DET ÄR VÄL KLART SOM FAN ATT TIDELAG SKA FÖRBJUDAS!

 - På morgonen den 17e november 2007 fann Catrine Doverholt i Hede, Dalarna, sin dotters ponnysto Silver svårt skuren. Någon hade under natten varit inne i stallet och stoppat in ett vasst föremål i ändtarm och vagina som skurit sönder henne inuti. Silver avlivades några timmar senare på djursjukhuset Strömsholm. Sadister som skadar eller dödar hästar runt om i Sverige är ett snabbt ökande problem.

Under de sex första åren på 2000-talet har närmare 200 hästar drabbats. Det är en markant ökning jämfört med 90-talet då totalt ett 50-tal hästar drabbades. Oftast är det ston som råkar illa ut, och en vanlig skada är skärskador kring slidan. Problemet är ofta epidemiskt med flera drabbade hästar i samma område. Under 2000-talet har Dalarna haft ett antal fall som skakat trakten kring Hedemora och Avesta. Alltifrån anmälningar om tidelag på höns och hästar, till knivskärningar och att någon stoppar in träpålar i hästarnas vaginor.

Under 2008 har attacker rapporterats från olika delar av landet, bl. a. i Västergötland, Jämtland, Värmland, Östergötland och Sörmland. Polisen löser sällan sadisternas attacker på hästar, men i fallet med ponnystoet Silver finns det bevismaterial som pekar mot en viss person. Fotavtryck utanför stallet, och DNA i form av sperma som återfanns i Silvers box, ledde polisen till familjen Doverholts grannes 42-åriga bror. Mannen hade vid tiden för brottet varit på besök hos brodern i Dalarna. Rättegång mot 42-åringen hålls i december.

 Så sent som i augusti skedde en ny knivskärning i Dalarna, den här gången i Hedemora. Någon skar ett långt snitt på 15-åriga dressyrhästen Mille när han stod i stallet. Polisanmälan gjordes men ingen utredning påbörjades. Detta är inget ovanligt då brottet normalt är lågprioriterat med låg straffskala.

Texten är om innehållet från kvällens Insider(stulit härifrån), jag grät, jag mådde dåligt, jag ville döda.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0