Näringsbrister

HEJ, jag har googlat runt lite på bloggar LCHF-bloggar. BULLSHIT. Alla KAN inte leva på LCHF, för det första är det egentligen onaturligt, man är i konstant svälttillstånd, det är i nödfall som kroppen börjar omvandla proteiner till glukos (=socker=energi=kolhydrater?), jag håller med om att vi äter ALLDELES för mycket (fel) kolhydrater idag och att många mår dåligt av det, men jag tror inte på LCHF. Särskilt när det är många som inte har koll på något och börjar med detta (Zytomierska "OOOOOOH TITTA MICROBACON!! DET mår säkert mitt barn bra av" hrm, ni vet vad en micro gör mot mat väl?).

Dessutom påstår dessa lchf-människor att det inte finns några näringsbrister i Sverige och att det är "lätt ordnat" om det skulle uppstå för att vi "känner av" vad vi behöver och blir sugna på det, mjo i vissa fall.... men jag tror aldrig att en pizza är vad du behöver om man säger så, vi har lurat våra kroppar i många år nu så de är förvirrade. Fläckar på naglarna? Deprimerad? Tappar extremt mycket hår (man ska tappa lite men)? Ofta hängig? Alltid sjuk? Sover dåligt? Jag kan göra listan hur lång som helst. Detta beror oftast på "subkliniska näringsbrister", vilket betyder att vi har tillräckligt med näring för att fungera, vi blir inte dödssjuka och får skörbjugg exempelvis MEN vi kan inte fungera optimalt och är håglösa.

Nästan alla svenskar lider av D-vitaminsbrist (på grund av det ständiga mörkret) vilket ofta resulterar i depressioner, vilket ofta resulterar i antideppmediciner, vilket ofta resulterar i ytterligare belastningar på en redan överbelastad kropp eftersom att istället för att gå till roten av problemet behandlas symptom.... osv.


B-vitaminer, jätteviktiga allihop! Vi förlorar massor med B-vitaminer pga gifter som alkohol, tobak och STRESS, man dränerar kroppen på B-vitaminer vid stress (och då kan jag påpeka att även om man inte känner sig psykiskt stressad så blir kroppen stressad av gifterna här över (plus många fler saker i vår omgivning som ingen tänker på att "aha, det här kanske var giftigt", typ plast, lägg på ett stresspåslag som du känner av på det också). B-vitaminsbrist kan vara en av bovarna vid trötthet exempelvis (sen är det ju svårt att diagnostisera en person utan längre observation, trötthet kan bero på hur många faktorer som helst, liksom mycket annat är svårt att bara spåra till en källa).



Vad kom vi fram till nu? Näringsbrister är vanligt, inte livshotande, men många mår dåligt av dem utan att veta varför de mår dåligt.


LCHF fungerar säkert för vissa, men absolut inte för alla, och om man ska börja med det så lär man vara lite medveten om kost innan, transfetter är inte bra för dig även om du går på en diet där man ska äta mycket fett. Känns lite som den svenska "kändis-sekten" LCHF.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0