Fy faaaaan!

Ja, jag får svära, jag ser så inte fram emot valborg, ha kul allihop! Själv jobbar jag 16,5 timmar, kanske att jag kunde bytt bort lite tid, men då ska någon annan stackare få det istället, på max får jag inte byta, på hemtjänsten vet jag att de har svårt att få ihop folk på fredag ändå, undrar varför?

Annars är jag i fin form, hade inte schemat sett ut som det gör på fredag så hade jag sprungit tiomila, jag är lite ledsen för jag missar det nu (just eftersom jag för en gångs skull tränat regelbundet i över en månad). Vi får se om det kanske blir ett 25-manna, vi får se hur formen är då, haha. O-ringen blir inte av däremot, jag är inte så sugen på örebro för det första, vi kom inte så bra överens sist, och för det andra finns ingen tid. Ååååh, kanke att jag kan pricka in någon scc nu i maj också! Sen blir det nog vårruset, ska anmäla mig imorgon, om jag inte ångrat mig imorgonkväll.



Man gör faen inte snygga miner när man springer, inte jag i alla fall. Sprint-km förra året.

Igelkott!!!



När jag var liten så hade alltid min mormor igelkottar under altanen, hon brukade mata dem med pannkakor och mjölk (!! Ja, jag vet att de inte tål sånt, men det visste jag inte på den tiden och hennes igelkottar verkade inte fara illa av det). Dock bor min mormor nära en väg som är tättrafikerad med lastbilar, så de flesta blev, inte helt otippat, platta efter någon månad. Nu har jag hittat en sån där söt liten rackare här! Hoppas den stannar över sommaren!

Lätta ditt hjärta, gå inte och grubbla.

Jag är en såndär typisk Svensson som går och är bitter över saker istället för att säga det rakt ut. Jag tar små petitesser ytterst personligt också, "jaha, gjorde den där personen så med flit för att jävlas??" är en vanlig tanke.

Idag har jag i alla fall gjort en liten sak för att ändra på det beteendet. Jag var ner till sjukhuset för att ta mitt (peppar peppar, hoppas) sista blodprov för denna gång, på vägen tillbaka tänkte jag att jag skulle cykla förbi jobbet och prata med dem om mitt schema som inte riktigt fungerat som det ska hittills.

En liten tanke slog mig att de kanske tycker jag är jobbig som håller på och tjatar, men sen slog jag bort den och tänkte att det är för mitt eget välbefinnande. Jag kan inte hålla på och byta bort massor av pass för jag blir dubbelbokad hela tiden, jag har ett schema att gå efter, jag valde dem i första hand förut, men deras schema var inte tillräcklligt långsiktigt för min del, jag vill kunna planera mitt liv lite längre än två veckor framåt, och om jag inte får någon respons på mail så är det bättre att ta det öga mot öga.

När jag kom ner var det två tunga stenar som lyfte från mitt bröst, en som jag inte kommer prata om högt eftersom jag antar att det ingår i sekretessen och så schemat såklart. För mig känns det som värsta stora grejerna om det faktiskt blir ordning på de här sakerna nu (och intressevärdet för er i det här är väl ganska så yttepyttelitet) så jävla skönt!

Sol sol sol varje dag.

Vi gick och la oss vid halv fyra eller så inatt, vid tio vaknade jag helt av mig själv, det är bra att min kropp är inställd på tidiga mornar (tio är ju inte jättetidigt, men när man somnar vid den tiden så). Nu har jag betalat räkningar från Grappes konto och har bröd på jäsning. Det är bra skit att betala räkningar med någon annans pengar, eller jag sätter ju över varje månad till honom också, så det är väl egentligen våra pengar.

Ja, helgen ja, jag hade ganska kul, men saknade många där, dessutom får jag ett sånt hemskt tunnelseende när jag förtär alkohol (alltså, inte den medicinska sorten, menar mer att jag blir ignorant).

Åååååh, att det ska vara så jävla svårt.

När jag är ledig ställer min kropp och mitt sinne in sig på just det "ledig". Idag hade jag tänkt att jag skulle hinna

  • baka bröd,
  • dammsuga,
  • diska lite,
  • färga hår,
  • göra inköpslista,
  • handla allt på inköpslistan,
  • ta en sväng till systemet och
  • träna (om jag inte hade varit ut efter jobbet igår och shoppat lite kläder så hade det funnits med på listan också).
Vad har jag gjort av detta hittills? Färgat håret. När jag jobbar så byter jag alltid diskmaskinen innan jag går till jobbet om det ens finns någon disk (alltså klockan 6-6.30 på morgonen) men nu är jag ledig och känner att det är det jobbigaste som finns, how come?

Jag ska i alla fall möta Camilla vid stadsskogen klockan 17, innan dess lär jag hinna byta diskmaskinen och dammsuga. Efter det lär jag hinna med resten, eller?

IMORGON ÄR DET FEST! Ja, jag är helt uppe i varv över det där, men jag har inte festat sen nyår riktigt och inte varit ut sen i november, och händer det så sällan så har man rätt att bli lite excited.


Edit: Innan det här inlägget ens kom upp på bloggen (eller har ni sett det?) så hann jag fixa disken, dammsuga och träna. Så nu är inte listan lika lång längre.

Tjuvlyssnat á la Janie.

Friskis, kvarnen, Uppsala

Två killar ca 17 år pratar om vad de ska jobba med och har kommit in på yrket som personlig assistent.

Kille 1: Alltså heter det autistisk eller är det autentisk?
Kille 2 (energiskt): Men alltså, autentisk, det är om du har två kopior, två kopior som ser exakt likadana ut, då är dom autentiska!

Någon som har lite äggkartonger att erbjuda?

Grappe+vent+klockan mitt i natten+trött Janie=Skrikande Grappe och irriterad trött Janie.

Jag säger åt honom, han håller volymen nere ett litet tag, efter sisådär en-två minuter blir han exalterad över någonting och låter dubbelt så högt, sen är han tillbaka på samma nivå där han började igen. Hopplöst.

Bride meets hoe, flipp eller flopp?




Alltså, jag har egentligen inte så stor koll på modevärlden. Går jag in i en affär och fastnar för något så köper jag det oftast och har ingen egentlig stil, MEN kan man gå på krogen i något som liknar min mormors bröllopsklänning och matcha den med nätstrumpisar? Jag gillar det, ska nog ha det på lördag, lite romantiskt och rockigt. Sen får vi se om det blir de röda heelsen eller om det blir mina bästa svarta. Rött läppstift och rufsigt hår!


Och kan tv3 sluta sända samma reklam fyra gånger efter varandra?

Tissen!


Hej sol, jag gillar dig.

Svante lever det svinet, men inte länge till, haha, Grappe ringde hans mamma för han var orolig, och hon hade pratat med honom idag. Jaja, han ligger inte död i ett dike i alli falli.

Idag är det sooool, jag donar på uteplatsen sopar och tar fram möblerna, det är fint när det är såhär.

Senare ska vi grilla, nu ska jag springa ner med lite stolar i källaren som vi tog upp till fikat igår.


100410

Jag har legat i hela dagen lång, men nu ska jag sova.

Imorse började jag med att (äta frukost, såklart, men efter det) småstäda lite, satte igång spotify och satte smöret till bullarna på spisen, sedan gick jag tillbaka till datorn. Efter ett tag kom Grappe upp och sa att det brinner i köket, HAHA, det brann inte, men det var jävligt varmt och röken ringlade sig mot taket, fick brännmärken på armarna och handen av ångan medans jag i panik sprang och öppnade fönster och dörrar för att vädra ut all rök innan brandvarnaren satte igång. Ja, sen har jag hållit igång hela dagen, bakat, städat, varit värd, och tagit mig en runda i spåret på lite mer än 5 km idag igen.

En sak dock som vi skulle gjort men inte gjorde var att grilla, vart tog Svante vägen? Han är inte den som inte hör av sig om det blir ändrade planer, hoppas inget hänt. Det var meningen att han skulle kommit hit på eftermiddagen/kvällen, men han dök inte upp, han har inte svarat när vi ringt, inte på sms och han är inte inloggad på msn. Skrämmer skiten ur oss, får se imorgon om han är kontaktbar, annars kan man ju verkligen börja undra om det hänt något... han är ju inte den som alltid kör så lagligt.. bara som exempel.

Nu ska jag göra min vanliga nattningsritual och titta på ett "vem vet mest" innan jag somnar, katten ligger och tuggar på mina fötter och imorgon bitti är det back to work som gäller, jag gillar söndagar på hemtjänsten, på max också för den delen, det brukar vara lugnare på båda ställena då.

21 år!

Hurra hurra för mig idag, lyssnar på hinder, bakar och städar.

Gratis är gott!

Idag har jag fått en gratis sak, eller, gratis och gratis, fick köpa halstabletter för tio kr, men det var det värt. Då fick jag den här!



Fina fina hårbandet.

Möte. Usch!

Alltså, det är det här med att inte veta som jag inte gillar i det här också. Jag är inte rädd för att gå på mötet egentligen, jag har träffat i princip alla förut, jag tycker om de flesta, MEN jag vet inte vad som kommer att tas upp och vad de fokuserar på DET är jobbigt.

Men det kommer gå fint, och jag har fint rött hår.

Rött är det nya blonda.



Om ni undrar.

Vi fick en ny krukväxt av smärmor idag...

...det tyckte kisse om.





"Mmmmm...nom nom nom nom!!"



Själv är jag påskfin i rosa och gult.


Idag tog vi en kartong ägg och åkte till Grappes mamma, där pysslade vi med att måla ägg och koka dem i lök och karamellfärg (det sistnämnda gick inte jättebra). Sedan åt vi upp alla ägg och åkte hem. Nu har vi precis ätit en supergod lasagne, vi är så duktiga på att laga mat! Hoppas vi håller i det, för det är både godare, nyttigare och billigare, som vi såklart vet, men latheten har ju tagit över emellanåt.

5.5 km löpning.

check! Det var skönt, har inte varit ute sedan i höstas riktigt, och enda anledningen nu var egentligen att gymmet var stängt när jag kom dit. Så jag gick hem (á 2 km) från friskis och sen snörde jag på mig löpardojjorna och tog en runda, dit fötterna förde mig, satt och ritade upp på eniro nu i efterhand och kom fram till att det blev ca 5.5 km, fint jobbat Janie! Däremot tog det mig runt 25 minuter, så snabbheten får jag väl träna på, eftersom en km-tid på 5 min väglöpning kanske inte är så jävla snabbt.

Ja juste ja, jag slutade med dieten, fy fan, ingenting för mig det där, fick ont i huvudet och humörssvägningar. Jag har en deg på jäsning nu, så imorgon blir det nybakat bröd till frukost, mumma! Idag åt jag mannagrynsgröt, åååååååh, vad gott det var. Dessutom hörde jag på nyheterna igår att personer som dör av att hjärtat plötsligt stannar troligtvis gör det pga en sjukdom som gör att musklerna inte kan ta upp kolhydrater som de ska, tänk då att knappt äta kolhydrater och träna, big no no! Men många klarar av det som sagt, inte jag.

Livet i lägenhet.

Grannen över har nog barnbarnen på besök, för det springs omkring med hårda stamp däruppe just nu... möjligvis att de bankar på väggarna också eftersom några (förmodligen från porten bredvid) firar in påsken med hög musik och karaoke. Det låter illa, tur att jag inte jobbar dag imorgon.

RSS 2.0