Jag vaknade idag..

och trodde det var natt fortfarande. Men så upptäckte jag att klockan var fyra och solen hade hunnit både vara uppe och gå ner igen. Sedan hade jag en tanke att det kanske var söndag och jag blev väldigt förvirrad när jag såg att det faktiskt var lördag. Jaja, ett kort pass på fyra timmar inatt och sen ledig imorgon och måndag.

Godmorgon godmorgon.

Eller godnatt för mig som snart ska sova efter en lång arbetsdag (16.00-04.30 om någon bryr sig, ni får gärna skriva "oooh vad duktig du är!" eller liknande, det uppskattas, haha, förlåt, jag är trött).

Nu har jag fått ett schema från max, och det är faktiskt inte ENBART mördartider, jag hade fått ett schysst lunch-/eftermiddagspass på tre timmar, haha. Dock var det ett pass på fredagen här om två veckor då vi är inbjudna på en inflyttningsfest hos Grappes syster (och det var så länge sedan jag var på fest sist, augusti tror jag, kanske till och med mitt eget kalas, så jag skulle nog vilja gå), jag har bara två pass den veckan, men det ena är där på fredagsnatten, kanske kan byta det till torsdagen eller lördagen istället.

Men skönt ändå att ha lite planering, YEY! Nu ska jag bara stämma av med hemtjänsten imorgon så kan vi knåpa lite där med.

Ojdå.

Min vecka vändes snabbt från att vara rätt lugn till att bli rätt jobbig, idag blir det i alla fall väldigt jobbigt, ska vara på hemtjänsten 16-22 och på max 00-04. Tur att jag fick reda på det, annars hade jag haft problem. Hmm.

Stop motionDet här med stop motion är riktigt fint det, säkert en hel del arbete, men det blir bra. Jag hittade inte min bästa, men den är nio minuter lång, så nöj er med den här, det är ju ändå en bra sov-saga och jag ska sova nu.

Jag läser musikrecensioner för tillfället.

Det är mycket prat om Amanda Jenssens nya skiva "Happyland". Jag har inte lyssnat på henne någonting förut, visst tyckte jag att hon faktiskt var rätt cool ändå, men jag tänkte att det kanske bara var ytan. Trots allt var hon med i Idol, och visst är det ett sätt att få publicering för sig själv, men de brukar ju inte komma så värst långt efter det och det är mest mesiga mellanmjölks-svenne-hitar som produceras på den vägen. Jag lyssnade på låten som heter just "Happyland" och jag ber till gudarna att den inte ska börja spelas på rix, för då är den trasig om en vecka. Tur att jag sällan är på tvätten längre och tvingas lyssna på den där jävla kanalen. Hur eller hur så lyssna på låten!!


HAHA!Ni har säkert sett något Remi Gaillard-klipp förr, det hade jag fastän jag inte kände igen namnet, om ni är osäkra så kolla in sajten här. I det här klippet dog jag nästan av andnöd när polisen kör förbi, sätter på sirenen och backar! Hahahaha!


50 min.

Nej, jag är inte rädd, men det blir väl kanske en timmes extra arbete inatt pga vintertiden, jag tänkte häromveckan att det skulle vara skönt att få sova en timme mer med gott samvete, men istället blir det till att jobba en timme extra. 

Imorgon är det söndag, då kommer min syster hem från Malta, och jag är ledig (hittills), Fabian ska förmodligen komma hit och leka.


Experiment.

Idag var vi hemma hos svärmor och åt mat, rotmos och fläsklägg, det var gott. Hon håller på och pysslar med massa olika projekt som vanligt och nu har hon börjat göra ett par skor som ska vara helt i glas, "Askungens skor", klackarna skulle vara gjorda av flaskhalsar hade hon tänkt, så idag har vi försökt med detta experiment:Som inte lyckades denna gång, men kanske nästa.

Ja sova ja.

Bara en sak till, jag undrar jag om detta var konsekvenserna av den här bussturen (som ni förmodligen redan sett).
Edit: Filmen fanns redan med på den sidan ja, men nu fick vi alla se vilken förödelse bussen faktiskt gjorde istället för bara ett klipp.

Övertrött.

Så har jag jobbat på löningsfredagsnatten, det var inte så farligt, jag pratade lite med ena passchefen efteråt (Cissi) och hon sa att det egentligen inte varit så lite folk utan att vi varit ganska snabba av oss, jag är väl inte så jättesnabb ännu, men jag kände ett flyt... förutom när det kom en kille som gjorde en beställning på 500 spänn (småsaker) bara för att jävlas med oss, 8 påsar mozarella-sticks liksom!
Sedan sa hon, Cissi alltså, att jag inte ska blocka mig själv så mycket med att måla upp scenarion, för det gör jag, och det ska jag SLUTA med NU!
Sedan fick jag sällskap en bit på vägen hemåt av en kille som heter Max, och jobbar på Max, jag påpekade det när han presenterade sig, rätt elakt kanske eftersom han förmodligen får höra det en del. Han är trevlig, lite nördig och rätt kul.

Nu är jag trött, läser massa bloggar och skrattar åt dumma människor i den mörka tystnaden, snart ska jag sova, det blev en relativt lång dag med Gränby, matlagning, leka guitar hero, yatzy, äta kex med lyxostar och jobba, men det är kul när det händer saker.

Jag blir så glad för emellanåt så får jag en känsla av att Grappe vill göra något annat i sitt liv än att bara sitta hemma, jag hoppas han hittar något jobb eller en utbildning han trivs med, verkligen!

Nu blev det osammanhängande, men det skiter jag i! Jag ska bara göra lite reklam för det godaste godiset på länge också innan jag slutar.
Marabou sensation med yogurt och hallon i, mmmm...(resten kan ni)... och ja, bilden är stulen från någon annans blogg, men det är en chokladkaka! Om du, den andra bloggerskan, mot förmodan vill stämma mig eller så, skicka ett mail så mailar jag tillbaka mina uppgifter, sen får du sköta resten själv, sånt har jag icke tid med.


GOD NATT

Evolutionens under.

Ännu mer hittat/inspirerat från existenz.
Balansen måste ju finnas kvar, eller?Jag läste en gång en annons där de sökte väktare som helst skulle vara över 35 år och känna sig säkra i sig själva. Jag har nog en endaste gång mött en väktare som faktiskt verkat säker i sig själv, resten har stämt in allt för bra på bilden.

Småstjärnorna.

Jag var idag inne på existenz, en sajt Grappe visat mig, och hittade ett klipp på en liten kille som mimade till Michael Jackson i småstjärnorna -97 (tror jag det var). När jag var ett barn åkte vi och tittade på inspelningen av detta program ett par gånger, första gången vi var där så var det faktiskt en kille som gjorde Michael som vann, han var riktigt bra!  Jag kommer ihåg att jag var helt tagen av den showen veckor och kanske till och med månader efter, nu har jag hittat ett halvdåligt klipp på honom som jag ska dela med mig av.
Btw, visste ni att Amy Diamond var med i säsongen efter? Sök efter henne på youtube om ni vill. Hon gjorde "heaven is a place on earth"-Belinda Carlisle. Lite söt sådär.

Ångest hej.

Ja, det är höst, förmodligen har det någonting med denna grå känsla att göra, men ändå känns det inte som en vanlig höstdepression. I år har jag hållit mig igång, jag cyklar väldigt mycket på jobbet, alltså rör på mig plus att jag äter mycket för jag behöver energin, dessutom sover jag ungefär som man bör (kanske inte åtta timmar i sträck, men minst åtta timmar per dygn, då jag försöker sova middag om jag haft en jobbig natt).

Mycket av ångesten beror nog på det "andra" jobbet, max. Kanske för att jag inte hunnit vara där så mycket att jag känner mig säker där, men jag kan inte sätta fingret på exakt vad det är ändå, någonting känns fel... nu ska jag i alla fall jobba där varje natt i helgen och kanske planera in några pass nästa vecka också så får jag se. Kanske var det inte för mig bara... kanske ska jag sluta där och helhjärtat jobba på hemtjänsten... men jag vet inte, inte än, jag intalar mig att det är för tidigt att säga, dels för jag är jävligt envis, dels för jag inte vill göra min vän (som är kökschef där och fixade att jag slapp intervju och fick börja jobba på en gång) besviken.

I framtiden,

kanske om ett år, kanske om fem. Ska vi investera i ett radhus, Ekeby tyckte Grappe. Det är ju i och för sig rätt perfekt, nära till naturen (många bra löpspår), inte så långt till gottsunda där de flesta av våra vänner är bosatta... Frågan är när det dyker upp en bra radhuslägenhet där, från och med nu blir det till att hålla utkik helt enkelt!Hurry hurry.

Om två minuter ska jag iväg till nästa, men det är en av mina favoritdamer och där ska man spendera en timme med lite småprat så det är inte så farligt, sen är de sista två timmarna värre.

En typisk vädur?

Tror någon på horoskop? Inte jag, egentligen, men jag hittade något som stämde relativt bra på mig igår.

Bra egenskaper Väduren: Entusiastisk, äventyrlig, driftig och modig.

Dåliga egenskaper Väduren:

Självisk, otålig, okänslig och stridslysten.

Igår var en låååång dag, först var jag ner till Västerhaninge eller Jordbro som sagt och sprang, jag tror jag börjar bli förkyld, för min kropp bara tog slut, jag orkade inte ett dyft på slutet. Men men jag gick runt mina sex km och stämplade rätt. Sedan mina vänner gjorde jag något annat knäppt, jag åt korv! Det smakade inte så illa att jag spydde eller mådde dåligt, men det smakade tillräckligt illa för jag ska kunna klara mig utan det de närmsta åtta åren framåt i tiden också.Jag åkte förbi "the Ericsson Globe" igår, och såg den lilla röda stugan, SÖT!

Sedan jobbade jag natt, det var en vägg av folk! Ghud, jag blev helt slut av att bara se så många människor på en gång och att dessutom höra dem. Men men, nästa gång vet jag vad som väntar mig och är förberedd på det.


Jag skakar.

Herregud jag måste tänka på att sova lite, och jag skulle tackat nej till kaffet på verkstan, men jag orkade liksom inte stå där och vänta utan att sysselsätta mig med något. Det är en fin dag idag igen, det är bra.

Imorgon ska jag till Jordbro och springa 25-manna, senast jag var i Jordbro var nog för... hmmm, sex år sedan, jag hade en vän i Haninge då, vi brukade åka pendeltåg till Jordbro och leka i en lekpark som fanns/finns där. Egentligen har jag ju en barndomskompis i Nynäshamn också, som är nybliven mamma, och det hade ju varit snällt att kika förbi när man är i trakten. Jag hinner nog inte med det, jag måste nog hem och sova middag när jag sprungit klart, för på lördag jobbar jag min första natt.

Och nästa vecka MÅSTE jag komma igång med träningen, nu har jag ju betalat träningsavgiften och allt.

Det känns rätt bra nu.

Mer än så var det inte.

Jag tycker inte om hösten.

Jag tror inte jag gillar något med den egentligen, inte så som jag gillar våren, när allting luktar nystart och grönska. På hösten dör allt, det blir kallt, det blir något slags grått ingenting och regnar konstant. Det är en enda väntan på vintern som, om möjligt, är ännu värre. När vintern kommer är det i och för sig inte lika lång väntetid tills våren kommer igen, men den är kall och mörk och kall, mina fötter är konstanta isbitar och jag vill bara sova hela tiden.

Jag tycker om färgerna orange, gul, brun, röd... men glädjen över dessa färger försvinner i vetskapen om var denna resa bär, till ännu en lång mörk vinter, ett fingerknäpp så har solen både gått upp och passerat ner igen. Det planeras alltid före en ny årstid, "i år ska vi åka pulka!", men det blir aldrig av, varför? Snön hinner regna bort innan den landat på marken. Jag hatar detta, så ni vet.

Det blir ingen ansöka till smo den här hösten, jag ids inte. I vår kanske, jag vet inte ens om jag vill längre.

RSS 2.0