Hässelbyloppet 10km och ett pb-försök som inte gick.

Att tävla på 1 mil, det har hänt mig exakt tre gånger hittills i mitt liv, men det är kul för omväxlings skull.
 
Jag kvalade in till elit igår, första startgrupp, de snabbaste tjejerna OCH killarna startade samtidigt. Killarna hade dock en mycket lägre kvalitd än tjejerna, vi hade 43 min, killarna måste ha varit under 40, skulle tippa på 38 (5 min är mycket på en mil, 30 sek/k).
 
Jag ställde mig långt fram, som vanligt, mitt i herrklungan. 
 
När startskottet gick bar det snabbt av, första km tog mig bara ca 3,5 min och jag tänkte att är det såhär lättsprunget så är det bara att pressa. 
 
Första 3 höll jag 4 min-tempo och tänkte bara "håll i".
 
Efter halva vägen hade jag snittat 4:05 och låg på 20:20 ca, det såg ljust ut på en pers. 
 
Ursäkta infon men jag har nog haft en underliggande förkylning, har känt mig lite hängig ett tag och nu när jag ansträngde mig fick jag upp en hel del slem ur lungorna. 
 
Andra halvan var mycket trögare, mina depåer var slut, men jag höll hoppet uppe, en mil går så fort! Ingen valuta för pengarna. 
 
När jag började skymta målgången på hässelby ip insåg jag att det skulle bli svårt med pers, jag skulle på en dryg minut ta mig run halva plan på utsidan och sedan springa andra halvan på banan in i mål. 
 
(Hade velat ha film här men sitter på mobilen och blogg.se krånglar, i vilket fall, klippet i steget är bra! Man får vara nöjd med det lilla 😊)
 
43:06 landade det på. En 77e plats i elit, hade gett mig en femteplats i motionsklassen, haha.
 
Jag vet inte vad det berodde på, kanske var jag inte helt frisk, kanske började jag för snabbt, kanske var jag i en för bra grupp (tråkigt att inte orka hänga med när jag blev omsprungen och mentalt tungt). Det var i alla fall en fantastisk dag och ett bra arrangemang! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0