Vardagstråk

Jobba, handla (trodde aldrig det skulle vara så jävla svårt att hitta en rakhyvel! Men nu äger jag min första riktiga KVINNOrakhyvel, värsta venus och grejjer), laga mat, ligga halvdöd och titta på serier, sova. Hörs.

Jobb och träning i grupp.

Det har jag gjort idag och nu är det kväll och snart sovdags. Det var riktigt skönt att komma ut och köra grupp-träning.... meeen, merparten var ju killar som kört de här passen hela vintern, så hamnade lite efter, men närmare 8 km på 38 min, så jag tog i allt vad JAG orkade i uppförsbackarna och det är jag nöjd med, till våren springer jag ifrån dem! När vi körde kortsprinter på uppvärmningen och nervarvningen låg jag inte långt efter bara det att jag inte ville dö på själva rundan. Ajja, dricka, duscha, äta eller i någon annan ordning kanske.

Sliten-tjej.nu

Här ser ni en väldigt sliten tjej, som jobbade 08-16.30 för två veckor sedan 20-06 förra veckan och som imorgon går på ytterligare en vecka 08-16.30 för att veckan efter det köra 20-06.... går jag in i väggen snart så vet ni. Jag har en höjdpunkt imorgon i alla fall, kanske, var ute lite sista minuten och mailade ang. provträning med Uppsala löparklubb, de har kvalitétspass imorgon, och det är nog det jag skulle behöva träna på i grupp för det är svårt att pressa sig själv ordentligt när man tränar själv. Så om jag får klartecken innan jag går till jobbet, eller om Grappe kollar min mail och jag fått svar imorgon under dagen så ska jag träna löpning med en klubb imorgon. Annars blir det nog backintervaller själv. Nu ska jag sova. ahjuste, funderar på att köpa en ny bil, har hittat en om den finns kvar... väldigt prisvärd, ska tänka på det.

Här ligger jag och stretchar

Katten utnyttjar tillfället för att få sig en gratis gosestund, haha. 9 km blev det och jäklar vad halt det var i skogen, fick sikta på träd i nerförsbackarna.

Kallprat

Så har jag lagt in semesteransökan med två veckor till godo! Hoppas jag inte är allt försent ute, vore skönt med en riktig semester på mer än två veckor i år faktiskt. Ok, tre veckor kanske jag hade förra året. Kändes så vårigt idag så det var dags nu. Sitter och lyssnar på lite gamla snooklåtar och tänker "jag borde" som vanligt. Den där Oskar Linnros alltså, han var bra en gång i tiden.... på första Snook-plattan. Jag gillade den när den kom för stilen var lite speciell, och än idag tycker jag om att gå in på tuben och lyssna, men nu är det mest för minnets skull.

SOL

Fantastiska, varma vårsol! Idag blir det garanterat en löptur, först ska jag tvätta och städa klart bara.

/\/\/\/\/\/\/\/\

Det var gott och O'connors är ett så mysigt ställe! Sedan gick vi promenad och satt på varma gubben tills det kom massor med fjortispojkar. Då drog vi oss vidare mot Terassen där jag bad om något med ananas i och glömde säga att jag inte ville ha mjölkdrink så fick en piña colada... men det var en god efterrätt. Sen sa vi hej till kvällspersonalen på jobbet innan vi tog bussen hem igen. Utekväll och krogrunda ala söndag, haha.

Guiness!

Nu ska vi äta på O'connors och jag ska dricka ÖÖÖÖL! Det ni, händer sällan, blev bara så sugen. Btw så vaknade jag klockan 18.30 ikväll.

God morgon!

Det blir nog till att sova, för känner mig såhär nu. Ska ställa klockan innan solnedgång och försöka ta mig ut i det fina vädret ändå senare.
Om ni inte fattat det innan så har jag hittat det roliga med att ha en webcam :)

Äntligen är nattveckan över!

Att sova eller inte sova, det är frågan. Jobbar dagpass på tisdag så känns som att det kan bli tight att vända dygnet bara sådär, kanske dygna idag ? Eller sova lite bara, men då kommer jag stänga av larmet och sova ut ändå om jag känner mig själv rätt. Får se. Mycket folk på löningslördag, as if I didn't know that before, men vi hade väl kul. Som Max brukar säga "tänk att vi får BETALT för det här!! Bara ha roligt!" han pratar så mycket den där, inatt sa frågade han ex våran gravida chef om hon fått någon "preggobrain" och om det gick bra att vara gravid.

Tagga till!

Vaknade i skymningen, mitt ben sover och jag har ont i min tand..... snart måste jag kila iväg på mitt sista nattpass, sista gången jag jobbar fyra nätter i sträck, det ska bli skönt. Dock var det jättemånga kortpass såg jag på nya schemat, så blir inte lika många "långledigheter" (fyra-fem dagar i rad), har en vecka då jag är ledig två dagar, jobbar en, ledig tre, det känns ju lite so so dock, kan man lika bra jobba två dagar eller ta bort det där passet och vara ledig i sex dagar tycker jag :P.

Sötast idag

Nu ska jag sova så jag orkar en sista natt. God morgon på er!

Bra kväll!

Hade en riktigt skön jobbnatt faktiskt, flöt hela tiden, inget som som stod still och vi slog prognosen. Var en alkoliserad man dock som blev arg på mig och skrek massor för att jag sa till honom att vi var en restaurang och inte ett härbärge och ville han sitta i serveringen så var han tvungen att köpa något. LOL, som bilden säger, vad är det folk inte fattar? Prova gå in på typ Texas Longhorn och sätt er och sov då, eller varför inte Tzatziki? Vi är billigare och lättillgängligare, men i slutändan så går vi på samma principer. Han sa åt mig att dra åt helvete, "ok", svarade jag och höll ögonkontakten.

Beatles


Detta är mina två bästa beatleslåtar, Come Together är bäst. Jag hörde den på ett långflyg mellan USA och Island för första, andra, tredje och nog upp till tjugonde gången då de hade världens kortaste spellista på planet och jag inte kunde sova. Man kan säga att jag blev hjärntvättad. Eleanor Rigby tycker jag är ganska sorglig och ledsam egentligen men musiken är fin. Lyssnade på Pain en del i mina tonår och tyckte att deras version var så himla bra, och sedan såg jag av en slump när jag sökte på nätet att det vr en Beatles-cover.


Sublime

Ett ord som jag till för några veckor sedan aldrig hört talas om. Ett ord som faktiskt på svenska heter "sublim". Ett ord som betyder i princip "upphöjdhet som inte kan jämföras", hög på livet kanske? Ett ord som jag inte kände till som har kommit att bli ett av de vackraste jag vet.

Är ju nattveckan nu,

därför ber jag om ursäkt för min inaktivitet, pallar liksom inte bry mig om så mycket mer än jobb... till och med det blir för mycket, för idag vaknade jag med halsont och begynnande munsår. Det gör inget, det brukar försvinna nästan på en gång nu för tiden, men jobbigt att det finns där. Antar att jag har haft lågt immunförsvar hela veckan och att det var därför jag var yr i huvudet, träningsvärken från sit upsen aldrig ville försvinna och jag har varit så trött och bara somnat vips på alla möjliga ställen. Bara två nätter kvar, 20 timmar, har världens BÄSTA personal ikväll!

Jag lånar den, för jag har en likadan.


Värme

Vore inte det här skönt nu? Så fort vi kommer ikapp efter de senaste månadernas utgifter blir det till att boka något riktigt härligt till vintern så vi inte fryser ihjäl nästa år.

Idag är jag inte människa.

Känner mig helt död efter en natt, och då har jag tre kvar. Det är inte min grej riktigt att jobba på nätterna.

Lyxmatsdag

Plock till lunch, vitlöksbröd till mellis sicken lyx! Sen blir det ju hamburgare på jobbet till middag och det är ju vardagsmat för såna som mig så det är inte lika lyxigt, sparar dock ett par slantar på det under specialerbjudandena så lika bra.

NEON

Det jag sett av våren hittills är mycket färg, och till min stora förtjusning mycket neon! Jag gillar i och för sig glassfärgerna (aka pastell) som varit och som stannar även i vår, men det är något med lysande plagg som jag bara älskar. Nu är inte jag värsta modebloggaren, jag bryr mig mest om vad jag själv tycker är fint, men det är roligt när det finns mycket som jag tycker om.
Asos har en hel del, tur att jag föredrar titta,känna,prova framför nätshopping.

En tallrik med lunch.


Morgonmys

Eller förmiddagsmys i soffan, men ikväll går jag på det första av fyra nattpass så för den här veckan är det tidigt morgonmys, inatt och imorgon slutar jag 04.30, fredag och lördag slutar jag 06.00...nästa vecka går vi på det nya schemat och då jobbar jag dagpass, det kommer vara ljust fortfarande när jag slutar jobbet! Älskar den här tiden nu när det går så fort, vi får strax under en timme mer i veckan!

Fettisdagen

Idag har vi varit i Månkarbo på besök, nästan hela dagen, när Grappe vaknade köpte jag semlor och så åt vi det, sedan packade vi övernattningsväska och åkte till landet, planen var pulka och spel, men eftersom vi kom dit först vid fyra så kändes det onödigt att dra till pulka-backen och spelet glömde vi hemma. Vi roade oss ändå dock, genom att äta en himla massa godis, spela kort/fia och kasta runt gosedjur/inomhus-badminton. Mikaela lekte salong på mig, hon målade mina tånaglar i olika färg, filade och fixade nagelband på fingrarna (får inte måla där pga jobbet), sist lockade hon mitt hår och plattade luggen. Mysig dag, men till slut bestämde vi oss för att sova hemma ändå, skönt att sova hemma när man jobbar dagen efter även fast det är nattpass, tack för en rolig dag!
Dåliga webcambilder, och jag vet att lilltån har något konstigt going on, men den ÄR så.

Morgonröd


I'm up!

Dumt att vara uppe nu när jag jobbar natt imorgon. Somnade iofs klockan åtta igår. Vi hade tänkt åka skridskor idag, men detta väder suger ju... ... ...

För att alla andra gör gifs så ville jag också prova!

srTYaZ on Make A Gif, Animated Gifs
Men åh, man såg inte hela på bloggen, jag spänner ut och in magen egentligen...

All the small things

När det har gått 33 dagar på ett skottår, då är det 333 dagar kvar till nyår, detsamma händer i slutet på november fast tvärtom, det är roligt, jag gillar siffror.. och att googla mitt eget namn, det är inte konstigt, det är bara lite småsaker som gör att just jag är jag. Som att jag blev skitlycklig häromdagen när jag såg en liten mops som stod på en rollator och såg ut som en stolt kapten på sitt skepp medans matten var ute och promenerade.

Slö

Ska snart gå och plocka ur första maskinerna, ligger nu i soffan och slöar, fick mail från vetgirig, det tog ett par dagar men riktigt trevligt svar (det är en frågesportssajt och jag har haft problem med buggar därifrån så mailade dem om det, tydligen något som har med kombinationen windows 7 och chrome att göra.... kanske tanka firefox enbart för denna sajt, eller som de föreslog maila google så de kan ordna upp detta). Katten ligger och tvättar mig, jag tycker jag är ren, hon är dum.

xo xo

Nu är det sovdags för morgondagen börjar klockan sju med tvättid. Vi har kollat på film ikväll, först såg jag "Dirty dancing" på tv (chockerande nog är det första gången jag ser hela, och fattade inte riktigt dealen, ok att "Baby" är en ovanligt vänlig och fördomsfri människa, men annars? Näe) sedan tittade vi på "Save the last dance".... blev dansfilmer ikväll helt enkelt. Till mat gjorde vi hamburgare, haha.
Skippers! Jag borde klippa till den där jävla luggen alltså.

Aldrig har jag längtat till värmen som nu.

Var på shopping med mamma och hittade på lite träningsalster på hm som jag bara var TVUNGEN att ha, det var mina färger.
Så nu kan sommaren få komma så jag kan ut och träna i detta. Tills dess får jag väl deffa så jag kan show-offa lite i dessa fantastiska trasor(som lyser ännu mer i verkligheten, blixten snodde lyster).

Tlött

Inte jättebra dag på jobbet, inte dålig, men blev kvar länge och kändes som att universum motarbetade mig, krångel med expresserna och ett par missnöjda gäster.

Lite tjafs avklarat.

Haha, lunchen idag, chefen "jag tror vi sålt en del" jag "näe, det bara kändes tungt för vi hamnade efter"... sen kom hon tillbaka och slängde upp timförsäljningen på beredningsbänken, osch, mer än vad jag trodde i alla fall.


Så har jag betalat för näringslärakursen idag, den ska bli rolig, efter det är jag ju kostrådgivare-light. På en gång ansökte jag skola till i höst, så nu måste jag fixa med betyg och arbetsgivarintyg och bajs.

Inaktivitet.

Jobbtider igen, har jobbat två av fyra pass nu, har varit fix- och pysselpass känns det som, är väl lite så att jobba på dagarna dock. Då måste man ordna alla såna saker som att ringa rörmokare, helpdesk, cater.... företag som bara har öppet på kontorstider. Mycket mer administrativt på dagarna helt enkelt, jag tycker det är ganska kul, men jobbar så sällan dag att jag blir rostig mellan gångerna, får se hur det blir med nya schemat. Jag börjar på dag-tisdag efter natt-lördag löningshelg i alla fall.... MEN då som medarbetare, så jag slipper ta det stora ansvaret.


Dagens bryderier:
KEBABDRÖMMEN ALLTSÅ????
Min gamla multimedialärare är busschaffis?
Ska jag gå eller cykla till jobbet? Orkar jag gå hem igen?

Alla hjärtans dag.

Nu ska vi äta restaurang-mat och sen kommer det bli serier hela kvällen antar jag. Upp och jobba imorgon, så kan inte bli några sena påhitt.
Haha, kunde inte låta bli. Happy valentines!
(btw MK, PERFEKT bild att sätta på ditt kylskåp!)

Lättnad

Grappe skrämde skiten ur mig häromdagen när han kom hem (han var ju i stockhom i helgen). "Älskling, varningslampan på bilen började lysa när jag körde hem, jag läste i instruktionsboken, orange ljus=kolla upp så fort som möjligt, rött ljus=stanna omedelbart, jag vet inte om den var röd eller orange det är jag för färgblind för.... men jag ville bara hem och det var mitt i natten". Jag föreslog att han skulle kollat inforutan, men han sa att det bara stod medelhastighet där.... sååååå idag skulle vi åka och handla och då tänkte vi kolla samtidigt vad som var fel, bad lite till gud att det inte skulle vara något stort..... .... .... inforutan sa "fyll på spolarvätska". Så mycket var det att vara rädd för.

Finbesök

En gammal kollega hörde av sig, hon ville komma på besök på måndag, vilket passar mig fint. Jag har inte sett henne på nästan ett år då hon träffade kärleken och flyttade till Skruv(Småland). Fint för henne synd om oss som är kvar, hon borde ta med sig sin karl och komma tillbaka. Jaja, på måndag blir det finfika hemma hos mig :).

DeppPepp

Nattjobb idag, så jävla fin dag som jag ska spendera inomhus tyvärr. Jag är så sugen på att åka skridskor..... eller skidor, min familj är i romme och åker skidor/snowboard idag, det hade varit najs. Jaja, nästa vecka blir det nog en dag på sjön åtminstone. Sen kan sommaren få komma, värme och sol.... fast den svenska sommaren är bara en myt.

Ahaaaa



<3

Jag är så glad och tacksam över alla människor som bryr sig, över min familj, min sambo, mina vänner. Jag är så stolt att jag har er och tackar er också för den uppskattning ni ger mig. Jag är ledsen att jag inte alltid hör av mig som jag borde (ja till alla utom Grappe som får stå ut med mig dagligen, mohahaha), men jag tänker på er mycket, oftast nu för tiden vad ni gett mig och att jag har ett bra liv. Visst finns det detaljer som kan ändras, men det får ta sin tid. Så, till alla som känner sig träffade, tack!

Imorgon.

Åker Grappe till Åkersberga och Mickis kommer hit över dagen. Idag borde jag städa, men alltså.... jag är med städning som studenter med läxor i tentaperiod eller byggarbetare med deadlines(eller vad det kallas), hittar iaf på en jäkla massa med annat skit som "måste" göras innan jag kan börja med själva städandet. När jag väl börjat? Ja, då går det fort.
(Enebyberg skulle han visst till, ett stenkast fel bah)

Nini dutti.

Pocketpar AA vs. pocketpar KK, JAG VANN! Sug på den, med lite tur på rivern..... så jävla mycket hjärtat i halsgropen, sen satt jag och foldade tills alla åkt ut, haha, fick tillbaka det dubbla jag lade in så jag är klatt parn. Så nu ligger jag plus 150%.
Tålamod.


(edit: 200%)

Aschberg

Lyssnar på Aschberg när han intervjuade Hanna Widerstedt, detta är entertainment ju och en beprövad metod att få uppmärksamhet.... det är Blondinbella, det är Anna Anka, det är Kissie, det är precis vad alla svenskar vill ha, någon de kan älska att hata. Det värsta av allt? Hon kommer tjäna så jävla mycket på allt hat som kommer leda till ännu mer hat och alltså mer uppmärksamhet. Jag vet inte hur många som länkat hennes "jag vill ju bara knulla"-video på fb, och ju mer den cirkulerar ju mer uppmärksamhet får hon och ju mer kan hon tjäna på att trolla er alla. Titta bara, hon har precis fått en radio-intervju på bästa sändningstid. Mata mata mata, all pr är bra pr, eller vad sägs det? Nu fick hon lite mer, varsågod. Couldn't care less, ännu en skruvad tjej som är bortglömd imorgon.
Visste ni förresten att tjänar man under 250 000 per år så är man fattig? Själv deklarerade hon 125 000.

Smärta

Vet ni vad då? Här om dagen kände jag att det var ÄNNU en ny tand på väg, och den plågar mig fortfarande, i förrgår på kvällen kände jag mig lite svullen på ögat och har nu en fullt utslagen vagel med var och allt.... ... till råga på allt brände jag mig på deli-grillen igår när jag skulle torka runt om den. Men vad gör det om hundra år när allting kommer kring?

Janie.

Pronunciation: (JAYN ee)

Janie \j(a)-nie\ as a girl's name is a variant of Eugenia (Greek) and Jane (Hebrew), and the meaning of Janie is "well-born, noble; God is gracious".



Inte så vanligt i Sverige, väldigt vanligt på slutet av 1800-talet i USA, men har sjunkit radikalt i popularitet, jaja, ändå rätt skönt att ha ett "eget" namn.



Kända personer med namnet Janie(som var mycket svårare att hitta än jag trodde):



Janie Jones (hette egentligen Marion Mitchell, men hennes artistnamn var Janie, pop-artist på 60-talet i England)

Janie Hendrix (Jimi Hendrix lillasyster)

Janie Fricke (countrysångerska med sin storhetstid på 80-talet)

Janie Bryant (egentligen Katherine Jane Bryant, designer känd för att ha designat kläderna till serien Mad Men, vilken bla. Michael Kors och Prada hämtat inspiration ifrån)

Janie Varades-Söderberg (svensk författare och konstnär inom surrealismen, född i Frankrike på 30-talet och flyttade till Sverige i mitten på 60-talet)

 

Jag hade ganska roligt när jag gjorde detta, frågan är om det är intressant egentligen, men det blev lite skolarbete att söka runt och jämföra källor osv. allt är googlat så jag ber om ursäkt om någon information inte är 100%.


Mikaela

i såna här lägen skulle du ha ett fb-konto. Sugen?
Jag blev lite, och började längta efter sommaren, såklart xD

Puss



Glöm och gå vidare.


Jag spelar poker.

Därför jag sällan är på internet nowadays, jag har hittat en spelhobby. Nu ska vi kolla på New girl, introt sätter sig verkligen på hjärnan och jag delar gärna med mig :).

RSS 2.0