Hen eller inte?

Det är en stor debatt om ordet "hen", hur kan något så litet, oskyldigt och faktiskt praktiskt ord ha blivit så laddat och omdiskuterat? 
 
Det är inte till för att göra oss könlösa, snarare för att göra vår vardag lite enklare. På rak arm kan jag komma på flera situationer som hen skulle lätta till det lite för mig. 
 
  • Jag träffar en gullig hund på stan och frågar dennes husse/matte vad hen heter eller vad hen är för ras, eftersom jag inte vet om det är en tik eller hane.
  • Någon som är gravid och inte har tittat kön kan med fördel kalla magen för hen, mycket bättre än den. 
  • I situationer när man inte vill referera till en person som en han eller hon, där exemplet bara ska vara en person som kan vara vem som helst.
Men jag använder inte hen alls just nu för att folk är så jävla bittra över ordet. Idioti. Som sagt ordet hen handlar inte om att barnen på dagis ska bli könlösa. Debatten har nog dragit sig dit för många barnsånger syftar på en man och istället för att vårt samhälle ska fortsätta vara för männen vill de öppna upp för alla och sjunger nu hen. Det konstigaste av allt i denna debatt är att det mest verkar vara kvinnor som bryr sig och gnäller, är ni rädda för förändring? 
 

Man är väl viking eller?

 
Det är ju nästan plusgrader fortfarande.

Kattlåda (gammal rubrik, nytt foto)

 
Alldeles lagom storlek säger katten.

Bla bla bla löpning

Fast man fåååår väl skryta lite lite om man sprungit 6-7 mil/vecka senaste månaden? Särskilt när kroppen orkar och vill varje pass. 
 
Vi får se imorgon dock, blev ingen vilodag igår som tänkt då storebror ville klättra, men klättring är roligt och det är alternativträning i alla fall. Hur eller hur så betyder det att jag tränat alla dagar i sträck sedan söndags och idag körde min 3 milare för veckan, så det kan hända att jag vaknar upp med lite träningsvärk, men det blir första gången sedan lidingöloppet, dessutom satte jag silvertiden idag (alltså hade jag sprungit lika fort som idag på lidingöloppet hade jag fått en silvermedalj istället för den där vanliga man får, lite finare så att säga... nästa år).
 
Det går bra nu.

Sötningsmedel

Hej, stevia smakar skit.... eller inte skit, men det påminner väldigt mycket om aspartam och smakar tillgjort. 
 
Å andra sidan så verkar det som att många inte lägger märke till den äckliga eftersmaken som aspartam har, hur gör ni? Eller, det spelar ingen roll, jag planerar inte att börja med läsk igen, jag saknar det inte.

RSS 2.0