Hej

Hej
 
 
jag har hybris.

fin dag på stan

Nini har gjort "måsten" idag, *klappar på axeln*. Ny kurs på måndag, biologi, och har varit ner på jobbet och hämtat ut lite papper. Så nu har jag varit duktig. Som belöning fick jag en äkta anknäbb.
 
 
Någon som vet vad det är? 
 
 
 

Kemi

Har inte gjort klart allt jag borde, men är betygsatt med VG ändå... undrar om jag fått MVG ifall jag bett om det (satte betygsmål VG och fick det trots att jag kanske känner mig som ett snudd-G). Nu ska jag nog kanske börja med biologi då. 

Parken Zoo

Har vi inte redan för flera år sedan uppmärksammat att djur i fångenskap misshandlas? 
 
Idag är hela min news-feed på fb fylld med upprörda kommentarer angående Parken zoo och Ölands djurpark. Hur är det om en vecka? 
 
Nu är problemet belyst, det betyder inte nödvändigtvis att det blir någon ändring, förmodligen blir de bara bättre på att dölja spåren, kanske elda upp kadavren istället för att frysa in dem. 
 
Jag blir såklart också jätteledsen och grät faktiskt en skvätt när jag såg pumorna och den vita tigern i frysboxen, kattdjur har en särskild plats i mitt hjärta. 
 
Förhoppningsvis kommer Sveriges djurparker få striktare kontroller, kanske, men resten av världen då? Tänk att detta är ett land där vi generellt värnar om djur och dess rättigheter.... det finns många länder i världen där människor behandlas liknande djuren på våra djurparker, hur behandlas djuren i dessa länder? 
 
Jag vet inte, men jag blir mest bara uppgiven, kanske är det en början att bojkotta Parken zoo och Ölands djurpark, men så vitt jag vet finns det inget som säger att ex. Skansen inte fifflar. Det är så svårt, det är som att försöka stoppa ett krig genom att sno en persons handvapen. 
 
Överhuvudtaget så är djurhantering något som bör förbättras, inte enbart på djurparker utan även djuraffärer, uppfödning, slakt osv. det finns en lång lång lista på kategorier där man bör bli snällare mot djuren, som experiment  där bör de plockas bort helt. Vet ni vad ALLT handlar om? 
 
Pengar, såklart. För att vi ska kunna köpa en billig slutprodukt så måste de spara in någonstans, och tro inte att det är löner eller förmåner, det är kvalitéten på produktionen som minskas och kvantiteten ökar vilket gör att djuren får det ännu sämre ställt och vi får ytterligare sämre kvalité. Nu pratade jag ju mest om mat som ni kanske förstår, men som även mediciner och kosmetika, det är dyrt att ta in frivilliga testpersoner, ju farligare desto dyrare, då är det lättare att testa på försvarslösa djur och sedan avliva dem om det gick fel.
 
Som sagt, det är som att plocka upp ett splitter ur en krossad spegel och säga att man tänker bygga ihop den igen, med den enda biten. 
 
Vi måste göra mer.

Harmoni

Nu har jag lämnat in sista inlämningsuppgiften och tar helg. Jag kommer bli helt förslappad om livet fortsätter i den här takten, just nu tycker jag i alla fall att det är väldigt skönt.
 
Sedan jag slutade gymnasiet har det alltid funnits något stort stressmoment, tvätten, arbetslösheten, två jobb på en gång, extraanställd (telefonen ringer varje dag), fast tjänst (telefonen fortsätter ringa varje dag?), omplacering  (lite lugnare men skiftarbete under dygnets alla timmar)... i somras hade jag min första riktiga semester sedan 2008, fyra veckor ledigt.... men då var jag stressad över min första inlämningsuppgift på kemin, när den var klar hade jag inte många dagar kvar av semestern. Kanske får jag skylla mig själv om jag fortsätter att ta vatten över huvudet, men nu tar jag det lugnt istället, lite i taget. 
 
 
Därför har jag en plan på att starta eget.... men det har blivit fördröjt ett par år då jag precis bytt inriktning på "mitt företag".

Lycka

Sedan jag slutade jobba har jag kännt mig fri och lycklig, jag har inga krav på mig, ingenstans jag måste vara, jag gör vad jag känner för när jag känner för det. Jag går till lärocentret, men det är för min egen skull, för att jag vill det, inte för någon annan har sagt att jag måste. Jag kanske är begränsad ekonomiskt just nu, men faktiskt så känns det inte så hemskt att jag inte kan köpa massor med småtjaffs, hellre att jag får känna som jag gör nu, att världen ligger framför mina fötter och jag har alla möjligheter att göra vad jag vill.
 
Jag behöver inte längre le och låtsas vara glad mot sura människor för att jag måste, jag kan göra det för jag faktiskt känner mig glad!

Woop

Hej, jag lever, ifall någon undrade..... i och för sig har jag nog träffat alla som läser min blogg senaste veckan. 

RSS 2.0