Hårmunk

Håromdagen fick jag en hårmunk utav Mikaela... så var tvungen att kolla hur svårt det var att göra en frisyr med den. Att fixa till själva munken inte särskilt svårt, att fördela håret så inte munken syns igenom tog mig ca tre försök. MEN jag har så ojämnt hår så det sticker ut lite här och där.
Ser på bilden att det visst var en liten glipa, jaja, bara träna lite så kan jag tills håret har växt ut och är jämnt.

Gick och lade mig tidigt igår....

...vaknar upp till detta, WTF?

Sammanfattningsvis

Japp, två stängningar och så var jag schemalagd ett "middagspass", 16-20, idag. Gick upp vid ett för att ÄNTLIGEN få dammsuga lägenheten och plocka undan det sista efter att ha haft två slapptaskar liggandes i varsitt soffhörn hela veckan, som nu är utsjasade så jag har lite lugn hemma... ... (resten var fint men har liksom inte kommit åt i vardagsrummet) endast soffan tog mig en halvtimme.

Städade på och hade köksklockan som referens, problemet är att jag inte ställt om den och eftersom jag jobbade stängning igår och inte fick så många timmars sömn tänkte jag inte på det. Så när köksklockan var halv tre tyckte jag "konstigt vad lång tid jag har på mig", tills jag kom på att den inte var omställd, alltså var nu klockan på riktigt halv fyra. Skyndade mig på och kom faktiskt i tid, med en hel minut till godo var jag ombytt och redo för instämpling, men jag ringde så klart på väg ner och varnade för ev. försening. På vägen drog en hagelstorm igång, sedan var det polisutryckning vid fyra mackarna och sist men inte minst så kom tåget precis när jag skulle cykla över där... var lagomt stressad.


På jobbet hade vi det lugnt och skönt.... fast egentligen var det inte jättelugnt, men vi hade en (relativt) stor och (väldigt) rutinerad personalstyrka så det kändes som en piss i havet. Bettan frågade om någon ville gå hem tidigare och jag hoppade upp och ner av lycka (var vid det här laget väldigt trött, hungrig och snussugen)! Så jobbade två och en halv timme ungefär. Sedan slängde jag in mina byxor i tumlaren på jobbet ett tag, för de var dyvåta och jag inte fick på mig dem, innan jag kunde åka hem till mitt nystädade, tysta hem.


Nu har jag ätit en hemmagjord vegetarisk sallad med ägg och avocado samt ananas till efterrätt samtidigt som jag tittat på vem vet mest och the big bang theory. Snart ska jag duscha/bada och sedan krypa ner i sängen för välbehövlig sömn.



Det var min dag idag. Tidigare i veckan innan våren försvann så hade vi grillkväll, det var mysigt och så har min syster flyttat till England, det är nog allt av intresse som hänt. Ahjuste, vi blev bestulna på jobbet.... en typ två meter hög reklampelare plockade de med sig häromdagen.... Hur lyckas man?/Varför? Jag trodde en sådan var apdyr så polisanmälde på en gång... men den var billigare än mina gissningar. Hur eller hur så ska man inte bara gå och ta saker ostraffat, en liten smäll på fingrarna kan de allt få om polisen har tid.

Städdag

Nuuuu har jag ÄNTLIGEN kommit igång... och jag började med skafferiet, som inte syns alls :/, men det behövdes, hade saker där som gick ut för flera år sedan och det var så mycket att vi inte hade koll på vad vi hade, hittade tre öppna förp florsocker, sex olika pastasorter av liknande slag... nu blir det nog lättare. Dags att sortera tvätt, YEY!

Nu är det vår!

Hej min kära vänner och ovänner. Denna helg har jag jobbat, varit på fest, jobbat, varit på kurs... som vanligt sitter jag och spyr över hur vi från början kunnat låta oss bli så bisarrt styrda av pengar att vi sätter våra egna liv på spel (näringslärakursen som sagt). Det konstiga är att även fast mycket äcklar mig vill jag veta så mycket mer! Mycket för min egen privata skull, men det är otroligt intressant och jag skulle gärna hålla på med något som främjar hälsa och miljö professionellt också (ironiskt nog).
OT. Min lillasyster för två år sedan... ur en gammal mapp som jag sparat på Grappes dator.

.

Så jag sprang ut på landet igår... efter 25 km blev det jobbigt, efter 30 gick jag mer än vad jag "sprang" och springandet var vid det här laget riktigt lugn jogging. Idag står jag knappt på benen.... vilket betyder att 42 km är JOBBIGT, blev 39 igår. ÄÄÄÄSCH, jag är bara otränad.

Godnatt

Jag är helt rooosa och jättetrött! Imorgonbitti står klockan på 07.00 då SKA jag springa långt. 4 mil. Herregud.... körde "Kenyanska slottsrundan" idag med ULK, alltså sprang upp och ner för backarna vid slottet runt runt 6,5 km, så vi får se hur stelt det blir, men brukar ge med sig efter ett par km.


På torsdag ska det bli 14 grader och sol över stan, förstår ni det?!

Hej hejdå

Skulle gå upp tidigt och städa, ställde klockan på tidigt, men städade inte.... var på veckomöte, det var mysigt och massor med fika, snart ska jag svida om till trikåer och ge mig ut på intervaller. Tänkte hinna plocka undan lite innan dess åtminstone.

Catch up

Sorry för dålig uppdatering, men har varit sur och inte velat blogga. Grannarna har börjat sätta upp lappar åt oss att vi stör, och vad vi vet har vi inte ändrat på våra vanor värst mycket (och om vi ändrat något, då mer till det bättre). Vi satte upp en svarslapp där vi bad dem ringa på ifall de ville oss något, vilket resulterade i två nya lappar ... ... ännu en från våran anonyme lappskrivare och en från tanten över som säger att hon aldrig stört sig på oss. Så nu antar vi att det är vägg i vägg grannen som skriver, hon som började sitt boende i huset med att borra under alla dygnets timmar, hon som har haft otaliga fester där det sprungits upp och ner i trapphuset och de stått under vårat sovrumsfönster, fnissat och rökt. Hon som har knackat på våran balkongdörr (alltså gått in olovligt på våran "egendom") mitt i nätterna en och annan gång för hon glömt nyckeln, hon som har lyssnat på samma låt på repeat dygnet runt i över en månads tid... hon förbrukade sin rätt att klaga för många år sedan... så jag är inte orolig eller rädd längre, mest arg för att hon tror att det är ok.



I övrigt har jag haft en väldigt trevlig helg, vi gick ut i fredags, jag blev jättefull och pinsam, det var skönt, och kul att få umgås med fantastiska människor. I lördags åt vi mongolisk buffé innan vi åkte ut på landet, blev ingen löptur (passade på att vara extra onyttig när jag var sjuk istället, hrm), vi tände en brasa vid sjön och satt där i en timme medan vi drack varm choklad och marsmallows, skrattade och pratade om livet. Efteråt bjöds det på stek hemma hos föräldrarna och bad i tunna. Igår var det loppis på fyrispark med mamman, systern, svågern och några gamla vänner till familjen. Barnen rymde till Gränby C och handlade mat istället för att hjälpa till på själva loppiset. Idag har jag jobbat och nu precis duschat och bakat in mig själv i diverse huskurer och oljor.


Tack för den här helgen, den har varit väldigt mysig.

Jobb, shopping, krog

Ville gå hem lite tidigare för jag inte kände mig helt pigg (och för det var så lugnt och skönt att jag hade möjlighet). Tänkte mig en lugn lördag och sedan förhoppningsvis att jag skulle känna mig bättre imorgon... hade nog ändå inte blivit någon långtur som tänkt, men kanske en kortis.... men en kompis fyller år så får väl ta en för laget. Blir nog inte värre än en bar och om så är fallet är jag på. Svängde in på hm på vägen hem och införskaffade mig lite mer sommar.
Shortsen är så mycket Janie så det finns inte, klänningen är mer något som Grappe tycker är fint och ville få mig att prova, så jag provade och tyckte om den... ... hoppas jag kommer hitta bra tillfällen att använda den på.

Lagom trött

Känner mig helt hängig och död. Blev ett ROOOOSA vätskebälte med en flaska av normal storlek istället för flera små.... utan BPA ! Kom på att jag hade ett kort i rockärmen som jag inte använt, nämligen löplabbet, perfekt att kila dit en sväng innan jobbet! De hade också såndär "ryggsäck" som det går upp en slang ur så man bara kan sörpla, men vad fan 700 spänn kostade det kalaset, och jag BEHÖVER inte fyra liter direkt. Sen drack jag smoothie på mojo också, bra skit. Efter hade jag ett heeelvete på jobbet, lunchen var okej, men middagen var pina, alla skulle ha fisk, kyckling, veg, sånt som tar lång tid och ger mig extra arbete eftersom jag behöver sänka, lägga, hålla koll.... dessutom var det långa jävla kvitton hela tiden, bajsdag, imorgon blir det bättre.

Dilemma

En rosa eller en med tre flaskor? Helst vill jag ha en som man kan sätta på ryggen med bara slang.... men sånt lyx får man ju inte. Tror jag ska ta den rosa, blir ju ändå 6 dl.... borde jag klara mig på i tre-fyra timmar, brukar inte dricka något på två.... har iofs inte sprungit någon sån där ultradistans på sommaren. I-lands problem.

orddiarré

Helt trött, och ändå har jag bara jobbat 1½ pass och har två kvar. Är lite ovan med eftermiddag nu, har varvat mellan dag och natt senaste månaden så kanske därför det känns konstigt med eftermiddag, det är slitigare på det sättet att man jobbar under både lunch- och middagsrush, men det är skönare på det sättet att jag som paschef inte har så mycket chefsgöra. Bara chef imorgon också och sedan medarbetare på fredag. Annars då?


Lillasyster tog körkort imorse, så vi bokade halvt en lekdejt på lördag, funderade på om jag skulle ta mig till teamsportia imorgon innan jobbet och köpa vätskebälte och springa ut på landet..... så får hon köra tillbaka mig, krockar vi och dör så var det roligt att känna er (denna plan beror dock på väder och ork, lär ju vara ute rätt tidigt).

Kvällsgodis/middag

MANGO (tänker på lillasyster), ananas, honungsmelon och kiwi.. vi köpte en kokosnöt också, men den var möglig. Så nu är vi helt sticksiga i tungan av ananasen, men det är det värt, det är bromelinet som verkar (vilket är antiflammatoriskt och cancerhämmande, så vet ni, ananas är en superfrukt!).

Inte på humör

Inte för blogg, inte för internet, inte något egentligen.... har spelat ihop 15 dollar på pokerstars mest för att ha något att pilla på medan jag sitter här och har olust.

Regn på mina ruta

Vi får nog en lugn natt ikväll igen, vem vill gå ut i detta väder?
Trevlig lördag!

Haha, ursäkta kattkärringen men....

  • Hundar kommer när man ropar på dem, katter tar emot meddelandet och ber att få återkomma.
  • De flesta katter vill vara ute när de är inne och tvärtom, ofta samtidigt.
  • Varje katt som missar en mus låtsas att den var ute efter det vissna lövet.
  • En katt låter dig sova i sängen, ute på kanten.
  • När man har bannat sin katt ser man den i ansiktet och grips av den otäcka misstanken att den förstått vartenda ord. Och arkiverat alltsammans för framtida bruk.

Så jävla sant och det är därför jag är en kattmänniska, lite attityd ska det vara! Inga meserier här inte. På sista punkten dock brukar mitt djur fortsätta utöva sina hyss efter man börjat säga åt henne, då extra intensivt tills man reser på sig för att knuffa bort henne, då lägger hon benen på ryggen.

Avslappning

Om en timme är det dags för fredag på max, höhö, rim. Har ganska bra personal ikväll, så är inte särskilt orolig. Nu är det ett varmt bad och doftljus som gäller, tycker det är skönt att slappna av lite extra innan jag ska jobba så stressiga pass som fredags-/lördagsnätter.

Hej mina kära läsare,

framförallt tjejer, den 31a maj är det vårruset i Uppsala, är man sex stycken i en grupp bjuder de på picknick efteråt, låter inte det mysigt? Vi är två nu och vill ha lite fler. Själva loppet är fem km och man får själv placera sig i en startgrupp (har för mig att det är tre starttider för olika hastigheter, snabbast först och vill man bara ta en fin promenad kan man starta sist), så om man bara vill komma ut och gå ett varv i vårsolen, få en medalj och äta god picknickmat varför inte? Kostar 190 kronor (typ intträde och garderob en vanlig fredagskväll, så skippa krogen den helgen så sparar du till och med en slant). Säg gärna till :)

Frihet

Denna bild (direktplockad från google), bland många andra, sitter på mitt skrivbordsunderlägg på datorn. Just denna symboliserar frihet, ett av mina mål... jag är dålig på att visualisera mina målbilder just nu, eller, jag är dålig på att komma fram till något jag VERKLIGEN vill. Jag vill bo i ett varmare land, så långt är jag på, men vad skulle jag göra där? Det ska jag jobba på, tittade på lägenheter i Italien imorse, och man kunde faktiskt få helt okej och relativt centrala lägenheter för under 50 000 euro (då tillkommer det ju iofs skatter, lagfart what not).

120309

Sitter här, lite nyvaken, lite frusen.... har vaknat, druckit min morgondrink, borstat tänderna. Ville sova så länge som möjligt idag för att orka med en lång natt på jobbet. Dock har det blivit lite kallare nu, lite tråkigare väder, och det är mitt i månaden.... inget särskilt som händer vad jag vet idag, borde inte bli så farligt.

ULK-träning

Jag hade kul, nu är jag inte världens mest pratglada människa (om jag bara befinner mig bland folk jag inte känner så bra) men det känns bra, jag trivs. Idag körde vi väldigt lugnt, på tillbakavägen kändes det som att jag ville dra på lite och fick med mig en kille på att köra lite mer tempo, efter att vi kommit till uppsamlingsplatsen och börjat stretcha lite så kom resten av gruppen och tyckte vi skulle köra en liten runda till runt studenternas.... jag hetsade igen och fick med folk på en spurt, som jag inte själv orkade hänga med på, men jag har definitivt fått lite draghjälp och det är precis vad jag är ute efter just nu. Totalt blev det 11 km på 51 min, exkl uppvärmning och nedvarvning. På tisdag kommer UNT och ska vara med på snabba femman, jag jobbar middag och missar det om ingen vill byta med mig?

Okej?!

Vem är skyldig till detta? För så här många klick kommer inte av en slump. 



I övrigt läser jag bloggar som inspirerar till träning nu, kvinnodagen till ära kan ni ju gå in här och anmäla er till ett ultramarathon-lopp som min mamma tipsade mig om. Ska se hur schemat ser ut då, lite sugen faktiskt.... för en god sak. Inne på den sajten hittade jag denna tjej som gjorde en helomvändning från att vara överviktig rökare till löpare. Om tre timmar ska jag på gruppträning igen, känns bra att peppa sig innan.



Jag skar av mig halva fingret när jag skulle skära upp avokado till lunchen, det sög.

Internationella kvinnodagen.

Vi bråkade igår och sedan somnade jag i soffan, kommer inte ens ihåg varför vi bråkade. Det var en bra dag fram tills dess.

Att ge folket makt

En film om ett osynligt krig och världens hemskaste man, som handlar om att vanliga människor kan förändra världen bara vi hjälps åt.

Suprice suprice!

Ledig dag spenderas i tvättstugan.




Såhär va, jag började min kurs i söndags... näringslära, och jag konstaterar att världen är skitäcklig! Vi gick igenom, "vad är hälsa?", celler, proteiner, kolhydrater, fetter, miljögifter, fibrer, kosthållning och säkert något mer. Det jag kommer ihåg mest är i alla fall ett sidospår om miljögifter och det tredje könet, om att det föds lika många barn idag med konstiga kombinationer på könsorgan (typ penis och äggstockar) som det föds rödhåriga, pga olika farliga besprutningsmedel mm. . Jag kommer ihåg att mycket av den maten vi äter idag framställs på konstgjord väg för vi ska tycka det är gott. När det kommer in i kroppen så känner våra receptorer inte igen molekylerna vi stoppar i oss, så antingen belastar vi kroppen så den får ett helvete att driva ut skiten på en gång eller så plockar receptorerna helt enkelt upp molekylerna ändå. MEN eftersom de inte matchar kan de inte göra så mycket utan sitter mest och blockerar för den riktiga näringen som vi behöver. Att testosteron och östrogen är fettsyror och att vi håller på att ta död på oss själva eftersom vi äter så mycket transfetter som är just sådana kontsgjorda molekyler så könshormonerna blir bortskuffade och det stör fertiliteten (och vet ni vad dom behöver egentligen? KOLESTEROL, vi BEHÖVER det, men någon läkare sa att det var dåligt, så nu är det häxjakt). Samma med läsk, kolhydrater, ska intas i stora makromolekyler som sedan fördelas lite i taget, men läsken är redan nerbruten (till det som förmodligen kallas "snabba" kolhydrater idag, jag antar bara det, inget vi gick igenom) så kroppen har ingen aning om vad den ska göra med dessa små partiklar som kommer in. Idag undrar folk varför de mår dåligt, ta en titt i era skåp bara, de största bovarna finns i den vanligaste maten.

Nattjobb

Möttes av världens sötaste djur när jag kom hem, sen hackade jag mig in på Grappes dator och äter nu torra flingor för han tagit slut på mjölken och jag märkte det först efter jag hällt upp en skål med flingor.

.

Leker irl, jobbar, tränar, kurser... you name it. Fullt upp. Hade fått en lapp i brevlådan om att vi skulle tänka på vår ljudvolym kvällar och nätter.... Jag kan inte komma på när vi varit högljudda så blir lite ledsen, kan de inte bara komma och ringa på? Skitsamhälle.

True


Såååå.

Efter jobb, träning och vardagstråk behövde vi komma hemifrån, så vi gjorde något så lyxig som att åka till Bålsta, hah. Så igår var vi i Bålsta och hälsade på vår käresta Svante, vi tittade på film på hans projektor, åt semlor och mat... ... lekte lite med hundarna.. ...  Juste! Vi spelade något barnspel "utmaningen"(?) där man skulle samla miljöööner och få ner en miljömätare på noll genom att svara rätt på ganska, väldigt enkla frågor... Grappe vann. När vi kom hem igår somnade jag på fläcken, utmattad. Idag är det kurs!

Upptagen med annat.

Samma som i förrgår och nu ska vi ha kvalitétstid med mat och film... såå, jag uppdaterar när det lugnar ner sig lite.

RSS 2.0