There's nothing here

Så igår drack jag alkohol. Så idag är mitt huvud lite spänt. Så inatt drömde jag om cykelparkeringar. Aja, tack för igår fina kollegor!
 
 
 
Eko-öl, riktigt god och gullig...och beskrivningen var så fin.
 
"Think about it. If nothing wasn't here to keep things apart, everything would be one big, stressful, balled up, messy thing.
Probably boring, too. Which is why pausing to enjoy nothing is a very good thing.
With Hale To Nothing, of course. 
There's nothing artificial or phoney in it. Only good stuff. Like organic malted barley and hops that give this ale its own, individual refreshing taste. We think that's something special. So relax. Enjoy.
Nothing in particular."

Två dagar ledig

Förra veckan jobbade jag 50 timmar, inatt sov jag 13, så trött var jag efter att ha spenderat mycket tid i stress och hetta. Imorse kände jag mig i alla fall ganska pigg och nu har jag varit ut på en 14 km löptur. Ska duscha, fixa lite brunch och lägga mig på gräsmattan med min kemibok. 

My GAWD

Kaos imorse på jobbet, var verkligen clueless... kortfattat, brandlarmet tjöt i över en timme, en timme som jag frekvent försökte hitta en person som kunde hjälpa mig stänga av det, försökte själv, men lyckades ej. Det var en o-rolig timme så att säga. Till slut var jag helt uppgiven och gråtfärdig ringde till säkerhetsbolaget, "skicka ut någon som kan stänga av det här, för jag ska öppna om en kvart!"... vi får se hur mycket det kostar.

Mediciner och pengar

Två filmer som är en bra förklaring till varför jag är jävligt försiktig och jävligt skeptisk till preparat. Jag är fullt medveten om att det är vinklat, men det är inte första gången jag hör dessa påståenden och det har kommit från fler källor tidigare, men detta var så konkret.
 
 
 
Som sagt, förmodligen vill läkarna väl, men det har blivit felinformerade med flit från företag som vill tjäna pengar, med livet som insats(eller ja, såklart inte deras liv, utan våra). 
 
 
 

WOHO!

Ledig dag firas med att gå upp klockan sju och tvätta, inte bara ledig dag heller veckans ENDA lediga dag. Igår var det så underbart väder, men jag var inomhus, 11-21.30 spenderade jag på jobbet (om man räknar med ombyte osv också). Jag saknar semestern och jag saknar solen. Jag vet att det är helt värdelöst att klaga på vädret, det kan vi ju ändå inte göra något åt, men jag funderar seriöst på en förflyttning till varmare breddgrader på heltid.

När pusslet inte vill fungera

Jag hinner ingenting, för jag jobbar 100%+ nu, plus att jag FÖRSÖKER plugga, hålla ordning i hemmet, laga hemlagat (ingen människa mår bra av hamburgare varje dag, hur "nyttiga" de än är), leva... alltså ha ett privatliv, kanske träna lite inför Lidingöloppet vore en idé också? Det går inte så bra, jag är misär och vill döda, min nästa inlämningsuppgift ska in 8/8...nu ska jag städa innan jobbet.

Plugg

Näringsläran är klar, det känns bra. Idag fick jag även tillbaka första kemi-uppgiften, VG, hon tyckte om labbarna och trots att jag gjorde några klantiga fel som jag själv inte riktigt kan förstå så fick jag ett helt ok betyg som sagt. Nästa MVG då. 

Frostis/Trasig

Alltså grannkatten har börjat bli en grinig gubbe, men idag var han väl lite väl. Smiter förbi min barrikad i dörren, springer in i köket och börjar äta ur Kisses matskål, varpå hon hör att något inte står rätt till och kommer ut ur sin dvala i sovrummet. De är ju lite halvt kompisar, så hon går bara försiktigt fram och nosar på hans svans, då FRÄSER skrället åt henne, han som sitter där och gluffsar för glatta livet ur HENNES matskål.
 
Dumkatt, fast jag skrattade lite åt honom och bar ut honom, för det är minsann inte hans revir här inne.

Bio

Ganska bra film, väldigt bra sällskap :)

Nattpromenad i förra veckan


Åååååh!

Jag är inte klar med kemin ännu, nu har jag suttit hela dagen idag och beräknar vara klar imorgon förmiddag om jag fortsätter såhär (jag jobbar inte jättesnabbt och tar ganska många pauser, så förhoppningsvis är jag klar ikväll och så kan jag gå ner till skolan imorgonbitti och bara gå igenom allt med min handledare)... jag gör det tråkigaste av allt nu, skriver labrapporter, på laborationer någon annan gör som jag får titta på i mediaplayer...
 
Det är jättejobbigt att göra såna här tråkerier samtidigt som man precis slutat snusa.... Jag hade slutat bita på naglarna fram tills idag också, men jag blev för nipprig av allt stillasittande. Nu ska jag gå ut och springa en sväng, för min hjärna är gröt, för jag är sjukt sugen på nikotin och för att jag inte ska småäta.... 
 
Agendan idag nu då:
Springa
Gå till affären och köpa tuggummin, samt någon form av pluggodis.
Göra klart inlämningsuppgiften och spara.

Födelsedagskalas

Känner mig helt flottig och äcklig, måste duscha typ igår. Ska väl göra det nu, sedan iväg och köpa födelsedagspresent åt min yngsta kusin på pappas sida.... 12 år blir han idag! Helt otroligt, vart tar tiden vägen?
 
Så kalas ikväll, sista dagen på dieten, så inget godis idag heller, pain. Imorgon ska jag goffa.... fast det kommer inte bli något av det, det är fortfarande lite så att jag är sugen på saker, men vet inte vad och kan inte bestämma mig. 

And we'll see with new eyes

 

Bitterfitta

Jag är van att ligga yterst och Grappe innerst, igår ville han byta plats, för ibland får han för sig sånt, nu när jag vaknade för kanske en kvart sedan, så har han rullat över i princip helt på min sida så jag är intryckt i väggen, han har tagit mitt vänsterben och mosat det mellan sina ben så det sover, han har stulit mitt täcke. . . jag HATAR och vakna på det sättet, det blir en så dålig dag. Han ville att jag skulle göra frukost idag, glöm!

Nyttigt godis

Två dagar kvar :) 
 
Helg och gottis? Nej, helg och de två sista dagarna av dieten, jag tror vi har blivit lite avgiftade ändå, kollade på serier igår och i ett avsnitt skåp-åt en tjej, jag sa "Usch!", Grappe sa, "inte ens nu ser det där gott ut". Det var egentligen mat som jag skulle kunna kalla god och jag tyckte inte själva scenen var äcklig (kan tyvärr inte prata för min sambo där, det kanske var hans problem), jag tyckte bara, "usch, för mycket!"
 
Som sagt, har slutat sukta lika mycket efter grillat, restaurangmat och godis, jag har förlikat mig med min diet och får se vad vi bryter den med... är det fint väder kommer vi nog grilla något gott trots allt. Grappe vill att jag ska baka dessert, jag har googlat lite och hittat något som jag vill göra, men som han förmodligen inte skulle uppskatta. Jag tänkte i alla fall tipsa här om någon inte redan nosat lite på det och provat.
 
RAWfood-godis, det är jättedyrt att köpa i affären, men funkar alldeles utmärkt att baka själv, till de flesta recepten behöver man en mixer eller något som kan finfördela ihop ingredienserna till en smet då de består av nötter och torkade frukter/bär. När jag hade avslut på näringslära-kursen skulle vi ha knytkalas, jag tyckte det var så tråkigt att ta med färska bär, jag ville göra något, så jag bakade kakao-bollar med dadlar, valnötter och kokos (inget socker, inga havregryn, inget smör), de var helt fantastiskt goda. Problemet är att Grappie inte gillar dadlar och det är ofta detta som används som sötning i godisrecepten. 
 
Den här skulle jag vilja prova på så himla gärna! Ser den inte väldigt god ut?

Hej kära ni.

Idag var vi på landet en sväng för lite fordonsfix. Vi tänkte sälja våran bil och eventuellt bara köra moppe en sväng under sommaren innan vi köper en ny bil, men min gamla moped är lite skruttig och behöver diverse lagningar, och någon reservdel. Det var så mycket mat överallt, magen kurrade när familjen åt tunnbrödsrullar till lunch och när jag hälsade på farmor hade hon gjort våfflor. Tre dagar kvar sedan får vi äta lite mer än kyckling, fisk och ägg igen. Jag längtar. 
 
Ifall någon läser och undrar så är detta en sammansatt dietplan från en läkare, för er som inte är familjära med metabolt syndrom/insulinresistens kan vi kort och gott säga att det är en detoxkur. Jag håller alltså inte på att experimentera och svälta mig själv, hade jag inte vetat att det är hundratals människor som gjort denna diet och fått fantastiska resultat hade jag aldrig fortsatt, för idag är jag hungrig och trött som få.

Independence Day

Tänkte ju att det var fjärde Juli idag, USAs nationaldag. För sju år sedan var jag där just då, tänkte att jag hade några bilder på min gamla bilddagbok från fyrverkerierna, men icke. Däremot hittade jag lite roliga bilder från Sloppy Olympics, en tävling som vi hade på lägret.... 
 
Först, hela och rena ungdomar
(utom han längst fram med raklöddret i hela skallen, målet var att få så många cheese balls som möjligt att fästa på en lagkamrats huvud)...
Sen....
 
 
Avslutningsvis ganska kladdiga barn som fick gå och bada i sjön samt slänga sina kläder, fy sjutton vad de luktade!
 

Mmmmmm


2

Dag två, jag mår bra, känner mig varken särskilt trött eller hungrig. Känner att jag saknar något, men vet inte riktigt vad, för när jag kommer att tänka på saker det skulle kunna vara vill jag ändå inte ha dem. Grappe håller på att förgås, han har varit världens segaste och jag fick göra både te och frukost åt honom på sängen så att han skulle få i sig det innan lunchen. Dessutom går han och pratar om saker han vill äta HELA tiden, drives me crazy (igår låg han och drömde om godisremmar, som han aldrig äter ens i vanliga fall)... jag hoppas han står ut hela veckan, jag hoppas jag står ut med honom.

Detox

Så, idag började vi detox-dieten ordentligt. Jag tjuvstartade lite och har inte ätit lagad mat under helgen, med undantag för kyckling igår-kväll när jag lagade frukost inför idag. Nu är det en vecka helt utan kolhydrater och salt... vi får se hur det går, jag är ganska bra på att äta kolhydrater i vanliga fall. Det vi har att välja på är kycklig, fisk, kalkon och ägg (150 g/portion kyckling/kalkon, 200 g/portion fisk eller två ägg/portion), vi ska äta fyra gånger per dag, vi får använda färska örter och kryddor utan salt i (är osäker på om dessa kryddor verkligen gäller första veckan så vi chansar inte på mer än peppar). Grappe misslyckades med frukostäggen, de var "äckliga" utan salt. Till detta ska vi dricka b-vitaminer, örtte och mineraler, versionen utan järn.
 
Jag kommer definitivt att uppdatera om hur det gått och hur jag känner mig efter dieten, under dieten chansar jag på att vi båda kommer vara rätt orkeslösa. Då vi nu även endast har en dosa snus kvar och planerar sluta under veckan så får vi se om vi ens överlever varandra. Näringsbrist och nikotinbrist kan bli farligt det. 

Bröllop

Idag blev vi inofficiellt bjudna på bröllop, yey! Tänk att för snart ett och ett halvt år sedan satt vi ett gäng på williams och drack öl då Anders oväntat gick ner på knä och frågade Mikaela om hon ville gifta sig med honom. Nu är bröllopet bokat, fint. Grattis! 

Tråkerier

Idag ska det tvättas resetvätt, BLÄ. Som belöning ska jag kila ner på stan efter, jag har ett par jeans som jag kollat in, med bootcut faktiskt, det var inte igår. Hoppas dom är reade nu. 
 
Så ska jag leka med Mikaela och våldgästa henne i hennes hem efter, det kanske hon inte vet ännu, men det tänker jag. Puss puss. 

RSS 2.0