Juletid är julefrid.

I år har julen verkligen varit lugn och ro. Min julafton (vår julafton, för nu är jag sambo och vi firade julen själva tillsammans) var ytterst lugn. Jag började min dag med att springa backintervaller, Tobias spelade spel, sedan åt vi en lång frukost tillsammans. Efter dusch och frukost tog vi en promenad i solen, en promenad som ledde oss ner till Huddinge centrum, där jag halvt impulsköpte en vinterjacka, jag hade tittat och provat den tidigare i stan men bestämt mig för att jag inte skulle köpa den.... om vi säger såhär, med den plötsliga kylan utanför dörren tackar jag mitt impulsköp! Tobias impulsköpte pokermarker. Sedan komplement-handlade vi lite mat och gick hem. Jag gjorde julvört och köttbullar, Tobbe griljerade julskinka och fixade prinskorven. Såhär typiskt cheesy som det kan vara, samtidigt drack vi julöl och lyssnade på jul-.... näää, där gick gränsen, Lindsey Sterling under matlagning och någon klassisk lugn spellista under resten av kvällen. 
 
Vi åt vårt halva julbord, som även innehöll wasabikräm, haha, jag kunde inte låta bli! 
 
Vi pratade, mycket, om livet som varit om hur julen kan vara, om hur vi ser på framtiden, fina samtalsämnen med minnen och förväntningar i blandad kompott. 
 
Sedan delade vi på en flaska vin och spelade frågesportspel.... där jag torskade 2/2, ÄNTLIGEN! Jag har hittat någon som kan utmana mig i allmänbildning, för det var inte storslam, utan väldigt jämnt båda gångerna. Sen kom whiskeyn och pokersetet fram, jag fick lära ut grunderna i texas och vi spelade... även här åkte jag på förlust. 
 
Mot kvällens slut somnade vi tillsammans i soffan i natt och sov gott där, jag gillar tydligen det där med att sova i soffor. 
 
Det kan ha varit min bästa och mest avslappnade julafton någonsin, inte pretentiös någonstans utan lugn, spontan och avskalad, utan stress, utan krav, utan måsten, så som julen borde vara. 
 
Från gårdagsmorgonen
 

Idag har jag jobbat, likt de sex dagarna innan jul, likt imorgon, tio timmar har jag haft idag, och de har flugit iväg, mycket folk, många frågor, mycket sälj, mycket städa. Det är kul nu! Jätteroligt när våra gäster har inställningen att det ska köpas och bra grejer, att sälja en extra impregneringsspray eller ullsula till vinterkängorna har liksom inte varit ett problem under dagen, de har antingen frågat om jag kan hämta till dem eller vart det står när jag tipsat skötselråd eller sagt att det kan vara extra mjukt och varmt med ullsula/-strumpa. 
 
 
När jag var på väg hem fick jag ett sms om att jag inte fick öppna julklapparna förrän Tobbe var med. Detta kom jag hem till, det ser skört ut, jag vågar inte ens klämma och så är han på Mosquito-klubb ikväll och dansar.... såååå jag får snällt vänta till efter jobbet IMORGON, förstå vad nyfiket det är i mitt lilla huvud nu. 
 
Ja, det var mina senaste två dagar, summa summarum, bra jul, bäst sambo, roligt jobb, jag gillar där jag är i livet just nu. 
 

Dagen efter en nattlig löptur på 6 timmar...

...är det okej med naturgodis i frukostyoghurten! 
 
Hej, jag jobbar heltid, jag flyttar på min lediga tid och däremellan bestämde jag mig för att, tillsammans med Team Nordic Trail och Springhjälpen, springa in Lucia-natten med en fin tur Stockholm->Uppsala. Detta i förmån för musikhjälpen som i år samlar in pengar för att stoppa spridningen av HIV (vår bössa är fortfarande öppen HÄR!).
 
Då jag jobbade fram till 18 kunde jag inte starta tillsammans med den första gruppen som påbörjade sin tur klockan 15:30 i Ursvik (Solna) utan hoppade på efter halva vägen i Märsta framåt kvällningen. Då hade första gruppen varit ute i dryga sex timmar redan! Det var en fantastisk upplevelse, trots kyla, blåst occh snöblandat regn, det är något visst att springa i skogen med pannlampa. Vi kämpade på nästan hela natten, och min klocka hade precis passerat sex timmar då vi i samlad trupp entrade stora torget och var i mål! De som startat på eftermiddagen hade då varit ute i dryga 14(!!!) och tagit sig nio mil, jag kanske kom upp i 4-5 (efter att ha sprungit loopar runt krampande löpare mot slutet för att hålla värmen). 
 
Totalt var det ca 70 löpare som sprang någon sträcka under nattens lopp och vi var 40 personer som kom in på Stora Torget i samlad trupp strax efter fem imorse, vi är inte kloka någon av oss!
 
När jag kom hem värmde jag sockor i ugnen och lade mig under täcket och huttrade/flåsade så mycket jag kunde för att få upp värmen, och jag är fortfarande kall in i benmärgen. Helt klart värt det!
 
TACK FÖR INATT!
 
 
Innan avfärd, taggad till tusen! Typ.
 
 
Möter upp gänget på Statoil i Märsta, yey! Snart dags!
 
 
Lite värme kvar i Sunnerstatorpet!
 
 
Upp på Åsarna mot slutet, spara det bästa till sist --> backarna!
 
 
Sten Sture-monumentet (vi som hade pigga ben fick springa extrabackar för att de med stummare ben inte skulle behöva stressa) snart framme!
 
 
Hiss-selfie, _SÅ_ _JÄVLA_ _KALL_ (och nöjd). 

Jobb 9-18:30 + löpning 19-21

Hej jag ville mest göra en appearance, i rubriken ser ni min dag hittills. Nu ska jag baka muffins med saffran och nötmjöl. Sedan ska jag sova, för jag går in starkt på en 47 timmarsvecka första veckan på nya jobbet ;) och börjar igen 9:45.

Höjden av trötthet.

Nu har jag jobbat två dagar, jag är ovan, dagarna flyger iväg och jag har kul, men jag blir trött. Det KAN ha att göra med att jag måste åka 5:38 när jag jobbar morgonpass och att jag dessutom instruerade ett intervallpass igår kväll mellan 19:15-20:15 och inte var hemma, i Huddinge, före 21 igår, hungrig som en varg och oduschad, men vad vet jag? Haha. 
 
Nu är jag i Uppsala och är ledig imorgon, då ska jag ta tag i lite ihoppackning av lägenhet, tvätta och ringa samtal. 
 
Så jobb, jag blir glad, lite nykär när jag tänker på det, vilken tur jag verkligen hade! Heltidstjänst, utan egentliga "kontakter" utan bara på att jag är jag och så pass nördig som jag är inom min sport. Att tipsa folk om skor (har lite att jobba på med produktkännedomen bara men generellt kan jag ju löparskor) och berätta om egna tips och knep är roligt på riktigt! Folk är oftast tillmötesgående och tacksamma, de har liksom tid på ett annat sätt jämfört med de gäster jag hade i restaurangbranschen och de uppskattar verkligen att jag lägger tid på dem. Dessutom verkar teamet på plats vara helt fantastiskt! Jag ser fram emot den kommande tiden (frågan är hur stor del av lönen som kommer gå tillbaka till företaget?).
 
Såhär ungefär känner jag!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0