Hen eller inte?

Det är en stor debatt om ordet "hen", hur kan något så litet, oskyldigt och faktiskt praktiskt ord ha blivit så laddat och omdiskuterat? 
 
Det är inte till för att göra oss könlösa, snarare för att göra vår vardag lite enklare. På rak arm kan jag komma på flera situationer som hen skulle lätta till det lite för mig. 
 
  • Jag träffar en gullig hund på stan och frågar dennes husse/matte vad hen heter eller vad hen är för ras, eftersom jag inte vet om det är en tik eller hane.
  • Någon som är gravid och inte har tittat kön kan med fördel kalla magen för hen, mycket bättre än den. 
  • I situationer när man inte vill referera till en person som en han eller hon, där exemplet bara ska vara en person som kan vara vem som helst.
Men jag använder inte hen alls just nu för att folk är så jävla bittra över ordet. Idioti. Som sagt ordet hen handlar inte om att barnen på dagis ska bli könlösa. Debatten har nog dragit sig dit för många barnsånger syftar på en man och istället för att vårt samhälle ska fortsätta vara för männen vill de öppna upp för alla och sjunger nu hen. Det konstigaste av allt i denna debatt är att det mest verkar vara kvinnor som bryr sig och gnäller, är ni rädda för förändring? 
 

Kommentarer
Postat av: Mk

Man kan ju fråga vad hunden heter:D

2012-12-01 @ 15:32:33
Postat av: Mk

Och magen för sprattelmonstret haha

2012-12-01 @ 15:33:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0