Hej valborg

Nu kör vi! Ses i dimman, ni är dimmiga och jag springer runt som en tok vill säga. Slut på luktsinne och smaksinne för denna gång, lukten är väl lika bra idag, kommer ändå bara stinka sprit och för stark parfym. Hade varit jävligt skönt att vara ledig imorgon, kommer nog bli närmare 50 timmar dessa fem dagar, wiho! Vad säger man? Pengar? Nu ska jag gå och göra mig i ordning, strök kläder och gömde undan igår så jag skulle slippa armbågas om strykjärnet idag..... men vill vara där innan. Det kommer bli kul ändå, hoppas jag.

älskade april

Ligger ihopkurad i sängen, dag 3 av 5 avklarad.... men vaddå fem dagar? ALLA normala människor jobbar väl fem dagar i sträck? Nej, inte i det här tempot, jag tvivlar på att det är ok att skriva ut siffror men skulle gärna göra det för det är ett bra sätt att mäta på.... men antar att vi snittar på 1500+ (det är antagligen lite, men jag vill inte överdriva) notor på en dag nu... dela upp det på antal minuter mellan 10-05 (1140), och så ska allt omkring hinnas med på det. Våren är så hetsig, men den är välkommen ändå!

T.T

Tagga tagga! Ny dag, högre försäljning, fint väder (tack vädergudarna för att det kom under denna helg då jag kommer vara inomhus 98% av soltimmarna). Tiden bara flög iväg igår, helt plötsligt var klockan 18! Vi är inte vana med sånt tryck över middagen, märktes att många fått lön, inga snålheter igår inte! Bara assistenter hela dagen lång, helt fantastiskt lagarbete. Fyra dagar kvar.

Lite saltgurka kanske?

Efter 21 km bjuds det på saltgurka.... What? Kan ju bara referera till mig själv.... meeen, tror inte jag kommer vilja äta GURKA, trots saltet, efter att ha sprungit två mil.... mitt i ett lopp. Sen har de lite energibars, druvsocker, coca cola eller varför inte grönsaksbuljong? Kan gå med på två av dessa fem, kanske tre (druvsocker och buljong ev. energibars, men tveksamt).... bananer delas ut också vid tre stationer, det är bra.... ska mosa in dom i fejjan och slicka mig runt munnen när jag blir låg, haha.... och ja, jag driver.

Dagen

Min "lediga" dag, hade bestämt innan att eftersom det blir hetsjobbande from imorgon så skulle jag träna ordentligt, så körde en halvmara 1 tim 35 min, helt ok. Sedan blev vi inkallade till möte med kort varsel igår... vi hade våra aningar och fick dem bekräftade. Kollade igenom bemanningen för valborg och blev helt virrig, ska gå igenom det med min kollega (det är bra med valborg, vi kommer vara två och två som leder passen) på söndag. Tovis frågade om jag ville "vara hurtig" men jag tyckte redan att jag varit det idag, imorgon kanske. Mer intressant än så är det ju tyvärr inte. Ska laga lasagne snart, men glömde tina köttfärsen, bajs....  och så tänkte jag boka massagetid, men hon hade nog gått för dagen.

Hååååret, jag ÄLSKAR mitt hår, eller hatkärlek, det är jättefint nu, väldigt ojämnt men glansigt och fint, svårt att sätta upp för snoddar bara glider av. KATTEN, jävla kattfan fattar inte att det inte är okej att eliminera vinterpäls på köksbordet.

Here you go

Åh juste! Jag lovade en förklaring till "Supplies!!". För en-två månader sedan var jag och Grappe på Mongolisk restaurang. En servitör råkade tappa en öl på en gäst (har för mig att den var tom men att han fick lite kladd på sig), vi började spinna på det och satt och diskuterade huruvida gästen som fick öl på sig kanske fyllde år och skulle få en "överraskningsöl". "SUPPLIES!!!!!", sa jag helt odiskret och ganska högt, sedan såg jag i ögonvrån att någon stod vid vårat bord bakom mig och höll på att plocka av. Grappe blev mer och mer röd i ansiktet och det här var det värsta, för vi tittade på varandra och skrattade bara mer och mer, jag bara ville gå därifrån och sjunka genom jorden helst, kändes som att han stod där i en evighet! Jag kände mig så hemsk och ännu värre att vi sitter och skrattar asmycket medan han fortfarande stod kvar vid bordet och (jag i alla fall) undviker att titta på honom.

Check

Såpp, nu har jag beställt kurslitteratur, låter så proffsigt, men det var en endaste gymnasiebok, haha, helt ny! Svårt att hitta begagnat då det var 2011 års upplaga (och det var tydligen "omfattande omarbetning" och ett "helt nytt kapitel om analytisk kemi", så jag vågade inte köpa en äldre). Så har jag ringt farmor och grattat på hennes dag, Nini med värsta bästa minnet! Snart är det jobb på gång.

24 April

Vilken mysig dag det var! Löptränade lite, ville aldrig sluta, så fick lite bråttom efteråt, åt på en matlåda samtidigt som jag duschade, klädde på mig och plockade ihop saker som jag behövde ha med. Kom fem minuter sent, sist, lite pinsamt. Trodde det skulle gå fort, men de stod och babblade på i närmare 45 min, så då blev det lite bråttom där med, skickade sms till jobbtelefonen under inskrivningen (först är jag sen och sedan sitter jag och smsar när de pratar) att jag kanske skulle bli sen, det är så roligt, då ringer telefonen och sedan är det en mekanisk röst som läser upp meddelandet i luren.... tror det funkar på de flesta nyare telefoner faktiskt.

Till jobbet kom jag i alla fall i tid, körde på mina fyra timmar, chill. Tove ville åka inlines för hon köpt ett par på loppis, men hon hade tjyvåkt lite utan mig och konstaterat att hon behövde nya hjul först, så jag blev stood up.... nu funtar jag på att tjyvåka lite själv också, har inte åkt sedan sensommaren, så är rostig i rören så att säga. Det vore roligt.
Jag återkommer till denna bild, ville bara ha något annat än text, men det finns en anledning till att jag ens har den sparad på min dator. Ett litet internskämt mellan mig och Grappie.

Det blir sällan som man tänkt sig

För jag hade tänkt att jag skulle få sova ut ordentligt idag då det är min sista lediga dag nu innan hetsveckan (eller, jag jobbar ett kortpass ikväll och är ledig på torsdag, men en dag hinner man inte ladda fullt på direkt), tji fick jag för vid tio stod uppsalahem på dörren.... ventilationsrengöring, justfan.... öppnade dörren helt sömndrucken och sa, "oj, jag hade glömt bort att ni skulle komma" dom svarade med "god morgon!", sen gick jag tillbaka in i sovrummet och stängde dörren tills dom var klara. Nu sitter jag i full mundering och ska strax ta mig en liten kortistur för att samla tankarna innan det bär av till inskrivning på skolan och sedan jobb. Jag är inte bitter för jag blev väckt två timmar tidigare än tänkt, jag är inte trött nu och fick två timmar extra på min dag!

Näringsbrister

HEJ, jag har googlat runt lite på bloggar LCHF-bloggar. BULLSHIT. Alla KAN inte leva på LCHF, för det första är det egentligen onaturligt, man är i konstant svälttillstånd, det är i nödfall som kroppen börjar omvandla proteiner till glukos (=socker=energi=kolhydrater?), jag håller med om att vi äter ALLDELES för mycket (fel) kolhydrater idag och att många mår dåligt av det, men jag tror inte på LCHF. Särskilt när det är många som inte har koll på något och börjar med detta (Zytomierska "OOOOOOH TITTA MICROBACON!! DET mår säkert mitt barn bra av" hrm, ni vet vad en micro gör mot mat väl?).

Dessutom påstår dessa lchf-människor att det inte finns några näringsbrister i Sverige och att det är "lätt ordnat" om det skulle uppstå för att vi "känner av" vad vi behöver och blir sugna på det, mjo i vissa fall.... men jag tror aldrig att en pizza är vad du behöver om man säger så, vi har lurat våra kroppar i många år nu så de är förvirrade. Fläckar på naglarna? Deprimerad? Tappar extremt mycket hår (man ska tappa lite men)? Ofta hängig? Alltid sjuk? Sover dåligt? Jag kan göra listan hur lång som helst. Detta beror oftast på "subkliniska näringsbrister", vilket betyder att vi har tillräckligt med näring för att fungera, vi blir inte dödssjuka och får skörbjugg exempelvis MEN vi kan inte fungera optimalt och är håglösa.

Nästan alla svenskar lider av D-vitaminsbrist (på grund av det ständiga mörkret) vilket ofta resulterar i depressioner, vilket ofta resulterar i antideppmediciner, vilket ofta resulterar i ytterligare belastningar på en redan överbelastad kropp eftersom att istället för att gå till roten av problemet behandlas symptom.... osv.


B-vitaminer, jätteviktiga allihop! Vi förlorar massor med B-vitaminer pga gifter som alkohol, tobak och STRESS, man dränerar kroppen på B-vitaminer vid stress (och då kan jag påpeka att även om man inte känner sig psykiskt stressad så blir kroppen stressad av gifterna här över (plus många fler saker i vår omgivning som ingen tänker på att "aha, det här kanske var giftigt", typ plast, lägg på ett stresspåslag som du känner av på det också). B-vitaminsbrist kan vara en av bovarna vid trötthet exempelvis (sen är det ju svårt att diagnostisera en person utan längre observation, trötthet kan bero på hur många faktorer som helst, liksom mycket annat är svårt att bara spåra till en källa).Vad kom vi fram till nu? Näringsbrister är vanligt, inte livshotande, men många mår dåligt av dem utan att veta varför de mår dåligt.


LCHF fungerar säkert för vissa, men absolut inte för alla, och om man ska börja med det så lär man vara lite medveten om kost innan, transfetter är inte bra för dig även om du går på en diet där man ska äta mycket fett. Känns lite som den svenska "kändis-sekten" LCHF.

2011

För ganska precis ett år sedan hade sommaren redan tjyvstartat... jag gick mina första bärande pass på city, Grappe och Micke kom ner på stan och väntade på mig vid bryggan. Vi tog av oss strumporna och doppade tårna, sedan gick vi till stadsparken och köpte glass.... titta ut nu, leveransen blev försenad. Men DÅ var det ordentligt med vår i luften och livet var härlig. Våren, kom nu tack.

Out of africa wildlife park.

Lite småless på katten, funderar på något större kanske, hmmm.

Haha.

På existens hade den rubriken "om kaffe behandlades som marijuana"

Marathon

Jag vet inte vart detta är, men om sex veckor kommer jag vara i en liknande miljö, och ha fullt med adrenalin pumpande. Min största rädsla är att jag trycker i början, följer med klungan och att det tar STOPP mitt i, jag har provat nu, jag vet hur det känns när det tar stopp och man verkligen inte kan pressa mer för det finns inga reserver kvar, det är detta jag ska försöka träna på de kommande sex veckorna..... jag ger inte upp, jag har ALDRIG bara gett upp ett lopp utan en riktigt bra anledning, om jag så ska krypa i mål! Nästa år kör jag det dubbla!

Färdig

Slut på jobb för denna helg.... kom på en sak här om dagen... mina fredags- & lördagsnätter de kommande månaderna kommer bli obefintliga. Nu går vi ju på sexveckorsschema, vilket betyder att jag jobbar "natthelger" var sjätte vecka, imorgon är jag ledig för det är kurs på söndag, om sex veckor är jag ledig för det är maran (HERREGUD BARA SEX VECKOR KVAR!!!!!!) och nästa gång efter det, om jag räknat rätt, har jag semester, rätt skönt liv. Jobbar ju fortfarande varannan helg och lite extra nu runt valborg, men inte nätter.

Kvällen gick jättebra, hade ett litet missöde då det kom tre-fyra aslånga beställningar på en gång, Leyla lackade på kassapersonalen och jag inte visste riktigt vad som saknades, eftersom Leylis stod och skrek på kassan så kunde jag inte annat göra än skrika på henne och fick noll respons... hon fick total blackout där ett litet tag. Fast totalt hade vi en preptime på under två minuter hela kvällen lång så vi skötte oss fint summa sumarum. Hade mycket lägre försäljning än planerat och mycket svinn.... men kvällen låg inte så mycket under försäljningsprognosen, var mest dagen som tappat. Över lag är jag sjukt nöjd, samhall sa att vi städat fint också, så det är stort plus.
Mmmm, flott!

Jobb jobb jobb

Har det lite knepigt med hur jag ska ställa folk ikväll, tror jag har en bra lösning nu. Imorgon beställde jag sol, får se om den levereras i tid. Har lekt i min aktiedepå idag, det är roligt.... hade jag haft mer kapital hade jag lätt bara kunnat sitta och placera pengar hit och dit hela dagarna "KÖÖÖÖP ! SÄLJ!", men jag har försökt sätta i så stabila företag som möjligt så jag inte behöver hålla koll under dygnets alla timmar.

På väg hem från jobbet

Imorse när jag gick hem stötte jag på denna, den HATADE mig, försökte springa ifrån mig hela tiden och här är taggarna i högsta hugg. Jag gillar igelkottar, det är en av de äldsta existerande djurarterna idag.... tillsammans med gråsuggor, men dem gillar jag inte! För ett par år sedan har jag för mig att de var fridlysta, igelkottar alltså, men det är rätt många i Uppsala.

Nattjobb.

Nu ska jag dra och jobba, idag har jag tvättat, städat, tränat, köpt ett par aktier (?! Tänkte ta tag i detta och lära mig hur det fungerar nu, börjar smått), lagt upp en annons på blocket för mina däck, bytt sängkläder och hjälpt till liiite med maten. VÄLDIGT produktiv dag. Puss och kram syns på stan! BTW, någon som är sugen på att åka inlines på lördag?

Keep it up

Idag ska jag träna, har blivit dåligt med det på sistone, det skyller jag dels på vädret och dels på att jag inte kännt mig hundra procent, vill inte riskera att ev ha en infektion i kroppen. Eller, infektioner har väl alla hela tiden i kroppen nu för tiden(tyvärr), men vill inte riskera att köra ett hårt pass när jag känner av näsan eftersom det är så pass nära halsen. Fast jag har varken haft munsår eller rethosta på hela vintern! Det ni.

Mittbena

Så här såg mitt hår ut på middagen igår förresten, kändes kul att ha något annorlunda, visst hade jag hästsvans, men satte upp luggen i mittbena. På det svarta stuprör, enkel blå tröja och de fantastiska pumpsen, som inte alls var sköna att gå i, men det gick, kanske bör jag lägga i ett par gelékuddar i alla fall. Jag var vuxen nog att ta med ballerina också, så bytte på vägen hem.

Fin dag och grillning!

Idag har vi lekt utomhuslekar, först åkte vi till gottsunda centrum för korvköp, där var det några tjejer som sålde majblommor, så jag köpte en (nu har jag en samling på tre... missade tyvärr -11, men -09, -10 och -12 då i alla fall). Sedan åkte vi till Tony en snabbis och gjorde deg till pinnbröd och sedan åkte vi ut för att hitta en bra grillplats. Blev Lyssnarängen till slut.

Morgonstund blaha blaha

Gick och lade mig 6, pga nattarbete och dumheter som att jag spelade risk väldigt länge innan sovdags.... vaknade 12, kunde inte sova en blund till. PSUCK, ikväll är det middag! Kul kul.

Dilemman.

Jag hamnar ofta på såna här länkar, som jag tänker skriva om, nuförtiden av någon outgrundlig anledning.. nja, anledningen är de hälsofantaster jag är kompis med på FB, men jag är bara glad att de delar med sig.


Vaccin, väldigt omtvistat, men när jag nu läst en uppsjö av artiklar, både från folk som upplevt hemska biverkningar själva, folk som förespråkar naturläkemedel och nyttig mat, samt (TILL OCH MED) läkare och sköterskor som själva läser på och tvivlar på att detta skulle vara en lösning.
IDAG läste jag om att PSD (plötslig spädbarnsdöd) ofta sker kring vaccinationer, sammanträffande? Jag vet inte jag, det vore inte helt osannolikt, sjukvården "vet inte säkert" vad PSD beror på, där ringer en varningsklocka för mig. Oftast är det föräldrarna som gjort något fel enligt läkarna... pfft.


Jag läste om syntetiskt k-vitamin (som ALLA barn får direkt efter förlossning om inget annat specifikt önskats, och om man har andra önskemål så kan de komma att ifrågasättas, för "barnets bästa"), k-vitamin ges nu alltså för att hjälpa blodet koagulera ifall barnet har/får inre blödningar vid och efter födsel. Precis nyfödda spädbarn har inget k-vitamin i sina tarmar, men det börjar tillverkas naturligt så fort det tar bröstet, enligt min källa här (då jag inte hittade någon annan) tar det cirka två dygn för ett spädbarn att bygga upp sitt förråd fullt... enligt wikipedia på den punkten så ska det ges till spädbarn på en gång för att undvika en form av blödarsjuka "MHN" inom den tiden, men seriöst? Hur vanligt är det att helt nya elastiska ådror bara börjar blöda? Kanske i en process av stress, medicin och onaturliga födslar. Vad jag sett nu är att om barnet redan är fullt friskt kan en dos med K-vita (som dessutom görs på labb och alltså är onaturligt för kroppen) orsaka hjärnblödning och även där PSD. Detta har jag inte läst på om ordentligt, jag har bara ett fåtal källor, men jag tänker definitivt kolla upp detta mer innan jag själv ska ha barn! Kanske att det är bra om det finns i nödfall, om förlossningen blivit stressig, om barnet var tvunget at tas ut med sugklocka osv. då risken kan vara högre för inre blödningar, men som sagt tvivlar jag på att det behövs om allt går smärtfritt, då bör man nog inte börja sitt liv med en kemisk belastning för kroppen.


Det värsta var att jag läste mammors egna berättelser om att de blivit ifrågasatta när de bett sköterskor och doktorer att inte bespruta deras barn, att vissa påstått att de inte fick bestämma själva och efter mycket om och men och efter att fått skriva på om att de själva tar ansvaret om något händer har de fått gå. Det är väl allas rätt att få välja själva?

För att citera en kvinna jag lyssnat på väldigt mycket på sistone, som är lite fanatisk men väldigt vettig
-Man har skapat sjukdom och behov som vi inte har, ingen har brist på vaccin, Alvedon eller kemikalier ... man har komplicerat verkligheten för att få sälja så mycket skräp som möjligt. Det är så snett, ska det kännas som hallelujadravel för att kroppen faktiskt läker när den får vad den behöver och har saknat länge??Detta är reflektioner på lite saker jag läst och ingen uppsats eller något som ska redovisas för någon så, alltså tänker jag inte lägga ut några källor. Tanken är bara att få lite fler att ifrågasätta och inte lita blint på sjukvården som nuförtiden oftast styrs av läkemedelbolagens pengar. Jag vet folk som bevisat dött av felmedicinering, min egen farfar för att ge ett exempel, så jag är inte rädd att ifrågasätta det skruvade systemet. Puew, nu gick jag till jobbet.

Tre timmar kvar.

Som rubriken lyder, det är ungerfär tre timmar kvar av min helg nu, MEN då vi bestämde oss för att ha möte/middag imorgon-kväll så blir det inget på restaurangen då, så i princip "jobbar" jag bara en dag, imorgon blir det mer nöje och info/planering.

Helgen har varit ganska skön, förutom tvättid och snabbstäd (plus ÄNTLIGEN avfrostning av frysen!!!) i lördags morse så har jag bara lekt och slappat. Har varit snorig, så har inte ens tränat.... Var och "shoppade loss" på gränby, vilket betyder att jag köpte tre saker, eller fyra beroende på hur man ser på det, haha. Harembyxor, värt, ska köpa ett par till i en annan färg, sjukt sköna, loafers/pumpsen, jättevärt, var på halva priset nu! En kjol, en konstig kjol, fin, men konstig...
As you see...


Så fick jag presenter! Hur mycket som helst!... och av allt så var tre användbara xD


Igår lagade vi hemmagjord grekisk middag med egen tzatziki, grekisk sallad och kött som vi skar i pyttesmå bitar och grillade.... hittade inget riktigt bra bröd, men vi tog vanliga pita-bröd till, neutralt och bra.

Valborg

Det närmar sig med stormsteg nu, det kommer bli en RIKTIGT tuff helg, kul, men hård... jobbar två dagar, ledig en, jobbar fem. Satt och räknade lite på kul, eftersom valborg är på en måndag i år så jämförde jag med en vanlig måndag, bemanningen ligger då på åtta personer under hela dagen med all personal inräknad, på valborg ska vi vara 64 stycken (!), detta är alltså exakt åtta gånger så många. Om jag istället jämför med en "vanlig" lördag, vilket är lite mer rättvist, så kan det vara ca 16 pers... alltså "bara" fyra gånger färre. Nästa år kanske det inte blir någon valborg i Uppsala, eller ens Sverige.

Fredagen den trettonde

Jobb, ett gäng läkarstudenter fick för sig att det var roligt att springa igenom restaurangen, runt runt runt, iklädda rugbyutrustning. En man bestämde sig för att han ville ta livet av sig och tyckte det var en bra idé att göra det på stadshuset (jag trodde det var mycket värre då det spekulerades om sprängladdningar och gisslandrama, men han ville ju bara få uppmärksamhet eftersom han blivit utvisad) så huvudgatorna i stan var avstängda. Jag fick besked om min kemikurs, jag kom in! Vädret är tråkigt, men nu är jag LEDIG i två dagar efter att ha jobbat sju av åtta nu.

Nu är jag 23 år gammal.

I måndags firade vi med grekisk mat och bio, the hunger games, jag hade förväntat mig lite mer battle royale och inte så mycket meserier. Det var en fin film och jag blev rörd på vissa ställen, men som sagt tror att de ville försöka hålla den på ett seriöst plan och då blev den lite mesig istället för hemsk som den kunde varit.


På självaste födelsedagen igår jobbade jag 08:00-16:00, fick en kärleksmums-tårta av chifen (som jag inte åt upp själv). Sedan var jag på säljutbildning (vilket förmodligen gav resultat eftersom jag hade 129% merförsäljning under lunchen idag, yey!), kom hem vid 20 och däckade i soffan, sov där ett par timmar för att sedan förflytta mig till sängen. Idag jobbade jag öppning igen och somnade när jag kom hem, sov i fyra timmar och kan inte riktigt somna om ännu, ska kolla på någon serie och försöka igen.

För 23 år sedan.

Trött

Börjar känna mig lite trött nu, eftermiddagspassen är rätt långa ändå. Imorgon är det stängning med Leyla och på måndag är jag LEDIG, sedan fyra öppningar på det. Idag fick vi godis, världens största påskägg smög chefen in med mitt i lunchen över det satte han en lapp där han och biträdande tackade för att vi var så bra. Även fast jag har ont i magen nu så känns det bra, under påsken är det okej. Att komma hem till färdig middag och kladdkaka är också helt okej.

Långfredag

Igår var det en konstig dag, när vi var uppbemannade (lunch), hade vi nästan ingenting att göra, vi städade och fyllde upp, tvättade, flyttade på saker som sällan flyttas på för att torka under, torkade högt upp på ställen man sällan tänker på, ja, vi stod mest bara av tiden då. På middagen tänkte jag att "är det såhär lugnt så kan väl Jenny (som inte stått i kök jättemycket ännu) få träna på köket", men vi fick byta, för vi sålde faktiskt på middagen inte jättemycket, men mycket för en så pass ovan att ta själv. MEN sen när jag höll på med mitt för att kunna gå hem, så kommer kvällschefen in på kontoret i lite halvpanik och säger att de har kö till dörren! Halv nio, woot? Så jag backade bara, för min kassa var redan godkänd och lagd i bankningspåsen. Så kommer ett jävla anus och säger "URSÄKTA, kan du öppna en till kassa? Det är kö", "tyvärr", svarade jag men tänkte mer, "No shit Sherlock? Brukar jag komma in på ditt jobb och berätta för dig hur du ska sköta det? Jag gör så gott jag kan och det är inte bara att "öppna en till kassa" när man har personliga kassor, särskilt inte när ens kassa redan är räknad, godkänd och ligger i en påse som inte går att öppna och omförsluta". Sånt blir jag arg på, tyvärr. Jag borde väl inte skriva sånt här, men det händer så ofta att folk påpekar att vi har för lite kassor att han inte behöver känna sig utpekad. Vi har så många kassor öppna som vi har folk till. PUNKT.

Glad påsk

Alltså, när jag är ledig försöker jag inte vila ut, då ska allt det där som inte hinns med eller orkas på jobbdagarna göras. Så vi har flängt runt en del denna ledighet, grillat hemma, stek hos Svante, sova hos Svante i världens obekvämaste säng (eller, nu ljög jag, men sängen var liten och kudden var obekväm, somnade med karln och vaknade ensam för han flyttat på sig). Direkt från Svante till påskbord hos päronen, presenter påskägg och kackel.

Det där är ju det vi gjort på nöjesfronten och så har jag gjort lite "ärenden" på mitt håll och Grappe på sitt.Sprang hemma hos Svante (och ja, jag springer lite mer än jag skriver här, men är bara tvungen att skryta ibland),
9 km, 39 min.... jag är nere på UNDER 45min/milen. Kommer dock få hålla tillbaka på maran så jag inte springer in i väggen.


Idag är det jobb igen, 11.30-21.00..... OCH det är storhelgs-ob!

Min dag på Komvux.

Det känns så himla bra idag, igår började jag en resa mot en bättre vardag (eller det är inte 100% ännu, men jag är ganska säker på att det kommer gå vägen). Om några år kanske jag får smaka livets sötma, men till en början kan det bli tufft. Jag gick till CVL igår, dörren stod det "vi tar endast emot förbokade besök", "shit", tänkte jag, men gick in ändå och klampade med bestämda steg mot receptionen.


-Hej, jag har inte bokat någon tid men jag skulle vilja läsa Kemi B till hösten, sa jag lite trevande.
-Vi har en jourtid om 20 min, men om du redan bestämt dig så kan jag skriva upp dig, är det på Linnéskolan du vill gå?
"Tillsammans med GYMNASIEELEVER????", flyger igenom mitt huvud, men det som kommer ut är
-Öööööh...
-Jag vet inte om man kan studera kemi på distans, vänta ska jag kolla, receptionisten fann sig ganska fort och tog fram en broschyr. JO, men det kan man!
-Men då måste jag väl ändå komma in någonstans för att labba? OCH kan man läsa Kemi B på Naturkunskap i grunden, eller måste jag läsa Kemi A först då? För jag har inte läst Kemi A innan.
Nu börjar receptionisten se lite osäker ut och vänder sig om för att fråga syven,
-Kan man läsa Kemi B på Naturkunskap eller måste man ha Kemi A då?
Vägledaren svarar att man måste läsa A-kursen först då. Receptionisten fortsätter,
-Vi har sista ansökningsdag idag för kursen som börjar 7e Maj om du vill gå den?
-Men, OJ, då måste jag bestämma mig NU alltså.... gud vad jobbigt.
-Men du, vi bokar in dig på den där jourtiden ändå.... det blev lite mer komplicerat än jag trodde.
Receptionisten fortsatte sitt klippande, jag gick och satte mig ner för att vänta på min jourtid.
Summa summarum, jag är JÄVLIGT glad att jag gick ner just igår och att jag tog med mig mitt betyg. De hade en representant från skolan som satt där också så jag kunde ställa massor med frågor jag undrade över (förmodligen just för det var sista ansökningsdagen). Nu har jag alltså skrivit upp mig på en kurs som börjar sjunde Maj och hoppas jag kommer in på den, räknade ut att kör jag 25% så är jag klar i mitten på september. Sen måste jag öka min studietakt för att vara klar till årsskiftet med B-kursen (tänkte försöka köra lite snabbare på A-kursen också, men eftersom jag jobbar 75% så var jag realistisk i planeringen, jag får ändra slutdatum en gång om jag känner att det går fortare eller långsammare), jag HOPPAS innerligt att jag blir antagen nu, för detta VILL jag, det ska bli så spännande!

Idag är vi helt lediga.

Skor... att köpa eller inte köpa, det är frågan.

Dessa skor fick jag av Grappe i för tidig födelsedagspresent. De var en strl för små, som sagt, så jag måste ner och byta dem.... då kommer mitt dilemma, förutom ferarri-skorna så är jag helt totalförälskad i ett par laofers/pumps. Kommer jag använda dem? Klart jag kommer! Till vad? Inte fest, förmodligen vardagsskor. Kommer de gå sönder? Senast jag köpte ett par på dinsko gjorde de ju det, men dessa har inga snören.... kanske fransarna. Ååååh, jag HAR råd, men jag vet inte om det är en onödig utgift ändå.

God dag

Mysdag! Först spelade jag massor med Lips, Rockband och Guitar Hero själv medan Grappe fortfarande sov, när han vaknade spelade vi lite tillsammans och samtidigt som han försökte lära mig rubiks kub 4x4, jag är rätt nöjd att jag hanterar en 3x3 (originalkuben) så brydde mig inte så mycket...


Vi busade lite för det var första april såklart.Sedan åkte han till sin mamma och jag sprang dit, det var skönt. Grappe köpte tidig födelsedagspresent till mig på vägen, ett par skor vi tittade på igår, blev en riktig överraskning! Kul, fast han hade köpt en strl för små så antingen om han byter dem åt mig imorgon eller om jag byter dem själv på tisdag.Nu har vi ätit laxsallad och tittat på the big bang theory.Justja, jag har haft sommarklänning på mig hela helgen som protest mot snön.... senast jag protesterade mot snön gjorde jag det genom att inte gå ut och träna tills den försvann... jag undrar om vädergudarna fattar, har ju ändå varit en relativt mild vinter.

RSS 2.0