Ofrekvens

Jag har haft en ganska dålig vecka.... en vecka av ledsamhet, sorg och godis.... dessa saker leder förstås till dåligt allmäntillstånd och brist på både ork och motivation..... även munsår, vilket gör det hela ännu sämre. 
 
Så idag gjorde jag en impulsgrej, för att jag ville komma på bana och bli frisk och ta hand om mig själv. 
 
Jag gick på en UCW. Detta står för Universal Contour Wrap och innebär att man blir inlindad som en mumie i leriga dauerbindor. Många gör det för den direkta omfångsminskningen, man blir mätt både före och efter behandlingen (min total var 17 cm varav 1 cm på vardera lår, överarm och mage), det fina med detta är att det inte är en vätskeförlust utan slaggförlust, man blir rekommenderad att dricka en hel del efter behandlingen för bibehållen effekt och fortsatt utrensning. Min huvudanledning till behandlingen var själva detoxen, jag ville prova hur det kändes. 
 
Såååå, först fick jag alltså klä av mig helt naken, ta på mig en papperstrosa som knappt täckte någonting och ställa mig framför en spegel. 
 
Sedan kom terapeuten in och mätte mig nerifrån och upp, efter detta lindade hon in mig ganska hårt i inpackningen, så fick jag på mig som ett megastort gallonställ för vuxna och lägga mig på en brits (om jag ska erkänna så kände jag mig rätt bekväm i att både vara inlindad och ha på mig gallonstället). Jag fick en kostnadsfri ansiktsbehandling och lermask extra dagen till ära och sedan lämnades jag ensam i ca 40 min. Jag somnade, det var så skönt att ligga där och inte behöva tänka på något. När behandlingen var över kom terapeuten tillbaka in i rummet, torkade av ansiktsmasken, tog bort lindorna, lät mig torka bort fukten från leran och så mätte vi igen. 
 
Det känns bra nu, jag känner mig åtminstone harmonisk och fräsch, men jag har ju lite hemarbete också, inget
 
-socker
-salt (eller restruktivt)
-mjöl
-nikotin
-koffein
-alkohol
ELLER DUSCHAR! 
De närmaste dagarna.

Nytt favorit-kak-recept!

Häromdagen kom jag över ett nytt dunder-recept på en mjuk paleokladdkaka, superenkel, supergod!
 
Basen:
 
15 urkärnade dadlar
4 dl cashewnötter
3 ägg
1 dl mandelmjölk 
2 tsk bakpulver
 
Förslag på saker att ha i:
 
Morotskaka: 
2 tsk pepparkakskryddor
1 riven morot
 
Chokladkaka:
1 msk kakao
1/2 tsk vaniljpulver
Hallon
 
Utförande:
 
 • Sätt ugnen på 175 grader
 • Mixa alla ingredienser i en mixer (vill du ha till exempel hela hallon så kan du blanda i dem för hand efteråt, min chokladkaka är numera rosa, god, men rosa). 
 • Häll allt i en smörjd springform
 • In i ugnen i 20-30 min
 • Stoppa kakan direkt in i kylen och låt den svalna, den blir faktiskt godare när den kylts ner något
 • Låt den väl smaka ;)
 
På denna kaka har jag gjort en cheesecake-frosting av laktosfri creme fraiche och dito philadelphiaost som jag blandat med vaniljpulver..... bara för jag är en sucker för cheesecake.
 
 
 
 
 
 

Sann lycka

Häromdagen slog det mig vilken otrolig tur jag har. Inte helt slumpmässigt men ändå tur. Jag har haft turen att möta så många bra människor genom livet och inte minst de senaste två åren. Starka människor som tror på sig själva och som också trott på mig, som sett potential i mig även innan jag själv upptäckt den. Det ena leder till det andra och jag är faktiskt väldigt bra på mycket jag tar mig för. Tycker jag att det är roligt så kan jag göra det mesta, känner jag mig inspirerad och passionerad så smittar det, häftigt! 
 
Jag är inte perfekt, absolut inte, men jag är jävligt bra och har kul när jag utvecklar och ändrar på mina sämre sidor.
 
 

Gott nytt år!

Jag började skriva om 2014, dela upp det i månader och kategorisera bra/dåligt osv. 
 
Vi gör såhär, kort och gott, 2014 var ett år av oväntade händelser och erfarenheter. Hade ni frågat mig för exakt ett år sedan (eller kanske ett år och två dagar sedan, för det var runt nyår jag började fundera över mitt förhållande) så trodde jag benhårt att jag skulle gå ut skolan och flytta direkt till Bålsta. Jag skulle förmodligen försöka bygga upp en verksamhet i närområdet och troligen hamna bakom disken på SATS dörr i dörr med min tidigare kille. 
 
Hade någon sagt till mig att jag skulle bo i Huddinge hos min klasskamrat (som jag i och förr sig tyckte om och kom bra överrens med, men inte i min vildaste fantasi trodde att jag skulle bli kär i) eller att jag skulle vara andreman på XXL Brommas skoavdelning skulle jag nog skrattat lite och viftat bort det. Jag har däremot aldrig känt mig så mycket på rätt väg som nu, livet är en resa, ett äventyr baserat på de val man gör, och jag känner att jag är i kontroll över mitt liv, jag känner en enorm frihet och att jag kommer utvecklas otroligt både professionellt och privat framöver. Under 2014 var jag på botten emellanåt, djupare än jag trott varit möjligt, i andra stunder har jag varit i mitt esse på topp, det har verkligen varit tvära kast. 
 
I min idrott har jag tagit personliga rekord gång på gång under året
 • Distansrekord på Ultravasan med nio mil
 • Silvermedalj-tid på Lidingöloppet med en tid på 2 h 34 min
 • Placeringsrekord på större lopp med brons på Tjurruset
 • Rekord i tidsomfång på En mil var tredje timme-ultraintervaller som höll på under ett dygn
 • Tidsrekord på milen med 42:59 på Tunnelrun
Det har varit ett häftigt år även där. Inför nästa år har jag hittills två lopp inplanerade, och starka planer på ytterligare två som är värda att tänkas på, jag har även kollat upp mina jobbhelger och sett att alla lopp jag vill springa hittills infaller på mina lediga helger, ASSUM.
 
Jag ser fram emot 2015, att få fortsätta min resa. Att få skapa ett nytt "vi", att få växa tillsammans och på själv. 
 
Jag kommer organisera min träning, jag ska sätta professionella mål med min närmaste chef, och göra roliga planer och saker med min käresta. Det viktigaste av allt, jag ska ta vara på min tid hela tiden, det betyder inte att jag ska vara konstant upptagen och effektiv utan att jag ska försöka njuta av alla delar av livet, alltid tacksam, aldrig nöjd.
 
 
 
 
 
Och ett hopkok av bilder från året, gott nytt år! Nu ska jag röja undan lite för vi får pizzagäster om ett par timmar (nationella pizzadagen och allt, det enda de pratat om på P3 senaste timmen) <3
 

RSS 2.0