på tecknat när du var liten?
Vem gjorde inte? Men jag tyckte mest om gamla hederliga Astrids historier.
Hur stort är ditt närmaste köpcentrum? Gränby c håller på att bygga ut sörrni!
Hur många syskon har du? Två, eller ett helt och två halva... det blir väl två?
Är du blyg inför det motsatta könet?
Inte vad jag vet? Jag är relativt observant av mig mot dom flesta dock.
Vilken film kan du alla replikerna till? Donnie Darko, eller inte alla, men dom flesta.
Äger du några band t-shirts? Hmmm, senaste band-shirten jag hade var nog Spice Girls någon gång på mitten av 90-talet. Kanske borde införskaffa en?
När flög du senast?
Nästan exakt ett år sen tror jag var senast, det var nog psykiskt den längsta flygturen jag gjort på hemresan då jag bråkade med Grappe och inte kunde prata med honom.
Hur många stolar står kring ditt köksbord?
Tre stycken.
Läser du för skojs skull? Ja det gör jag, nu när jag inte har någon press på mig från skolan att jag måste längre.
Pratar du några andra språk?
Engelska, och det nödvändigaste svordomarna på diverse andra språk.
Diskar du din egen disk? Ja... och andras.
Har du gråtit offentligt? Förmodligen.
Har du en stationär dator eller en laptop?
Strippdator... höhö, internskämt mellan mig och min bror. Men ni förstår.
Försöker du alltid lära dig nya saker?
Alltid? Nej, men det är klart att man vill lära sig saker man har intresse för.
Vill du just nu göra några tatueringar eller piercingar?
Oooh, jag skulle vilja tatuera mig, jättemycket, men jag vet inte vad eller vart riktigt ännu bara.
Tycker du att killen borde bjuda på första dejten?
Nej, jag tycker man ska splitta första dejten.
Kan du kasta macka? Räknas två studs? En gång gjorde jag sju, men enbart en gång.
Har du någonsin varit på Jamaica? Nej, men det kan hända att man hamnar där också i framtiden.
Vad har du med dig in på bion? Inget nödvändigtvis.
Vem var din favoritlärare och varför?
Det kan ha varit min Eng c-lärare Anna, eller min Psykologi-lärare Mia, båda var väldigt pedagogiska, snälla och bestämda, dom fick en att arbeta utan att vara otrevliga. Just nu har jag ju även världens bästa specialpedagog, fast hon kanske inte räknas?
Har du dejtat någon av en annan religion?
Nej, eller, jag vet inte om någon jag dejtat ens har brytt sig om vilken religion dom tillhör.
Vad har du för väder?
Höstrusk.
Har du en favoritblogg?
Flera.
Vilket var ditt favoritämne på gymnasiet? Engelska.
Gillar du att flyga? Ja, eller nej, inte att flyga, att starta och att landa, det emellan är tråk.
Vilket personlighetsdrag är ett måste hos en partner?
Att denne är rolig att umgås med.
När sov du senast på golvet?
Det kommer jag inte ihåg nej, jag somnar lite varsom när jag är trött.
Vilken är din favorit drink?
Usch, fråga mig efter några glas, jag är inte ett så stort fan av alkohol alls längre.
Vilken är din mammas hemstad?
Norberg, om det räknas som stad vill säga?
Din pappas hemstad? Haha, Gottröra... Nej, det räknas apselut inte.
Hur många timmar måste du sova för att kunna fungera?
Jag har inte klurat ut det än, men runt åtta tror jag.
Är dina dagar fullbokade och stressiga?
Ja, eller jag gör dom mer stressiga än dom egentligen är, jag kan inte planera in flera saker samma dag, då går jag under.
Hamnade du ofta i trubbel för att prata under lektionerna?
Nej, men för att jag lyssnade på någon som inte kunde hålla käften, oftast, och jag syftar på flera personer.
Vilken är din favoritfrukt? Äpple, plommon, stjärnfrukt, vindruvor.... jag gillar frukt.
Bryr du dig om antalet kalorier i det du köper?
Haha, inte i det stora hela... kanske efter att det redan ligger nere i magen, men då är det försent.
Hur gammal blir du nästa födelsedag? Systemetgammal, dödengammal, inte-längre-tonåring-gammal, usch vad gammal.
Är du petig när det kommer till stavning och grammatik?
Ja, men jag vet inte om jag har så stor rätt till det egentligen, men jag är en språkpolis, och jag kan ex. ändra ett inlägg här flera gånger för jag hittar stavfel och diverse andra missöden jag lyckats med.
Tror du på liv på andra planeter?
Det vore naivt att tro att vi är helt ensamma i hela universum.
Vem var den sista personen som gjorde dig arg?
Grappe i eftermiddags när han inte hade tid att lyssna på mig en sekund för han spelade WoW och jag hade jättebråttom till jobbet.
Tror du att Gud är man eller kvinna? OM nu gud skulle finnas så tror jag inte att det kan personifieras.
Vad var det senaste du åt?
Cheese, I've already told ya that.
Kommer du bäst överens med personer av samma kön eller motsatta? Beror mer på personlighet än kön faktiskt.
Hur valde dina föräldrar ditt namn?
Min mor kände en ambulanssjukvårdare som hette Janie när hon var ung och ville att jag skulle bli lika modig och lugn som hon... eller något i den stilen.
Gillar du senap? Kommer inte innanför mina läppar.
Vad säger du till dig själv när allt känns svårt?
Att det inte är mitt fel, det är alliansens fel alltihop, jefla moderater.
Skulle du någonsin hoppa fallskärm? Been there, done that.
Vilken karaktär från en film påminner mest om dig själv? 
Har du någonsin köpt något från eBay, vad var det senaste i så fall? Inget Ebay-köp för min del nej.
Tycker du om att krama folk?
Nej, jag är lite rädd för kroppskontakt, får lite klaustrofobi.
Skulle du säga att du är trendig? Jag strävar inte efter det nej.
Äger du en digitalkamera? Ja.
Vilka kändisar har du blivit jämförd med?
Kronprinsessan om hon räknas? En gång kom en gubbe fram till mig på stan och bugade sig, lite pinsamt var det då jag hade en hel barngrupp bestående av 6-9 åringar med mig eftersom vi skulle på läger en vecka, småbarnen mobbade mig hela veckan.
Stör det dig om någon säger att dom ska ringa men inte gör det?
Jag är en sådan person själv, så jag ska inte uttala mig om det.
Vilka böcker, om några har fått dig att gråta? "I taket lyser stjärnorna" och "Go ask Alice" är vad jag kommer ihåg på rak arm, säkert fler.
Vad är du allergisk mot?
Laktos, men doktorn säger att man inte kan vara allergisk mot det, "Det finns inget som heter laktosintolerans, bara laktoskänslighet"... laktoskänslighet my ass, min mage blir kass kass kass av mjölkprodukter.
Får du dåligt samvete efter du ätit kött?
Ja, faktiskt, men jag får sluta med det när tiden känns rätt. Man behöver inte kött för att överleva.
Om du var född av motsatt kön, vad hade du hetat? Timmy... som en hund. "Kom Timmy Timmy Timmy!"

Det var det, enjoy, det tog tid, tro mig.

Ett inlägg om barnarbete.

Jag har gått och tänkt på det här länge nu, men inte riktigt vetat hur jag ska lägga upp det. Det gör jag fortfarande inte, men jag kör på så får vi se hur det blir.

Överallt så får vi veta hur dåligt barnarbete är, eller hur? I media målas det upp att alla barn ska ha rätt till att gå i skolan, och att ingen ska behöva arbeta, vi vanliga bojkottar affärer såsom hm för att det är underbetalda barnarberare som gör kläderna osv. . Jag har alltid tyckt att det är det rätta, att barn har rätt till att vara barn.

Tills för någon vecka sedan då jag läste i min religionsbok om en pojke från ett u-land som de intervjuat. Han sa att han inte skulle vilja gå i skolan, att han var stolt över sitt jobb, att han försörjde hela sin familj på den där dåliga lönen. Det skulle inte fungera ifall han gick i skolan, för där får ingen bidrag som de kan försörja sig på. Och om han inte haft det där jobbet så skulle han förmodligen fått gå på gatan och sälja sin kropp. Det fungerar alltså inte så, man kan inte bara sätta alla barn i skolan? Kanske med andra förutsättningar, men inte nu som det verkar.

Jag vet inte mer vad jag ska skriva om detta faktiskt egentligen, men bara det att det finns flera perspektiv på allt. Jag kommer iallafall ha lite bättre samvete nästa gång jag köper någonting billigt gjort i ett avlägset land, för kanske, kanske har jag räddat ett barn från prostitution.

Det regnar ...

Synd, eller egentligen spelar det ingen roll, det kan regna idag och imorgon. Jag kommer ändå stå instängd den största delen av dessa dagar... Telia är bajs, och jag har ätit mjölk med flingor så jag har ont i magen... det var det värt. Om man skulle slappna av i ett varmt mysigt bad innan det är dags att dra sig till jobbet kanske? Hejjs.

Två punkter.

1. Jag känner obehag i alla sorters kroppskonversationer. Eller visst att ge komplimanger till någon annan, men att säga "titta på MIG vad smal JAG har blivit" får mig att känna obehag och mindervärdeskomplex. Det är min ana-hjärna som säger så, så snälla inget sån't i närheten av mig mer? Jag blir bara tyst, har inget att säga ändå.

2. Jag KAN bara inte släppa tanken av skorna, varje gång jag tar på mig något så tänker jag "GUUUD va schnyggt det vore med kängorna till det här"... Jag tror jag glorifierar dom, men det ända sättet att ta reda på är att åka och prova ett par... jag drar mig lite för det, eftersom det enda stället jag kan komma på i närheten där dom finns är i hufvudstaden, och om jag då bestämmer mig för att inte köpa så har jag åkt dit fram och tillbaka utan nytta.

höm..

Inget kul på g, alls, var och tittade på projector till S igår, fick se lite av en nyare bondfilm... den sög. Sen åkte vi upp till svärmor och åt pizza med henne, efter det rensade vi förråd. Sen sov jag... I flera timmar, när jag vaknade satt Grappe och Svante här och kollade film. Nu ska jag snart åka och jobba.

Hejhej.

För ett par dagar sen var jag på landet och var hundvakt.
Vi gick på promenad och hälsade på ponnyn Samantha.Igår var jag och orienterade, efter det fick jag gå en lång skogspromenad för att ta mig till bilen.Idag var vi och red på kor, man måste klappa lite på dom efter som "tack för att jag fick sitta på dig".

Snart kommer Josefan hit, vi ska leka med Barbie... eller så.
soet


Hamsterpaj.net

” I had no reason for it, and it was just a lot of fun.”
Den här låten, plus några beatleslåtar på sammanlagt 20 min var vad de hade att erbjuda på flygets enda musik-kanal på planet till USA för några år sedan. Jag fastnade lite för denna låt då och har i efterhand fått höra historian bakom den, som i-och-för-sig egentligen är hemsk, men också ganska kul. Förlåt.Hundvakt hos paeronen

Pappa är och besiktar min bil, men han ska utföra massa ärenden i Norrtälje när han ändå är där. Så jag fick låna hans bil till jobbet idag, inte jättekul med tanke på att jag inte kört den sen i våras och kommer ihåg att den var rätt så knepig, jaja, lite bättre är jag väl nu. Nog om det.

Det är massa småfåglar utanför fönstret, alldeles nyss så flög en talgoxe här och tittade in på mig som om han frågade vad jag gjorde. Som vanligt var jag för seg för att fota.

Men det var inte det heller jag skulle skriva om, utan ett litet sammanträffande. Igår när jag stod i godan ro på bandet tänkte jag på våra motiv på pengasedlarna, Selma på tjugopengarna, Jenny Lind på femtipengarna sen kommer jag inte riktigt ihåg, men det är väl gamla hederliga Carl von Linné på hundringarna? Sen Vasa på femhundringen? Karl XII? På tusenpengarna? Jaja, vilket som, ingen alls med Astrid Lindgren på! Det är skam. Idag såg jag detta, det var lite roligt, hur stor är chansen?

Jag jobbar

varje kväll hela veckan, OCH går i skolan, så inga inlägg före fredagkväll (om jag inte känner för det jättemycket någon dag, men så det inte blir något tjat, ho.. Fab..ho..ian..st).

Lulu

Var på marknad i eftermiddags på vaksalatorg med systeryster, som förövrigt började på ny skola idag. Var väl jobbigt att gå upp med tuppen för att ta sig till Täby varje morgon, så hon började på slapparskolan numero uno istället där sovmornarna varar till ett. Marknaden var inte mycket att hänga i granen, mycket folk för så litet utbud dock, blev en munk sisådär.

Min mamma ringde mig idag, hon tyckte jag skulle gå och lägga mig tidigt, så jag tänkte göra det. Som om hon ska komma och säga när jag ska sova eller inte?

Usch, jag har idétorka. Ge mig inspiration ! Låt mig bli en svår estet !

Godnatt

Jag hatade den åldern.

Nov 21/04, 0:00
Varför ska man se ut och vara på ett speciellt sätt? Trött på alla skönhetsideal, allt skitsnack och alla svek... Varför kan man inte bara komma till ett ställe och leva upp till rollen som sig själv? Har faktiskt tänkt på det ganska mycket på senaste tiden och kommit fram till att de människor som vågar vara sig själva nästan alltid klassas som nördar, varför! Har ni tänkt på att de som är "coola" är de alla är rädda för, de som snackar skit bakom ryggen, de som påstår sig vara dina vänner men lämnar dig i skiten när det verkligen gäller. Jag vill inte påstå att det i alla fall är så här men jag är trött på att man alltid får höra något bakvägen, varför inte säga rakt ut vad ni tycker?! Jag har ledsnat på mitt liv och mina vanor... Nej så kan jag inte säga, jag är trött på att vara den folk format mig till, och den dagen då jag tar första steget till att förändra mig, den dagen jag ska säga ifrån på skarpen, den dagen jag inte längre är som "alla andra",den dagen kommer att komma...har redan kommit en liten bit på väg, men snart längre. Från och med nu ska jag inte tänka på vad andra tycker när jag gör något, bara en liten del på samvetet, som även det präglats av min omgivning en hel del, snart ska jag ändra på mitt liv helt till den jag vill vara. Det gäller bara att våga ta risken att inte bli accepterad. Tänk på nästa gång ni gör något, är det för att du vill eller för att någon annan har hjärntvättat dig till att göra det. Om det är för din egen skull, gör det. Nu menar jag inte att alla borde gå och bli egoister, men man borde inte göra sådant som andra vill en till att mot ens egen vilja, det är inte rätt.


Ok, det är inte grammatiskt korrekt, det kanske inte ens är bra alls, men det är högstadiet i ett nötskal. Jag har även upplevt dessa fasoner på gymnasiet, det suger. Texten har jag själv skrivit, för fyra år sedan, när jag gick i nian och helst av allt skulle velat stå upp för mig själv, men jag kunde helt enkelt inte. Det här inlägget finns fortfarande kvar under min presentation på rimboslusk.net, det påminner mig om bitterljuv ångest.

katten har vandrat på mitt tangentbord.


RÖVHÅLET

Ja, aj satan, tänk att det finns ett ställe som heter så, ett litet SKITställe uppe i Orsa. Har ni förresten provat att vända "aj satan" baklänges? Då blir det Natasja. En tjej på mitt högstadium hade den stavningen på sitt namn, stackarn, undra om hon var så önskad, haha, men lite kul är det.

Nej, om man ska hitta på någonting kanske ?

älskvärt


Igårdagen.

Ja, igårdagen var skön, jag kände bara för att hata världen, för att hata vårat samhälle och för att tycka massa om allt. Jag älskar tryckfriheten och att alla får ha en åsikt. Jag hatar mig själv för att jag alltsom oftast håller tyst om det jag vill få sagt för att jag är rädd att hamna i en krånglig diskussion eller få ett motargument som jag inte kan vinna över. Jag hatar att trots det faktum att vi FÅR ha åsikter betyder det inte att dom är RÄTT enligt "alla andra", och är dom inte rätt så ska dom inte få finnas, men man får ju tycka vad man vill? Jaja, jag är för trött för det här egentligen. Men summering, jag är en feg skit som är rädd för att säga fel saker och måste öva på att öppna käften, säga ifrån och bestämma själv, som nästan alltid låter andra tycka åt mig i rädsla för att vad jag tycker är "fel".

Jo, en sak till.

En till sak angående nyheter som jag sett, gud jag blir helt hjärnskadad av att världen är så knäpp. Läste nämligen om en pedofil igår, vars brott sträckt sig ända från 60-talet tills nu(troligtvis). Han hade blivit ditsatt, och straffet blev: Tadaaa! Sex års fängelse! Efter det får han gå fritt och kladda igen. Egentligen borde det vara högre straff på sådant än på mord, för visst, mord är hemskt och förjävligt, men då är personen död. En som har antastat sig på andra ex. barn som i det här fallet, har förstört en eller flera människors liv och försatt dessa i diverse livstrauman.

Tänk tanken att ett barn som blivit sexuellt trackasserat förtränger detta, för trots att det låter otroligt så har vi sådana fantastiska hjärnor att dom kan sortera bort hemska minnen eftersom dom är för smärtsamma. I dess tonår händer någonting som gör att hjärnan tar fram minnet av det som hänt och efter ett tag kan fler och fler hemska uppleveser från barndomen uppdagas, barnet(eller den nuvarande tonåringen) hamnar i en djup depression, får en livskris och kanske till och med tar livet av sig, alltså har en pedofil bidragit till en annan människas lidande och eventuellt död, fast istället för ett enkelt mord så kan det där ligga år av ångest och psykiskt nerbrytande i bakgrunden.

Det är förjävligt, nej, sådana människor borde dömas till tortyr (PUNKT)

Jag vill också poängtera, att både det här inlägget och det föregående är mina egna tankar och reaktioner om ett par artiklar jag läst/hört om, jag har inte gjort några närmare efterforskningar om dom och det kan finnas fel,brister eller missförstånd. Så ta inte själva orden på allvar, utan försök istället att tänka på det jag egentligen försöker få fram, att vi är långt ifrån perfekta vad vi än gör, det finns inget rätt eller fel att hantera diverse problem, eller gör det?

Att vara eller icke vara.... Fru Gårman?

Gårdagen var riktigt bra, först ringde jag C på morgonen och gick hem till henne där det bjöds på frukostmacka, te och småprat. Efter att hon gjort klart hennes morgonrutiner skulle Julia hämtas på dagis, och Julia borde få en eloge för att iallafall den tiden som jag hann gå med dom så var hon inte jobbig alls, trots allt jag hört om hennes trotsålder. Det enda kanske var att hon var lite småbitter när hon tröttnade att sitta på vagnen, lite lite tjat om en ballong, men inga sura miner utan hon väntade snällt tills hon fick sin ballong, och att hon helst ville gå hem och kissa fastän hon gick på toaletten nere vid ishallen sen iallafall. Och förlåt C att jag lekte mer med ditt barn än med dig igår, fick lite dåligt samvete för det, jag tycker om dig för att du är du, inte för att du har barn, men dom är ju så sockersöta.

Sen blev det hets och stress till jobbet, jag sprang, eller joggade, och kom i tid iallafall. Väl där överöstes jag av komplimanger, jag fick höra att jag var en duktig sorterare av en man, och en kvinna frågade om jag tränade på fritiden eftersom hon tyckte att jag hade en väldigt fin, slank men muskulös kropp. Ett tag blev jag orolig att jag luktade illa eller hade några läskiga fläckar på kläderna eftersom det inte är ofta jag får flera komplimanger på samma dag. När jag försäkrat mig om att så inte var fallet blev jag glad, speciellt över den sistnämnda, eftersom det är så mycket kroppshets i dagens samhälle och har varit det sålänge jag levt, vad jag vet, så behövs fler sådana kommentarer. Jag menar, annars brukar jag mest tänka att folk ser mig som opropitionerlig med smal överkropp och enorma ben.

Över till annat, debatten om en viss Fru Gårman. Varför? Säger jag bara, som en man sa på rix igår, "sandlådenivå". Finns det verkligen människor som känner sig så diskriminerade av att det bara är män på skyltarna till sveriges övergångsställen att dom måste lägga ut X antal tusenlappar på att göra nya med kvinnor? Och vem säger att Herr Gårman skyltarna inte redan kan vara "Fru Gårmans"? Hur många kvinnor går enbart med kjol idag? Och har alla kvinnor långt hår? Är inte det också en fråga om diskriminering? Att en kvinnlig motsvarighet måste just ha kjol och långt hår. Det är att lägga folk i fack och det är inte feminism att göra nya skyltar som kostar massa pengar, lägg dom på viktigare saker, typ äldreboenden, skolor eller sjukhus, ställen där det alltid behövs mera finanser. Jag tror faktiskt inte att det var just för att det var en man dom gjorde Herr Gårman från början, för det första är han en enkel figur att illustrera, för det andra så är det en kul liten ordvits att "härr GÅR man". Och snälla, sluta med eran "vi-måste-leva-upp-till-ett-feministiskt-samhälle-och-ändrar-på-skitsaker" hets, ge bara samma lön för samma arbeten till alla, sluta fråga om man tänkt skaffa barn i framtiden på arbetsintervjuer och ta bort alla jävla tjejförmåner, för det är diskriminering åt andra hållet. Jag tvivlar inte på att vi kvinnor kan prestrera lika bra som män om vi bara får chansen att visa vad vi går för, visst kanske vi inte har en fysisk fördel från början, och ja, vi kanske blöder lite ibland, men vi är nog minst lika envisa som männen är med lite uppmuntran, och smarta? Ja det är definitivt inte en fråga om vilket kön man har. Nu skulle jag kunna sitta och tjöta på i timmar om det här, men inlägget skulle bli så långt då, så jag avslutar ämnet feminism för dagen, det kan komma upp mer om det i framtiden... kanske. Hejjs.

Gomorrongomorron

Imorgon är det marknad, då ska jag gå och köpa marknadsgodis och kanske ett eller annat par strumpor/sockor.  Jag har längtat lite, det var två år sen jag gick på marknaden. När man var liten så var den helig, man skulle gå tillsammans med en kompis eller två och titta på saker, ibland mötte man andra kompisgäng också gick man med dom också. När man var liten, sisådär 6,7,8 och 9 år kanske, så var man tvungen att ha en förälder med sig så man inte kom bort. När man blev äldre så fick man gå själv, men bara emot att man hade en mobil med sig (den var svår att tappa iallafall) och möttes upp ca en gång/timme. Sen när man började i högstadiet, då hängde man på marknaden varje rast och till sent på kvällen innan man åkte hem, då åkte man buss.

Haha, men men, i år så blir det bara en snabbis innan jobbet(en snabbis är sisådär två-tre timmar).

RSS 2.0