Hejsan hoppsan!

"Janie-tid" har börjat, just nu ligger jag i sängen och tänker att jag kan börja laga mat och plocka undan vid 16-tden, efter det kanske ta en tur på mina nya fina inlines, det glömde jag nämna, JAG HAR KÖPT INLINES, ni ska få en bild sen... men om jag inte orkar gå upp ur sängen så ligger jag här resten av dagen och bara latar mig, det kan jag också göra.

Idag tog vi mugshots på jobbet, nej då, men vi tog ansiktsbilder så ska alla ordinarie plus långtidsvikarier få egna ID-brickor, det är härligt, det känns på riktigt att jag också får vara med.

Vilken dunderhelg!

Helgen har varit galet rolig, men nu är jag sjukt förkyld också, får se om jag hostar något imorgonbitti, för då kanske det inte är en så bra idé att gå till jobbet, men jag är taggad! Nu har Grappe på impuls åkt med ner till Växjö, så den här veckan kommer vara Janie-tid enbart (plus att jag funderar på att göra en grundlig genomgång av lägenheten), och det ska bli så skönt! De första två dagarna i alla fall, sen kommer jag väl känna mig ensam, men det löser vi då. I och för sig så jobbar jag nu 6 av 7 dagar, så jag kommer ju inte direkt vara isolerad, haha.Skidbrillor och moraliskt stöd under lökskärning, det var ingen som åt löken, haha.Pepp!Mindre pepp.Bra grillväder?
Shiff goes wild!CP-fötter och en trasig strumpa.Måla måla måla... som när man var liten, den som somnar först får skylla sig själv.

Idag har vi ätit pizza och spelat bingo lotto, ja, på riktigt har vi spelat bingo lotto, helt värdelöst, aldrig mer! Nu har katten precis vält en blomkruka i sängen också, bajs på det. hejdå!


Mychet å göra.

Städa, handla, duscha och baka, innan klockan tolv.... aldrig i livet. Barnen får hjälpa till med pajen.

Å andra sidan...

... så fick jag en oväntad "lön" från textilia igår, retroaktivt skiftformstillägg, vad det nu är. Tack tack kära ni, för att ni räddade min sommar.

Förkyld eller döende?

Hej, jag mår inget vidare, tror att det är en såkallad förkylning som är på gång. Glöm allt jag skrivit om att jag är sjuk eller att jag har opererats eller allt, det här är det värsta jag gått igenom i år, var det såhär att bli förkyld (I'm a spoiled kid, men det får jag ju höra ofta haha)? Jag ska försöka ta mig igenom morgondagen också i alla fall, hoppas att jag slipper mer jobb på eftermiddagen, och så soooova.

Det var dumt av mig att springa i måndags, jag vet, men jag hade fanimej betalat 180 kronor för skiten, då ska man vara med på det också!

Blä, jag ska färga håret nu, sen ska jag bada, skrubba och packa in... mmmm!

Helg !

Jag jobbar 50+ timmar den här helgen, så tro inte att jag är död, det handlar om motsatsen.

Nästa vecka kanske kanske jag ska försöka ta mig till norberg någon dag, det är några på jobbet som gått bort nu under våren och idag kom jag att tänka på min gamla gammelmormor... så får se när jag hinner, för det kan gå fort om det väl börjar gå utför, läskigt fort.

Minigolf.

Jag förlorade, men fick åtminstone tre spikar.

Prelude 12/21Som sagt, det är synd att den är så kort.

Grappeliten

Jag är ensam vaken, jag tvättar (en gång i timmen) och försöker hitta lite energireserv att plocka undan massor av skit, det går sådär. Just nu sitter jag och rotar bland Grappes dokument. Kolla vilken snygging jag hittade! Ja, alltså han till vänster såklart. Det måste vara några år sedan, den krogen har hunnit med två konkurser efter det.


Syttende Mai!

För sisådär 196 år sedan skrevs den norska grundlagen på, norrmännen fick ett eget land i några månader. Det firas nu hejvilt över hela landet. Grattis till er.


Jag har jobbat idag, jag skrev ett delegeringsprov och får numera ge insulin. Vår sjuksköterska (som är ny sedan min medicindelegering), letade upp mitt delegeringspapper och såg mitt födelseår

"1989?! Då tog jag studenten! Om jag fått barn tidigt kunde du varit min dotter!"

Haha. På riktigt, hade hon inte försagt sig själv så hade jag nog inte trott att hon var 40 år. Hon var helt fascinerad och var tvungen att säga det till den andra gruppens sköterska också.

Tjuvlyssnat

På tal om båtresan igår, eftersom norrtäljebussen var 20 min sen och mitt sällskap var på den så var jag ensam kvar på terminalen med personalen där medans jag väntade på dem. Då hörde jag lite skvaller från tjejen som stod och tog leg innan man gick på (det är ju som sagt 18 år eller men målsman som gäller generellt, och hon sa det inte till mig utan till en kollega, men jag hör ju så jävla bra, på gott och ont).


Först var det lite prat hit och dit om diverse idioter sen kom dom in på en tjej.

- Hon hade ingen legitimation med sig så hon fick vända om, sen kom hon tillbaka och sa, "Men kolla min facebook då, där finns det bilder på mig och så står det hur gammal jag är!".

Hahaha, alltså, FACEBOOK!

Alandia

Igår åkte vi båt. Jag var ensam på bussen från uppsala, eller absolut inte ensam, det var hur mycket folk som helst, men från sällskapet.

Jag hade en kamera med mig, men såklart har jag ju inte tagit några kort.

På vägen hem satt jag vid samma gäng som på vägen dit, men då var de aningens mer högljudda och lite socialare (i och för sig kanske inte jag heller var så social på ditvägen eftersom jag visste att jag skulle åka själv och hade tagit med en bok så jag kunde fördriva tiden) så då satt vi och pratade lite, bytte nummer med en tjej, så vi får la se om vi hittar på något, en fika eller en utekväll eller så, alltid roligt med lite nya vänner. Förresten hade de satt in två securitasvakter på bussen..... det var ganska töntigt, de gjorde ju inte direkt så mycket, snodde en öl här och där bara. Stod mest och såg blåsta ut, jag gillar inte riktigt såna där låtsaspoliser.

Men hur eller hur, vi hade det kul på båten, det var lite kort tid bara, nästa gång borde vi göra en "riktig" kryssning. GRATTIS på födelsedagen i alla fall Thereze och hoppas ni fick en fin kväll igår också.

Min lillesyster.

När jag kom hem från jobbet vid 6-tiden efter valborgsnatten så låg det två små söta tonåringar på golvet och sov av sig ruset.


Roligt samtal.

Jag fick ett sms imorse, "Ring MAX Uppsala City".

Jag ringde.

-M (chefen) på Max Uppsala city.
-Hej, det är Janie, jag ringer för jag fick ett konstigt sms imorse.
-Jaaa, det är såhär att vi har lite klagomål på dig.
-Jahaaa?!
-Nej, det är såhär att J(biträdande chef) är ett miffo, därför fick du det där sms:et. Men det är så att du ska jobba ikväll.
-Nej det ska jag inte.
-Joooo, kom igen då? Vi känner oss så trygga när du är här!
-Men jag jobbar två kvällar var sjätte vecka och det är ikväll och imorgon kväll.
-Du jobbar väl fler kvällar än så?
-Jo, men jag menade på hemtjänsten.
-Jasså? Du skall inte hava några andra gudar utom oss! Ha det bra på hemtjänsten då.
-Ha det bra på jobbet ni med, hejdå.

HAHA, jag älskar mina jobbarkompisar.

Igårdagen.

Igår lade jag mig i badet vid halv två, sen somnade jag och när jag vaknade var det dags att gå till jobbet. Jag gillar det i kassan, men tiden går så långsamt, det är så repetitivt. På hemtjänsten gör man en uppgift och sen går man till nästa, då flyger tiden iväg.

Efter jobbet igår hade jag och Sanna "tjejkväll", vi åt pizza tittade på cougartown och badade, urmysigt! Inga biler har jag och inget roligt att berätta egentligen, men som sagt, vi hade en mysig kväll.

Idag har vi provat hattar, för vi ska på dagskryssning på lördag och då ska det vara hatt-tema, vi åt brunch på subway och Grappe började blöda störtfloder ur näsan.

Nu ska jag jobba kväll, jag vill inte jobba kväll... men men, det betalar hyran.

På begäran.

Jo, jag har egentligen haft lite att skriva om, men inte så mycket tid över. Såååå, i söndags var jag ju på min "rally-lektion", lite överskattat, en jävla massa pladder och inte så mycket körning som man kan önska, när jag kom igång var det liksom slut, men jag skulle gärna köra mer, om det betydde att man faktiskt fick köra lite, värma upp ett tag och sen köra järnet, för som sagt, jag var ganska feg i början och när jag väl vågade så skulle vi sluta. Synd. Nu har ju inte jag de bra bilderna, det har min syster och hon är så otrooooligt seg på att skicka över bilder alltid, så vi får väl se när jag får dem, runt nyår kanske? Lite smakprov kan ni få i alla fall.Jo, vi skulle göra en "Scandinavian flip(-ia, instruktören var finsk)", det här var nog det närmsta jag kom, fick dock bara ett försök då en kille snurrade under första varvet så jag fick åka förbi lugnt och en funkis var ute och fixade konerna varvet därefter.


No comments

Idag har jag möblerat om i sovrummet för att ändra perspektiv litegrann, och det var svårt att fota.Sedan har jag hittat inte bara en utan två igelkottar ute i rabatten!Den som tittar in i kameran är elak, den slåss på sin kompis och fräser åt mig.

Happy now MK?

En dag till spillo.

Idag har jag sovit, legat i sängen och tyckt synd om mig själv, ätit mc donalds, pizza, bragokex, popcorn och druckit alvedon. Jag håller på att få en ny tand, den nya tanden ger mig smärtor och feber, jag är som en liten gnällig bebis (och ja, jag har säkert borstat tänderna tio gånger, plus att jag lägger plåster i kinden för den skaver emot).

Däremot har vi haft cougar town-maraton, jag har sett nitton avsnitt idag, varav de tre första två gånger i rad eftersom Grappe ville se och tvingade mig börja om från början. Jag känner mig stolt though att jag lyckats introducera honom till en serie eftersom det brukar vara tvärtom (han har inte erkänt att han gillar den riktigt, men när jag föreslog att vi skulle börja titta på den så var han väääldigt emot, och nu har han kollat på 16 avsnitt med mig, det säger väl sitt?).

Dofter och musik skapar minnen.

Det började med att jag fick för mig att lyssna på Snook, jag fick en flashback från mitt första ungdoms-sm, mitt, möjligtvis, sämsta lopp någonsin (om man räknar bort början av min karriär då jag lyckades få sistasträckan på en stafett och var ute i 119 min på en bana som var strax under fem km). Johanna Lännevall intar det översta steget på prispallen, går in med upplands flagga över axlarna, Mr Cool spelas i högtalarna.

Hela min tonårstid bestod av mycket orientering, på gott och ont, det fanns inte mycket tid över till att festa och göra misstag, vilket jag tog igen de sista två åren i gymnasiet när jag inte längre fick springa i ungdomsklasserna och inte längre hade lika stor chans att ta mig någonvart utan hård träning. Jag ville bara nämna det ifall någon tycker jag är tjatig med mina orienteringsminnen, för har man varje helg, och ibland även ett par veckodagar, i 5-6 år ägnat sig åt något så finns det mycket att säga om det, för det är ju hela grejen som är det roliga, inte bara att leta kontroller i skogen.

Jag kommer ihåg skivan, den som Robin glömde hemma hos mig, eller kanske fick jag den? Jag tänker igenom låtarna, Mr Cool, Everytime, någon remix av All the things she said... mycket skit, och så kommer jag på en låt, We Are, den med Ana Johnsson, den som var soundtrack till Spiderman 2... Ååååh! Det var 2004, ett par månader innan usm, och den enda meriten, eller meriterna, för det var 2 in 1 som jag faktiskt har att skryta med på riktigt.

-Uppland hade åtta löpare till start i samtliga klasser på måndagens klassiska distans.
I lagtävlingen räknades tiderna för de de tre bästa från respektive distrikt.

Många bra resultat gjordes av våra löpare där dagens bästa var Janie:s 2:a plats totalt i D15.

Hon var näst bäste upplänning i klassen. Bra sprunget Janie, och mot mycket hårt motstånd.
I samma klass var Rebecca 5:a och 3:e upplänning.
-Tisdag var det dags för sprinttävlingen. Efter frukost, städning och ilastning av bussarna åkte dessa halvnio till Högbo bruk.
Många som badade igen, Janie passade på att skaffa sig ännu fler meriter då hon på balanslinan
över sjön i duell mot Eddie skakade ned honom i vattnet.
Peder var uppe mot en Thor-kille, skriver inte mer här än att matchen var väldigt, väldigt kort.

Vid tio gick första starten, och än en gång var det många Rånäsare som gjorde bra resultat.

Malin var 2:a i D14 endast 12 sekunder från segern och Janie följde upp med ytterligare ett mycket bra lopp.
Hon kom 5:a totalt och var 2:e upplänning endast 1 minut och 34 sekunder efter segraren.
Grattis bägge två och fortsätt likadant i höst.
Erik var 12:a och 3:e upplänning i H15, Lisa var 4:e och Rebecca 5:e upplänning i D15
och Amanda gjorde ett bra lopp som 5:e upplänning i D13.


Stulet direkt från Rånäs arkiv, och när jag tänker på den där veckostarten kommer jag ihåg att jag kände mig så bra, så fräsch, så "på topp", jag skulle nog kunna göra vad som helst för att få tillbaka känslan av den där måndagen. Vet ni vad jag vann ? Eller vad jag tog av alla fina priser man kunde välja på (grillbestick, filtar, sovsäckar osv.)? Jo ett doftljus som luktade hallon, HAHA. Dessutom fortsatte jag inte alls lika bra, jag kom ju som sagt 112:a på usm senare. Nostalgi!

WIHO!

Jag vann min division och har nu blivit uppflyttad! Yes, haha.

RSS 2.0