Sur les Traces des Ducs de Savoie

UTMB- Ultra-Trail du Mont-Blanc, de mest åtråvärda loppen i Europa, starten går i Courmayeur, målet är i Chamonix, färdmedlet är till fots med fantastiska vyer.
 
För att ens få ansöka om en startplats behövs en meritförteckning, ett antal "UTMB-poäng". Dessa poäng samlas på så sätt att du springer olika lopp som räknas som kvallopp och är tilldelade ett antal poäng beroende på svårighet (denna estimeras utifrån längd, stigning och framkomlighet på de olika loppen).
 
 
Jag har egentligen inte aktivt jagat poäng till UTMB men lyckats samla på mig några i och med att jag sprungit lopp som verkat roliga och intressanta. Enligt det gamla systemet hade jag åtta poäng, för att få starta i UTMB (fulldistasnen på 170K) behövdes nio (9). Distansen under, TDS, 120K, krävde enligt det gamla systemet enbart tre poäng däremot, så jag skickade in min intresseanmälan och deposition i mitten på december. 
 
För två dagar sedan fick vi svar på våra ansökningar, OCH i sommar åker yours truly ner till Alperna för ett oförglömligt äventyr!! 
 
Nedan är en video från TDS 2014, känslan att stå på den startlinjen kommer bli obeskrivlig (undertecknat hon som gråter vid starten på Ultravasan).
 
 
 

New year, new opportunities!

Frekvensen på den här bloggen är fantastiskt! Håller ni inte med? Nähä? 
 
2015 hann ta slut och 2016 är här. 2015 var ett bra år, och förhoppningsvis blir detta år ännu bättre! 
 
 
Om drygt tre månader åker jag till Madeira för att delta i ännu ett "duärförfaninteklokunge"-lopp, Madeira Island Ultra Trail, 115 km, nytt distansrekord. Just nu är jag så otroligt less på mörker och kyla, jag längtar.
 
På tal om kyla, igår kom det på en tjej på bussen, hon hade trasiga jeans där bar hud stack ut vid knäna, en tunn, snygg jacka, Nike air force-sneakers... där satt jag som en michelin-hippie med vinterkängor, täckbyxor och tjockjacka och tänkte "fyfan vad kallt, jag är för gammal för sånt där". Nu är jag definitivt närmare 30 än 20, och det enda jag kan göra är att välkomna sådana tillfällen som igår, jag skiter i om jag ser ut som skräp när jag ska åka till och från jobbet sålänge jag är representativ på plats. 
 
Sidospår. 
 
Jaja, annars är livet bra, riktigt bra faktiskt och imorgon ska vi åka skidor!
 
Nedanför är ett axplock från de senaste två dagarna + shoppingfynd 
 
 
 

RSS 2.0