WTF

Ställde mig på vågen imorse, 58,4, WHAT? Tilläggas bör att jag åt dubbla portioner julmiddag, julmust och lussekatter igår, fyra stycken faktiskt. Kroppen jobbar bra med mineraler i sig tydligen. Som sagt, utan att egentligen göra mer än att träna, så bara går det neråt, från 66-67 kg i slutet av juli. Det är inte viktnedgång jag strävar efter, det är bara bonus på allt annat som kommit med detta fantastiska kosttillskott. Jag har haft en riktigt dålig vecka nu, men den här veckan kan inte ens jämföras med hur jag kännt och mått de senaste höstarna/vintrarna. Jag orkar, och jag är faktiskt UTE och tränar fortfarande. Fitline, jag älskar dig.

800

Hade jag på min nummerlapp första gången jag sprang ungdoms-sm 2004, det gick inget vidare, men jag hade otroligt kul hela resan, både före och efter.

Detta är mitt åttahundrade inlägg, grattis bloggen, du har varit med i ett par år nu.
Så en 800-låt på det.... öh, kanske inte passande, men numret stämmer.


28/11

Nu är det officiellt juletid alltså. Igår var vi hos Mickis och Anders, de bjöd på mat, julmat, lussekatter och julmust, haha. Lightversion iofs, men rolig liten överraskning. Sen pratade vi lite om pyntande osv (vilket vi kommer göra imorgon till viss grad) därför var jag tvungen att snickra ihop världens fulaste adventsstake, haha. Man tar vad man har och gör vad man kan.

Sen började det snöa, jag byggde en snögubbe och alla andra kastade mest snö på varandra. Det var ett mindre helvete att åka hem och gick i 35-60 km/h, hela tiden på 70-90-vägar, haha. Glad över att ha dubbdäck nu i alla fall.

Jag gjorde en egen

Haff slaffs på tio min, för sakens skull, duger i år. Haha.

köp, sälj, skänkes på FB

Krångligare än vad jag trodde, haha. Jaja, får lägga in bilderna en annan dag.

Drömmar

Ni vet väl att jag saknar sommaren? När jag är uppe före Grappe såhär ensam och ledig, brukar jag ta fram och sätta på mig shorts, kjolar, sommarklänningar, de sitter fint och jag längtar tills den första dagen då jag kan bära dessa plagg igen. Jag gillar inte vintern, kylan, mörkret, julstressen... mörkret är det som tär hårdast.

I framtiden ska jag ha ett vinterhus på ett ljust och varmt ställe, dit vi kan fly när det börjar bli mörkt och kallt. Tänk att bjuda in sina vänner (kanske över nyår?) till sitt tropiska vinterhus på stranden.

Tonårsnostalgi


---------------------------------------------------------------------------------------------

Idag stal jag Grappdatorn, mohahahha. Somnade klockan 20 igårkväll för jag helt enkelt inte hade något bättre för mig, kollade fb på mobilen, men orka surfa mobil, det får jag ju ont i huvudet av. Nej, det här med datorn stör mig!


Nu är jag i alla fall pigg och utvilad, sista jobbdagen, efter idag är jag ledig i fem dagar, jag älskar den här helgen, den kommer tillbaka var fjärde vecka också!

Dumdator

Min dator är död m därav frånvaron, som kommer fortsätta i ett par dagar till.

In time

såg vi, den var bra och tänkvärd, men kändes ändå som att storyn är lite uttjatad och konflikten i filmen redan är vida känd. Alltså, det var inget nytt och orginellt... synd, de hade en så bra idé och förstörde den med att stressa ihop något som skulle passa.

Vinterdäck på!

Fan vad skönt att det där är ur världen! Fick lägga ut ett par tusen till och byta fälgar (bytte in de vi hade som inte passade, men de hade inga beg. som skulle passa så fick köpa nya, gummit är samma som vi köpte från början), men var bara så less så det fick bli så. Vi kanske förlorade på det om man jämför med att köpa begagnat, men vi vann på det om man jämför med nytt.

Hade assisentmöte idag, vi pratade om julen, och sedan var vi hemma hos svärmor, och pratade om julen, skulle ringa min familj och kolla hur de hade tänkt sig i år, men de behagade inte svara i telefon. Ev. ska vi vara hemma denna julafton.

Biokväll ikväll! Tror och hoppas att det är en superbra film, har velat se den sedan första gången jag såg trailern. Uppdaterar om den senare.

Bra och dålig dag.

Den var faktiskt mest bra, åkte ut på landet för att byta däck på bilen och ta en löptur. Klarade mitt novembermål som var 45 min på en mil. Så det är jag sjukt nöjd över! Däremot hade vi problem med att få på däcken, och det verkar som att det inte alls var ett kap och jag får skämmas lite för att jag inte kollade upp bättre om de skulle passa eller ej. Ska kolla med en däckverkstad imorgon ifall de har ett knep att få på dem, det är en liten detalj bara, på ca tre mm skillnad mellan däck och bil som gör att de inte går på... and that sucks.

Efter däckfloppen gick jag in till farmor, vi fikade och småpratade massor, det blir sällan jag träffar henne, mysfarmor, fick en saftflaska också, farmor gör godaste saften. Så i det stora hela var det bra, landet, syster och Sam, Jimmy, farmor, pappa, springa ... bara dumma däcken!

När jag kom tillbaka till Uppsala gick jag en sväng på gränby för att handla grönsaker till pajen, som blev gudomlig. Nya färskavdelningen på ica är fantastisk! Det är en jättestor disk på säkert 50 meter så har de öppnat en ny ingång så man kan gå direkt in där också och lagt bageriet direkt i anknytning, praktiskt. KOLLA IN.

Back to work.

Stängning ikväll igen, hoppas på en lugn kväll. Jobbar med citys lilla glädjespridare, så det kan väl inte gå fel?

Tjuvtittat


Bla bla bla.

Snart klartvättad... blev lite extra tvätt häromdagen för jag skakade en drickyogurt som inte var helt stängd. Helt galet hur mycket det stänkte! Tänk då när någon nyser, usch, jag hatar host och nys och spy, äschligt.

Skulle egentligen behöva dammsuga också, men det får bli en annan dag, halva lägenheten består ju av däck just nu, nejmen, tog in dem för att inte ta några onödiga risker..... å jäklar vad stora däck är när de ligger inomhus, ute eller i ett stort garage med massor av rymd tänker man inte på det, men så kommer det in i ett litet miniatyrhem, osch.

Så håller jag på att sluta snusa också, det går bra. Förra veckan tänkte jag på dumma och onödiga utgifter..... snus ingår där, och så kastade jag iväg min dosa... på Grappe, för att han sa att vi behövde köpa snus, jag sa "du får min jag slutar"! Igår tog jag fem stycken på hela dagen, idag har jag tagit en hittills. Grejen är att jag inte riktigt är sugen förrän jag tänker på det, så ska sluta tänka på snus nu.

Godnatt.

Tänkte jag skulle hitta en rogivande bild. Den är från förra året någon gång då hälften av sällskapet somnade i soffan efter en hård kväll. Våra fina vänner :).

O.o

12-22, härligt pass det, kök hela dagen också, lagomt trött i huvudet nu. Ska ta lite ac-tea och ta det lugnt en stund... sedan är det väl middagsdags? Ja, det blir middag mitt i natten ibland när man jobbar skift. Otroligt fint väder idag och ganska mycket folk på stan.

Nu ska jag jobba.

Borde dra om typ fem min... har inte klätt på mig än, seg idag.

Alltså katten.

Nu har hon börjat tugga på aloe veran också, men det är väl bra att få i sig åtminstone(annars är hon ytterst förtjust i ampelliljan(?) som nu har fått en fin kortklippt frisyr, har hängt upp den i fönstret där hon inte når den och hoppas den återhämtar sig). Dumma katt som äter upp alla växter.
Laddar upp sig i en "skön" ställning för nya påhitt och bus.

<(")

Så, nu är allt som ska göras innan julklappshandeln klart. Kanske att vi ska stå på fyrisparks loppis om ett par veckor, men vinterdäcken är fixade, ska bara sättas på typisch måndag eller så. Dubbdäck också, vilket betyder att jag inte kan köra i stan, som i sin tur betyder att jag inte kan stå för internleveranser, haha. Tur att det inte är så många sådana hos oss.

Färdig!

Blev 7 km ändå, "kortpass", kändes skönt när jag väl kom igång och kändes värdelöst att springa mindre än 5 på något vis.


Nu vet jag iofs inte vilka som läser här, eftersom antalet tredubblats de senaste dagarna. MEN, tänkte ge ett litet tips till vintern när det kommer till kläder under löpning, och som sagt vet ju de flesta av mina orienteringskompisar detta, men värt att nämnas. Man blir svettig när man springer, alltså blöt och även om svetten kommer för man är varm så kyler den ner kroppen när den kommer utanpå och yttre faktorer som vind och kyla hjälper till.

*ha som de kallar det "funktionsmaterial" närmast, underställ och underkläder som leder bort fukten.
*Ett mellanplagg, jag har brukar ha en vanlig t-shirt emellan som suger upp fukten (har hört från annat håll att man INTE ska ha det då det blir "tungt", men så gör jag), på benen kör jag bara direkt på med löpartights.
*Och längst ut något vindtätt.

Det gör att man har torrt närmast kroppen och kan träna utan att bli kall och sjuk.

Träna.

Ska en runda i spåret, inget hårt inget långt, en kort joggingtur idag bara, för att vänja mig vid kylan.... just nu sitter jag i sängen med fötterna under täcket och myser... det är fint väder ute, men jag vet att det luras, att det egentligen är svinkallt! Men jag måste, antingen blir det utomhus eller så får jag springa på löpband (Lena sa att hon sprungit på löpband igår, och jag rös lite inombords), jag gillar det inte, dels för att jag inte har några inomhusskor som ger rätt stöd till mina fötter och ben, så det skulle bli väldigt platt och göra mer skada än hjälp, dels för att bandet i sig är väldigt platt, det är kvavt inomhus, det är ett läskigt band som rör på sig. Konditionstränar jag på gym, blir det spinning eller crosstrainer. Som någon sa, "man åker inte skidor för att bli bra på att cykla" (tror det var så, personen ifråga jämförde i alla fall två konditionssporter och att man inte gör den ena för att bli bra på den andra, det är sant, jag tränar ingen löpteknik på crosstrainer). Summa summarum, jag måste vänja mig vid kylan, för det är den jag måste välja!

Haha, önskar man sig någonting så kommer det bara.

Det är vad jag har fått lära mig den här hösten, vill man bara så går det. Jag var aldrig orolig för vinterdäcken, jag visste att de skulle komma vid rätt tillfälle. Ikväll ska vi köpa finfina pirelli-dubbdäck på SCHNYGGA volvo fälgar, 2400. Bra skit för överkomligt pris, mer än nöjd!
Dom här.

STEVIA

Sensation, stevia är numera godkänt i europa! Hejdå, acesulfan k, aspartam osv. jag kommer inte sakna er. Äntligen ett sötningsmedel framställt på naturlig väg utan kemikalier!

Myskväll!

Ganska mycket är "mysigt" just nu, men jag har det faktiskt rätt så mys. Hade julfika ikväll, några fick jobb och kunde inte komma, andra kom i sista minuten när jag sa att det blev fika. Allt som allt blev det i alla fall en väldigt trevlig kväll, Malin och Jesper satt kvar och snackade lite skit till tio-tiden då de tyckte att det började bli sent, Malin träffar jag ganska ofta nu, men känns som att vi fortfarande är i stadiet att vi lär känna varandra så det är roligt att umgås, jag ser liksom alltid någon ny sida och Jesper träffar jag alltför sällan, men det gör egentligen ingenting för han är fortfarande som min lillebror, eller försenade tvilling, så även om vi ses en gång om året är det som att det bara flyter på.... de flesta har väl någon sådan kompis, som de kännt sedan blöjåldern som man aldrig tappar bort hur lång tid det än går?

Nystädad, nytränad, nyduschad.

En halvtimme före planeringen... jag vet varför jag är en sista-minuten människa nu, det är inte roligt att vänta. Haha.

Städa.

USCH vad tråkigt, men det blir fint!

Om nu kaffe är så harmlöst...

'
...skulle inte spindeln påverkad av koffein göra ett lite mer stabilt nät då?
-HAR DU INTE BÖRJAT DRICKA KAFFE ÄN?
-Nej, jag tänkte inte börja heller.

Omnomnomnom!

Så idag tjuvstartade jag julen lite. Imorgon blir det julfika hos mig.

Mini julafton!

När jag satt i bilen på väg till boländerna fick jag ett sms, en avisering att jag fått varor från PM, bästa pm! Så jag har handlat, krukor och jord och växtnäring, kattsand, reflexhalsband, mat och ett par överdragsbyxor (gjorde återköp på jackan och köpte hela setet, fick då ett par byxor till för 400, byxor och jacka 1099, värt tycker jag).

Efter hemkomst har vi lagat och ätit tacos, sedan har jag planterat om och vattnat blommor med näringsdricka ;), nu måste jag ta reda på blomjorden innan jag släpper in den lilla odågan, annars blir det jord i sängen, sedan ska jag hämta paket(iiih!) och dagens sista quest blir faktiskt att baka julefika!

BRA dag!

Sol på min lediga dag :)

Idag ställde jag klockan på tolv... gick upp för en kvart sedan, haha. Trodde nästan jag var förkyld först när jag vaknade, men sen kom jag på att jag frenetiskt tuggat tuggummi de senaste dagarna för att avvänja mig från snus, vilket resulterat i att jag bitit mig både i kind och tunga samt att jag har "träningsvärk" i tinningarna.

Nu ska jag sätta igång med dagens roligheter, duscha först, sedan ner till boländerna för ärenden :).
Sol och fint, våran balkongutsikt i Turkey, najs va?

._.

Trött, hungrig och opepp på nattjobb idag igen. Imorgon är jag ledig, det ska bli skönt, då ska jag baka julefika till på torsdag :), det ska bli roligt! Eftersom lönen kom idag också ska jag spendera lite pengar... på typ kattsand, en snygg kruka till kokospalmen i hallen som just nu står i en ugnssäker form (Grappe undrade vad man faktiskt gör med den om den tar sig och blir megastor som i naturen, det undrar jag också nu.... vi lär ju få skaffa fem meter till tak minst!).... eventuellt en annan lösning till yuccan som har en pajform som fat under krukan, haha, man tager vad man haver. Lite växtnäring också, blir nog plantagen helt enkelt. Idag är det tisdag, inte lika tidskrävande rutiner som igår, men brukar vara aningens mer folk... eller kanske inte med tanke på kylan.

Jag tycker det är hemskt roligt...

...att jag har reklam för cellulit-utslätande-holdin-kläder här, tack blogg.se. Tycker ni jag behöver det?

Än en gång har ni gjort det ALFA-kassan

A-kassan, vilket skämt de är... när jag VAR arbetslös betalade jag ca 3500 i avgifter till dem (för att jag var arbetslös, det behöver man ju då?), pengarna fick jag ut fyra månader senare, när jag redan fått jobb för längesedan, och då gick jag i princip +-0 med det jag redan betalat. När jag ringer dem om adressändring får de för sig att jag inte betalat de sista räkningarna, men mina inbetalningar stämmer med deras avin, då är det DOM som gjort fel och skickat ut en för liten avgift två år tidigare (och eftersom de har något felsäkert system så pengarna man betalar hamnar på den senast obetalda räkningen så såg de det som att jag inte betalat alls senaste månaden och missat tre kronor på räkningen innan), vilket resulterar i att jag fick betala dem nästan 600 kr för de kan inte de ta på sig nej. De senaste två månaderna har jag inte fått några räkningar alls från dem, och nu när de ser det så får jag kravbrev? ÄR DET MIN UPPGIFT ATT SE TILL SÅ DE SKICKAR UT SINA RÄKNINGAR? Skickade argt mail och sa i princip FU, era tjänster suger och jag vill inte ha något med er att göra, stoppa upp era räkningar någonstans mörkt.... fast på lite mer diskret språk.

Nej, men jo.

Så, det är intervalldag idag.... uuuuh! Och sedan jobb, kändes också lite "uuu" då jag jobbar stängning, innan jag kollade upp vem jag skulle jobba med, Therese, fantastisk tjej! Så har jag ju lagat en jättegod paj till matlådan. Det blir en bra dag, och intervallerna gör gott. Nu kanske jag ska sätta igång med något.
"Hej hej" säger lilla tjockisvalpen, han är till salu förresten och går att tinga om ett par veckor, leveransklar till jul ;)

Fixa fixa...

Jobbigt samtal #1 avklarat.... fast det var iofs inte så jobbigt. Nummer två blir värre, om jag ens ringer det. kanske mailar istället.

Punkt.

Nu slutar jag vela, det blir en röd jacka den här vintern.


Hittade en jättebra träningssajt där de hade gett den bra betyg och den var klassificerad som vinter (står -5 på lapparna som sitter på jackan och att den temperaturen stämmer med en t-shirt under, men jag har ju underställ också).

Vilket velande som sagt :P jag som kört med rånäs klubb-överdragsjackor av äldre modell fram tills nu (året om, säkert i både 10 och 15 minusgrader), de är absolut inte varma. Jag menar, det kan väl inte bli sämre? Trots att den inte är den bästa, är väl det att jag ville ha det så bra som möjligt nu när jag ändå skulle lägga ut lite på den.

Existenz.se


Hej!

Köpte en löparjacka idag, vet inte om jag vill ha den eller om jag ska byta den mot den jag vill ha egentligen, grejen är att jag tror den jag egentligen kollat ut är bättre mot både fukt och vind, fast trots det stod att uppsala hade beställt in den så hade de den inte inne. Jag vet inte, den jag köpte är snygg och skön.... men när det är -20 ute är jag rädd att den inte håller måttet längre. Orkar jag sticker jag dit på onsdag och kollar om den kommit in, för den borde väl vara på väg om det står att den är beställd? Problem.


Jag kom ju ut på en cykeltur i solen åtminstone.

20 km

Körde långpass idag igen.... för att det är långpass jag gillar. 46.10 på milen då, det tar sig, sedan vände jag och körde lugnare hem, hade ca 1.35 på två mil. Nice nice. Ska raka ben lägga ansiktsmask och äta god mat ikväll. Lugn helg.

(",)

Haha, alla frågade om jag var trött idag, kände mig lite seg, men jag har haft värre dagar då ingen sagt något. Igårkväll hade jag asont i mina knän, jag trodde de skulle kollapsa igen


(När jag var 15 år sprang jag nämligen väldigt mycket asfaltsträning under samma vecka och sedan sa det bara "kras" under en sprinttävling så gick jag på kryckor och tränade benmusklerna i pool under två månader, sedan fick jag inlägg och det har varit bra, men brukar inte använda dem i löparskorna för de har haft så bra dämpning ändå.)



MEN idag har jag inte känt något knäont alls! Bara vanlig träningsvärk såklart, men inte så farligt ändå, har varit lite knivigt att sätta sig på huk bara.


24 km

Hade som novembermål att köra milen på 45 min, tänkte kolla hur jag låg till, 47 min tog det (hade ju 51 på lidingöloppet, så det tar sig... dock lite planare idag, men inget drag från någon annan heller)... jag fortsatte, tänkte väl att jag skulle kolla hur bra jag låg på en halvmara, 1.42.56, nöjd tjej, kör jag under 3.30.00 på sthlm marathon bjuder jag på smörgåstårta, kanske jag gör ändå iofs.... när jag kom till en skylt där det stod knivsta tyckte jag det var dags att vända hem. totalt 24 km och ungefär två timmar.

Puss

Haha, jag trodde jag var skonad från detta nu, och nej. Tänkte skriva att jag inte vill att någon ska läsa min blogg, svårt att tjäna pengar då :P. Den är för mig, jag skiter i vad resten tycker.

En till natt då.

VARFÖR verkar varenda människa tycka att det är en bra idé att gå in och handla mat EN MINUT innan stängning? Vi har haft en jättelugn fin kväll, så blev klockan 23.59, då hade vi kö halvvägs till dörren. Jag kunde varit sneaky och sagt att "vi har stängt", men tyvärr jobbar vi inte så, policyn är tre minuter över. Kön var borta 20 över. Ca 20 min blev övertiden också, jag som ville komma hem I TID idag. Godnatt.

Gammalt minne.

En gång när jag hade körlektion så satt min körskolelärare och pratade så mycket så jag blev nervös och bara körde rakt ut i en lämna företräde-korsning.... då fick han använda sin broms. Skulle bara kolla att den funka :P .

Morot.

Vet ni vet ni vet ni??? !! Jag åt två paket bacon igår, och ägg och mackor och digestivekex (och grönsaker också, SÅKLART fast meningen var att få fram allt skräp), MEN vägde mig imorse och ligger på 59,4, det är första gången sedan jag var 15 år gammal som jag väger under 60 kg! Sensmoralen i detta inlägg är att jag äter mycket mat och rasar i vikt (sju kg sen i juli för att vara exakt), det är bara godis och läsk som jag nästan slutat med helt, för jag behöver inte det, är inte sugen på det.... förut kunde vi åka till macken mitt i natten och köpa chips eller till donken för en milkshake, but those days are over.


Så har jag bokat loppet den andra juni smäller det, och innan dess tänkte jag hitta några mindre lopp för kul och tester innan. Blir mer pepp med pulsklockan också, kör på free running nu och då piper den varje km.... hade 4.30/km idag, sprang dock bara 5 km, men ikväll ska vi äta kinamat, så tänkte börja göra mig fin för restaurang, annars hade jag sprungit längre.
Ett tråkigt inlägg kräver en rolig bild.
Viking Line, med C och Sandra för många år sedan.... vi trivdes bättre i bollhavet än Julia (då två-tre år) såklart.

Nattveckan.

Så sthlm marathon it is! Mamma lovade att lägga in startavgiften, så ska boka så snart jag orkar fixa lite mer seriösa saker utöver slösurfningen, tack mamma.


Jobbar nattveckan nu, har jobbat tillsammans med den mest fantastiska tjejen nu tors-fre, hon är ashärlig och har mundiarré så det blir liksom att man tänker på annat och det blir inte lika tungjobbat. Minus dock var en väldigt obehaglig man som kom in och störde oss, jag vet inte egentligen vad han ville, men han skulle anmäla oss för att restaurangchefen inte var närvarande när vi hade stället öppet för det var tydligen olagligt? Alltså.... vi öppnar 10:00 och vi stänger 05:00, stackars chef, hon skulle ju aldrig få sova. Nej, mår fortfarande lite dåligt över den där gubben... men har börjat bearbeta det och antar att han inte var vid sina sinnens fulla bruk igår.


Så, sista natten ikväll.... helt död, ska gå och ta ett bad.

Ny quotation!

Eller en gammal, av Edgar Allan Poe, som jag egentligen använt lite här och där de senaste tio åren, men först nu förstått innebörden av.

Från en av mina nya bekanta.

-Kanon! Det kommer gå bra för dig, du har ett tyst lugn och känns väldigt stabil och trovärdig :) Haha var bara tvungen att skriva det, ibland poppar det upp saker som inte kanske är på plats ... hoppas du tar det på rätt sätt ;)





Kändes fint att få lite uppskattning mitt i nattveckan.

RSS 2.0