Resfeber

Vi packar och packar, imorgonbitti klockan 05.00 åker vi från rimbo. Klockan 15.30 (-ish) landar vi i spain och även om det inte är jättevarmt där så lär det bli MYCKET skönare än det här mellanvädret, är så less på Sverige nu.

Vågen, myndigheter och behörighet.

Vågen ja, igår köpte vi en våg! Jag har länge sagt att någon sådan inte kommer in i mitt hus då vågen var min bästa vän och värsta fiende under tonåren. Senaste året har jag tänkt att jag nog skulle klara en hälsosam relation med vågen nu när jag är en "vuxen" och "förnuftig" människa. Grappe tyckte också det var roligt, vi vägde oss igår och skrev upp det i mitt block. Båda var positivt överraskade från början, men nu när vi tränar båda två så kan det vara en extra liten kick att se resultatet i siffror.

Försökte ringa till a-kassan idag och ändra min adress då de skickat en räkning till gottsunda IGEN. Ändra adressen fick jag icke göra via telefon fast det står att det ingår i deras telefontjänster, hon sa att hon skulle kolla upp det med skatteverket i alla fall, och det hoppas jag verkligen. Sedan skulle hon ge mig ocr-numret till senaste avin och gav mig fel nummer, tack. Sist men inte minst anklagar hon mig att jag scammat dem på 3 kronor, jo ni läste rätt, TRE hela kronor i januari och att jag inte alls betalat februariräkningen.... jag kollade upp mina kontohändelser och jämförde med mina avis, jag har betalat allt som det står... men det kan jag ju inte bara säga, nej, hon skulle "kolla upp" det och återkomma efter lunch... klockan är 14.02, inget samtal har mottagits.

Edit: 14:50 kom samtalet, då hon rabblade upp varenda faktura from 2009 och hur de skickat ut en räkning som var i en för liten summa (DERAS FEL INTE MITT) och hur pengarna varje månad lagt sig en månad tidigare.... kul, då får man betala 600 kronor till a-kassan nu också (tycker de kan bjuda på det). Idioti.

Positivt, negativt, positivt igen, jag har fått behörighet på jobbet, vilket betyder massor med möjligheter. Admin-login på schemaprogrammet ex... kan godkänna och inte godkänna andras passbyten, mohahaha, men det tänker jag inte göra såklart, jag är snäll.

Semester!

Nu är det bara en dryg vecka kvar tills vi i en hel vecka (usch, visst är det knäppt, man räknar ner och tycker att det inte är så långt kvar nu, men då kommer det ju inte vara så lång tid vi är där heller, haha) åker till spanien för avkoppling. Det är inte så varmt där än, det är lite tråkigt, men jag byter gärna 0 gradigt mot 15-20 gradigt, det är en rätt stor skillnad. Möt våren i Paris... eller Fuengirola, w/e.

Ni anar inte.

Tänkte vänta lite med detta eftersom jag inte var säker på att det var spikat, men eftersom ryktet verkar spridit sig på jobbet ganska snabbt antar jag att det är lugnt. Jag fick ett jobberbjudande, på en annan restaurang, fortfarande uppsala, fortfarande max... grejen är den att jag ska vara helt färdigutbildad och klar assistent (passchef/skiftledare/chefsassistent/kalla-det-vad-du-vill), med maxskola, assistentprov osv. avklarat tom första maj. Dålig timing, men jag är taggad, jag har, om man räknar bort semestern, fem veckor på mig att bli fullfjädrad för detta. Haha, herregud, förra veckan hade jag inte ens gjort grundutbildningen (tur att den gick fort åtminstone).

Som jag sa till "min" assistent häromdan (öhm, det där lät flashigt, men det är det icke, hon är assistent, jag är, om än inte på pappret, hennes trainee och högra hand) "jag kommer hinna bli distriktschef innan jag bestämmer mig för vad jag vill göra med livet".

Att göra saker.

Känner mig så otroligt nöjd nu, har tvättat en månads tvätt, började klockan nio och hämtade det sista vid tre, har gjort veckostädet och bytt sängkläder. Förut var sånt hemskt jobbigt, men nu går det på en dans när Grappe är på jobbet win-win, han behöver inte städa eller bli störd av att jag gör det, jag får egentid och kan göra fint utan att bli störd, avbruten eller få min städning saboterad på en gång (förut var det ofta så att han var TVUNGEN att gå på toa direkt efter att jag skurat den eller ABSOLUT skulle ha mat på en gång när köket var färdigt, dålig timing eller undermedvetet sabotage, who knows?).

Plus att lite annat blir gjort i städångesten, jag ringde ikea och tandläkaren idag när jag satt och grämde mig över att det snart skulle dammsugas. Jättetråkigt, men det är ungefär det jag har att säga. Jag är ganska tillfreds idag, igår ville jag bara explodera och döda någon... men inte nu, livet är bra.

Johnossi, jag har lyssnat och haft deras musik mycket i huvudet denna vecka.


Orkidén

Detta är en hälsning till alla våra mammor och systrar som tror att vi dödar blommor på löpande band. Våra blommor lever och mår ganska bra tror jag.RSS 2.0