Funderingar.

Nu ska jag vara på tre olika jobb under en veckas tid ungefär, det är sådana jobb som man inte tar med sig hem utan de stannar på plats (om det nu egentligen fungerar för min del, men jag får inga direkta "hemläxor")... tänk om det alltid var så och om man räknar med tvätten fyra olika jobb, då skulle man aldrig tröttna, helt nya arbetsuppgifter varje dag! Det vore något. Jag ser fram emot den här veckan, jag får prova på och plocka som ifrån ett buffébord och sedan får jag betalt för det.

GREAT!

Däremot ser jag inte fram emot slutet på tisdagen nästa vecka då jag förmodligen får tänka över vad jag vill och välja vad jag vill ha.

Från att ingenting hänt, till allting på en gång.

Idag var jag och lämnade in mitt brottsregister, det gick bra och ingenting stod skrivet på pappret, eller något kanske stod skrivet, jag har inte tittat på det, men inga brott i alla fall. Så jag ska börja gå dubbelt där imorgon, på fredag ska jag jobba på fritiset. Sedan hände en annan sak idag, en tjej ringde från max i stan, hon tyckte att eftersom jag kände en som jobbade där och lämnat in cv så skulle jag få provjobba en dag, utan intervju! Så, det är mycket jobb nu, det jobbiga blir väl att jag kommer få välja sedan.... jag tror att vården ger bättre betalt, samtidigt tror jag att det kanske kan vara roligare på max, men som sagt, jag har inte provat någotdera ännu.

Sedan mejlade jag till ok Linné och frågade lite om att bli träningsmedlem hos dem, så nu i veckan eller kanske nästa så ska jag börja gå på Linnés klubbträningar, det är mycket på en gång.

"Det luktar i min lägenhet.."

Fast inte "stank" som i låten (som för övrigt heter mördarvals och är gjord av dia psalma, inte jättebra, men ibland poppar ett citat upp i huvudet och då blir det svårt att tränga undan det) utan nystädat med massa godluktande kemikalier!

Jag är inte klar än heller, men plockar lite nu bara och torkar golven imorgon.

Nu är jag klad och lycklig för det är rent.... hoppas det inte kommer några djur och biter mig inatt!

Och här var det meningen att jag skulle ha en film på en aggressiv kissekatt, men jävla *massa fula ord* youtube vill sig inte... varför får man inte skriva i en egen mailadress? Och hade jag ett konto där från förr? När skapade jag det? Stora frågor. Ni får en bild på en mindre aggressiv katt istället (men fortfarande rätt så elak som sover i korgen med ren tvätt).


Städa

Snart.

OooOoooOoooOoooOoooOoooOoooOoooO

Hej, idag orkade jag inte med det där jävla kravet på en rubrik, så jag gjorde lite såpbubblor istället.

Så, vad har hänt? Vi var ner till biltema och köpte lampor till bilen (och jag är jätteosäker på om det är rätt skit), sedan var vi till öb och jag införskaffade mig olika rengöringsmedel för sisådär 200 kronor, schampoo inräknat. Jag har fått brev från polisen och ringt "viktiga" samtal, avbokat tandläkaren och pratat med samordnaren(?) på äldreomsorgen där jag förmodligen börjar jobba nästa vecka. Jag har byggt pussel, lagat mat, tittat på tv och läst ut min bok (som jag inte ens nämnt att jag börjat på och som inte var bra alls, kanske för jag störde mig för mycket på den dåliga översättningen, tur att det är mammas och jag inte har betalat för skiten).

Sedan har jag såklart spelat betapet.... den här fasen har hållt i sig ett tag nu, jag undrar när den drar över. Jag fick vilket som poängrekord idag med 617 poäng, hon jag spelade mot fick 200... så 25 rankingpoäng plus till mig och 26 minus till henne! Jag upptäckte också att jag bara använde 5 min av tiden så jag ska börja spela lite snabbare nu, det är kul att leka med ord (kanske är denna hysteri på grund av att jag aldrig spelat alphapet som barn och detta är något nytt för mig).

Nu ska jag sova, för imorgon klockan halv sex bär det av till tvätten igen, blir det sista gången då tro? Den som lever får se.

Videon.se (Break.com)


EMBED-Dumb Cat Can't Figure Out How To Drink - Watch more free videos

ARG!

Jag bad Grappe om EN ENDASTE SAK, att fixa tvätten, eller att starta tvätten kanske är mer korrekt.... det är ju kul när man kommer hem efter en-två timmars sömn, nio timmars arbete och 10 mils bilåka och ser karlfan spela wow och halva tvätten stå kvar. Och han säger "du sa bara att jag skulle starta maskinerna".... det riktigt kokar ur öronen, för faktiskt, det tar två jävla minuter att gå ut och byta maskin, men istället har han låtit tvätten ligga kvar i tvättmaskinen en timme extra efter att den var färdig och gojsat ihop sig... och det var den ena ja, den andra maskinen hade han inte ens startat.

Egentligen handlar det inte om tvätt, det handlar om uppoffring och han klagar på att jag inte gör något för honom, men det är väl klart som fan att jag inte orkar ta några initiativ om jag ska hålla på och hålla undan efter honom och sköta alla basic-saker åt oss båda, medans jag oftare är borta på dagarna och han är den som är hemma och stökar till.....

FASEN!

För ett par veckor sedan satt jag och räknade ner när jag skrev inlägg. Men så ni alla vet i alla fall, mitt förra inlägg var nummer 500. Wie! Inte så många kanske iofs, men ungefär ett om dagen.

Pizza.

Ja ok, idag blir det pizzamiddag. Men jag ska ändå på kalas ikväll, och det är lördag, och vi åt båda två en bra frukost.

Igår var jag hemma hos Mikaela, vi spelade spel, det var rätt roligt.

Hejdå, jag uppdaterar igen när jag faktiskt har något kul att komma med.

Banta? Nej, det är ett fult ord. Finns det några synonymer? Som låter lite mer hälsosamma?

Japp, jag har börjat med en diet nu... eller lite smått att se över vad det är som hamnar i magen. No more donken i första taget i alla fall. Från och med nu ska jag försöka laga så mycket som möjligt själv, och då mest vitt kött eller vegetariskt. Inte så mycket godsaker (på kalas får man äta godsaker), inte så mycket mättade fetter (ex. keso istället för smör och olivolja som stekfett). Frukt och riskakor istället för godis. Som sagt, jag vet hur man gör jag har bara inte brytt mig förr. Men jag provar väl, sen får jag se hur länge jag orkar och om framförallt om jag känner någon skillnad. Imorgon kanske det blir en liten träningsrunda också, har känt mig lite risig på sistone men det kan vara en placeboeffekt av att jag känt mig pressad från olika håll också.

Om dagen, ja, vad ska jag säga...? Jag har varit duktig och utfört lite pre-städning, börjat lite smått att rensa upp, sortera tvätt och så vidare. Det har inte varit propert städat här på ungefär två månader så det är så dags nu, ska försöka tvinga ut karln att piska mattor och täcken någon dag och städa upp resten här då med. Min tanke var liksom att jag plockar undan och städar det mesta fint nu så kan han vara kvar hemma sedan och hjälpa till för en gångs skull om det inte tar så lång tid och hinner bli "jobbigt". Efter min pre-städning skulle vi åka till Lidl och köpa lite lågprisgrejer, då satt det en väldigt vacker lapp på bilrutan... ... .. en lapp som kräver oss på 700 kronor, typiskt att det ska hända i dessa tider. Det är så drygt att det aldrig finns parkeringar närheten, men om man ser på det på ett annat sätt så hade det kostat oss mer att betala för en parkering varje månad i ett år än att betala denna bot.

I övrigt ska jag jobba på tvätten i helgen, det är bra, då får jag alltså 2000 i lön nästa månad, skönt nu när jag inte vet om jag får ersättning eller ej från alfa. Ja och på lördagen ska jag ju sova hos C och där är det barnkalas för Julia fyller hela fyra år(!) imorgon, det var ju liksom igår hon föddes och imorgon är hon fyra år gammal, knäppt.

Och nu har jag inte så mycket mer att säga för tillfället.

11 timmar sov jag inatt.

Det är många timmar det, och man blir inte pigg av det om ni trodde så. I och för sig hade jag ett litet sömnuppehhåll på en halvtimme vid sextiden, eftersom katten inte kommit hem så gick jag ut och tittade efter henne. Jag undrar om hon suttit och väntat på mig hela natten, för hon sprang efter mig igår när jag cyklade till ica, sedan tog jag en annan väg tillbaka. Och imorse när jag gick ut för att se så hon inte fastnat i något skrymsle runt kyrkan som ligger där, satt hon och snällt bakom ett hörn och spejade.

Jag är lite apatisk för tillfället, jag har varit sådan i ett par veckor. Jag vet inte varför, det känns lite som om jag är lever mekaniskt. Usch.

Hej nytt liv.

Vi ska börja nu. Eller nästa gång jag handlar, vi storhandlade idag. Jag funderar faktiskt på att gå med i viktklubb.se, lite töntigt kanske, men samtidigt så kanske bra vanor hjälper mig från vinterns post-depression. Egentligen borde jag börja med sömnen snarast...

Tonårsmamma.

Är jag knäpp om jag säger att jag har moderskänslor för min katt? Eller, ne, man kan väl känna samma sak mot adoptivbarn... fast en katt ? Men jag ville bara säga det, ibland blir jag så stolt över henne och det är så roligt att se hur hennes personlighet utvecklas. Hon utvecklas ju inte på samma sätt som en människa som lär sig prata, gå, räkna, skriva osv. men jag är rätt säker på att om jag skulle jämföra henne med en mänsklig så är hon en rätt typisk tonåring just nu.

Idag har hon förövrigt stulit en konstig prydnad med fjädrar på från någon granne.

En jobbcoach.

Det är lite som en curlingmamma. Är det därför tro att så många skaffar sig livscoacher och träningscoacher och bloggcoacher och gud vet allt nuförtiden? För att de inte är redo riktigt ännu att stå på egna ben?

Precis alldeles nyss utanför sovrumsfönstret.

Min första tanke var "EN ZEPPELINARE!!" Inte så smart, kanske bara trött. Den flög väldigt lågt, så den kommer säkert landa här i området. Kul!


Lång dag.

Det har varit en riktigt lång dag, eller, hela helgen har varit lång. Bil-besiktning, strul-syster och oro.

Idag hade jag två möten, det första var att jag skulle på någon form av "arbetsintervju", det gick rätt bra, verkade som att det fanns mycket jobb till övers. Det andra var ett möte i "cv-fördjupning", vilket gjorde mig konfundersam, jag har ju inte gått på något tidigare cv-möte, så varför bokade hon in mig där? Men det gick bra, det var rätt kul. Nu är jag bara helt slut. Skulle kanske behöva sova ett par timmar.

Spotify... igen.

Duktiga spotify har utökat sitt utbud extremt sedan sist. Både Cock sparrer och Flogging Molly....men inget Beatles... hmm, jaja, hittade lite svensk ska också, tummen upp!

Blödig.

Kollade just på 9/11-filmen, jag vet inte riktigt vad den heter, "Flight 93" ? Jag grät nog igenom halva filmen, och varenda anhörig som de kapade passagerarna ringde till hade en bebis på armen (såklart)!

Jaja, det går visst att göra film om allt, det är bevisat nu. Jag kommer ihåg när vi var barn... eller nyblivna tonåringar, när det tjatades om Pearl Harbor-filmen och vår lärare dissade den, då sa någon "Snart gör de säkert en film om kapningarna också!". Alla fnös åt det då, men se nu.

Jippiejay!

Jag ska på arbetsintervju nanananana.... ett "vårdboende", grejen är att det verkar som om man får börja gå dubbelt på en gång och sedan ser de väl om det fungerar eller inte och sen får man se utifrån det om man får jobba kvar, så det gäller att smöra för de boende och jobba hårt. Dessutom tar det ca fem min att cykla dit och runt 10-15 min att gå för min del, så det är ju perfafekt!

Mitt anal är konkavt

Moi moi alla Jaaynies läsare (20st)
Jag heter Mikaela och det här är första gången i mitt liv som jag skriver i en blogg.
Jag kanske skulle skapa en egen blogg om mitt perfekta och problemfria liv.
Men nej, det har jag ingen tid för. Jag måste ju tvätta, städa, laga mat, mata kaninen och söka jobb så jag kan få
ett jobb för att kunna köpa ett par nya hela jeans. Men annars så är det ju näst intill perfekt mitt liv.
Okej jag kan väl erkänna att dom flesta dagarna av mitt liv suger ruttet ollonbråck.
Nej nu ska jag leta rakblad. Förresten kan man äta filmjölk och flingor ur mitt konkava anal. PUZZAH

Så trött så trött.

Jag vet inte vad jag blir nervös för, eller om jag ens blir nervös. På något sätt blockar jag mig själv vilket som, kanske är det bara brist på intresse och närvaro, jag har ingen aning.

Leeskigt.

Det ringde ett konstigt nummer nyss. Efter att ha googlat runt lite kom jag fram till att det handlade om telefonförsäljning. Så jag ringde upp NIX för att se om vår spärr fortfarande var på, där visade det sig att det var exakt på dagen ett år sedan jag aktiverade den. Haha, coincidence.

Vad var det jag sa?? Va? Va? Va?

Jo, såhär sa jag. Eller inte riktigt, men med egna ord så är det inte så stor skillnad. Att de får skylla sig själva om de placerar alla nyanlända invandrare på ett och samma ställe, att de blir stora barriärer, speciellt när det kommer till språk, att folk känner sig utanför och skapar ett "eget land". Att de aldrig riktigt får komma in och känna sig som att de är med oss, att det är vi och inte vi mot dem. Ta hand om invandrarna och försumma dem inte!

Jag tycker det är så synd att folk som flyr sina länder(läkare, advokater, jurister, lärare, som flyr undan ond bråd död i sitt hemland) får komma hit och leva ett halv-liv i utanförskap som städare eller ännu värre arbetslösa eftersom de inte ens får något skitgöra utan att kunna svenska. Ja, visst, det är bra att lära sig att prata svenska i Sverige, men hur ska de lära sig om de inte får komma ut och röra sig bland oss utan vi stänger in dem i speciella områden? Jag gillar det mångkulturellt, sprid ut kulturen mera!

Dessutom var det en jävla kärring på arbetsförmedlingen som pratade med en gubbe med utländsk härkomst som om han vore en retarded två-åring bara för att han bröt.... jag ville döda henne! Han hade varit jurist i sitt hemland nämnde han också när jag tjuvlyssnade. Tänkte bara ta upp ett exempel också som rörde ämnet(och även mig just då), för han pratade faktiskt helt okej svenska med brytning.

En båt och ett dagis.

Hej, vart ska jag börja nu då?

Okej, nu blir det sisådär sjätte gången jag börjar på en mening och nu skiter jag i vad som hänt i veckoslutet, jag ska berätta vad jag drömde inatt!

Först var jag på en båt, det var kul. Jag kommer inte ihåg vad vi gjorde, men det var väl det vanliga, äta buffé och spela spelautomat. Helt plötsligt säger någon att det är "ett hål", båten höll på att sjunka! Snabbt gick det också, men jag sprang in till hytten, där mamma satt och packade ner tre laptops i plasthöljen så vi skulle kunna hoppa i vattnet med dem. Men det gick för fort och helt plötsligt hängde jag i relingen, jag visste att jag inte skulle dö.... men fick i mig en och annan "kallsup". Sedan var den drömmen nästan över, det hände lite tjafs när vi kom upp på land också.

I nästa dröm bodde Grappe och jag vägg i vägg med ett dagis, jag menar så nära att de passerade vårt kök när de skulle ut till deras lekplats. Barnen var bitchiga och fröknarna var ännu värre. Grappe hjälpte min pappa att skörda en jättestor åker, jag tittade på tv. Sedan kom Lillis och skulle spöa upp mig för något jag sagt, men jag hamnade överst och delade ut flera slag, plötsligt var det som om vi var en del av dagiset, barn som gick på dagiset, personalen skek på oss, och jag vaknade.

Varför skickar de ut kassakort till mig om jag inte är beviljad ersättning?

Dessutom har jag för mig att det står på mina lappar hemma, som jag inte kan kolla upp förräns ikväll när jag kommer hem, att jag SKA få ersättning, det var vilket som jävla massa skrivet om när och hur ersättningarna betalas ut.... skickar de sånt till alla deras nya medlemmar? Jag blir så trött, jag går gärna och spränger upp ett bankvalv just nu så slipper jag.

HOROR.

Tro inte på det ni ser,

och tro förihelvete inte på det ni läser. Så ni vet. "Var källkritiska", uppmanade de oss i skolan, och jag är. Jag tror inte ett dyft på den där "svininfluensan", visst en ny sort bakterier som vi inte är vana med, visst det kanske blir en epedemi, men varför i hela friden måste media hålla på och skrämmas så jävligt jämt och ständigt? Jag är så trött på alla (oftast medelålders och uppåt) som hela tiden pratar om flunsan och att det är så farligt och att de ska vaccinera sig. Vad är farligast? Sjukdomen eller vaccinet? Jag låter bli.

Ja, jag vet inte jag. Men den här veckan blev inte som planerad i alla fall, så är det aldrig.

Jag skulle börja träna och tjohej! Ha egentid och gosa med hundar. Jag har inte tränat och inte haft egentid.... gosat med hundar har jag däremot gjort en del, och imorgon är det tvätterijobb igen (vad var det jag sa?), men bara fyra timmar och det är så jävla skönt!

2009-09-01

Jag upptäckte idag att det är ett år sedan jag tog körkortet, grattis till mig!

RSS 2.0